Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט שמתנייד ביאריס ספורט 03', והכסף מטפטף לו לאיטו.

הגישה שלי בנוגע לכסף זה - להשתמש רק במה שיש ביד, בעיקר כשמדובר במותרות, ועם זאת הייתי רוצה להנות מאותן השקעות קטנות ככל שניתן, אין לחץ של זמן.

אז בהנחה שיש לי תקציב של 1.5-2 כרגע להתחלה, והמוזיקה שלי נעה בין מטאל מחריש אוזניים-רוק מלודי ומסתיימת איפשהו באיזור של מוזיקה קלאסית ומזרחית - אז המערכת צריכה לכסות טווח די רחב, מסתבר.

הרכב הזה הולך להשאר איתי, בתקווה רבה, לפחות 4 שנים ומוזיקה היא די סטייה בשבילי - אז רציתי לדעת מה כדאי לעשות בקטע של עלות מול תועלת.

הצצתי בכל מיני דיונים שנכתבו על מיצוי מערכת סטוק - וקשה לי להאמין שיש לי משהו ברכב ששווה לשמור ולנצל אותו. הHU סביר - אבל נטול פיצ'רים בגלל גיל הרכב, החיווט כבר עייף ואחד הרמקולים עובד לסירוגין תוך כדי הנסיעה, קיצר.. זה ישן, מיושן ועייף.

חשבתי להתחיל עם "יישור קו", משמע להזמין חיווט חדש ולהחליף את כל החיווט הנוכחי שיש לי ברכב, עם אופציה לאטימה חלקית כלשהי (יש לי רק 2 דלתות אז זה נחמד). ככה גם אוכל לראות מה נסגר עם המגעים של הרמקול וגם לוודא שכל דבר עתידי שאחבר יהיה קל, בקטע של מודולאריות.

עכשיו, יש מצב שאוכל להשיג ראש מחו"ל - וחשבתי על הdeh80prs של פיוניר.

האם זה יהיה אוברקיל? הוא מיועד ל3-way והוא יבלה זמן מה עם סט סוג ז', אבל אני תמיד אוכל לשדך לו עוד חלקים מבלי לשבור את הראש.

התהייה היא אם זה יהיה מיותר כי לא אצליח להרכיב משהו שינצל את הראש הזה ועדיף ללכת על משהו סטנדרטי יותר, אני לא סגור באופן מוחלט מה רמת המורכבות של סוגים שונים של מערכות והעלות הנלווית.

דעות?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

זה העניין, שאני לא סגור על מורכבות הסטאפ. יש לי הרבה דיסקים מקוריים בבית, אז הכיוון הוא ניצול יותר גבוה מאשר איכות הזרמה של יוטיוב. אבל להשאר באיזור הbang for the buck, כי שוב, אני סטודנט

פורסם

יש המון סטים 2Way איכותיים, שיוכלו לעשות את העבודה,

בשביל סט 3WAY (קומפוננט כן?) יהיה צורך בהתקנה מיוחדת, מה שיעלה את מחיר ההתקנה,

לקחת את זה בחשבון?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
יש המון סטים 2Way איכותיים, שיוכלו לעשות את העבודה,

בשביל סט 3WAY (קומפוננט כן?) יהיה צורך בהתקנה מיוחדת, מה שיעלה את מחיר ההתקנה,

לקחת את זה בחשבון?

מסתבר שהייתה לי בעיה בתוכנה ולא ראיתי שהגיבו לי (פלוס לא רציתי לדבר באוויר), אז סורי על הדיליי.

יש לי רכב קטן וההנאה היא 'רק שלי' ודי פשוטה כרגע, יש לי זוג 6.5" בדלתות מקדימה, 4" בדשבורד וסאב מאחור (האצ'בק 3 דלתות פיצית).

התהייה אם זה לא אוברקיל לקנות את הראש במידה ולא אנצל את ה3way? מבחינת מפרט הוא ממש קורץ לי, מבחינת הdsp והפונקציות האינסופיות שהוא מציע מבחינת טוויקים לסאונד.

והתקציב כרגע עומד על 2500 שיש לי ביד ועוד כנראה 500 שיגיעו בקרוב - בלי התקנה.

אמנם אין לי נסיון מעשי, אבל בתור סטודנט לה. חשמל זה יהיה פרוייקט ישים. אין לי בעיה עם סכמות, הבנה בסיסית של השפעות מידות חוטים/הפרעות של הארקה ושדות חשמליים וכו' וכו', פשוט אשתדל לעבוד מסודר ;)

ושוב, אני רוצה להמיר את הדיסקים לכרטיסי זיכרון בwav/פורמט לא דחוס כלשהו שהנגן תומך בו.

אם אין לי ממש מצב לנצל את זה אז גישה יותר חסכונית תתקבל בברכה, הכי לא ראש בקיר.

פורסם

למקרה ופיספסת, ראה שרשור שנוגע לאותו הרכב ונפתח בתחילת החודש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?629106

אין ספק שה-80PRS הוא מכשיר מצוין, אבל יש לפיוניר גם מכשירים עממיים יותר (מסדרות חדשות) שיספקו את האפשרות במידת הצורך והרצון לעבוד 3WAY, כדוגמת ה-MVH-X580BT וה-DEH-X5900BT (שקוראים גם קבצים כמו FLAC), ויעלו כנראה פחות. אפשר לשקול גם כיוון של שימוש בסמרטפון/טאבלט כנגן עיקרי ע"ב מקלט BT שיחובר למגבר ו/או מעבד קול (כנראה יד שניה במסגרת התקציב שלך) וממנו למגבר. חפש קצת בפורום אודות הכיוון האחרון.

תוכל לפרט את הדגמים המדוייקים של הציוד שמותקן כעת (רמקולים, סאבוופר ומגבר אני מניח)?

פורסם
למקרה ופיספסת, ראה שרשור שנוגע לאותו הרכב ונפתח בתחילת החודש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?629106

אין ספק שה-80PRS הוא מכשיר מצוין, אבל יש לפיוניר גם מכשירים עממיים יותר (מסדרות חדשות) שיספקו את האפשרות במידת הצורך והרצון לעבוד 3WAY, כדוגמת ה-MVH-X580BT וה-DEH-X5900BT (שקוראים גם קבצים כמו FLAC), ויעלו כנראה פחות. אפשר לשקול גם כיוון של שימוש בסמרטפון/טאבלט כנגן עיקרי ע"ב מקלט BT שיחובר למגבר ו/או מעבד קול (כנראה יד שניה במסגרת התקציב שלך) וממנו למגבר. חפש קצת בפורום אודות הכיוון האחרון.

תוכל לפרט את הדגמים המדוייקים של הציוד שמותקן כעת (רמקולים, סאבוופר ומגבר אני מניח)?

וואלה, באמת זהה, מה הסיכוי? ;)

והצצתי בזמנו על הדברים המותקנים, הכל מסדרות בינוניות מינוס (יש לי גישה רק לרמקולים שהיו על המגש מאחור, כל השאר מצריך פירוק)

אני רוצה להחליף הכל, כשהחיווט בעדיפות ראשונה.

גם בעיות במגעים בדלת, גם המון הפרעות שקשורות למערכת החשמל, לא חושב שיש מה לשמור כאן. לצערי..

• תוכן חדש...