Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים, לפני שבוע התקנתי את המערכת שלי, מדובר ב

קומפוננט Audison APK 165

סאב Hertz es. 300

רדיו דיסק Pioneer DEH-X6850

ומגבר Pioneer GM-A6604

עכשיו הכל טוב ויפה אני די מבסוט על המערכת וההתקנה רק משהו שמציק לי זה כשיש שירים שיש בהם קצת משחק עם הבאס והוא לא 'באס קלאסי' כזה, פתאום הוא נשמע ממש חלש.. זה קורה נראלי בעיקר שהבאס עולה טיפה גבוה יותר..

הדרך הכי טובה להסביר היא ככה

נגיד בשיר הזה תעבירו ל1:00 שם הדרופ, בסרטון יש את העיגול שמדמה את הבאס.. ב1:00 כשמתחיל הדרופ זה יוצר סוג של אוזניים כאלה בלמעלה של העיגול ואז כשיש קצת משחק עם הבאס האוזניים יורדות לצדדים, אז כשיש משחק כזה בבאס אני בקושי שומע אותו באוטו לעומת כשהאוזניים למעלה והוא מהדהד יפה בכל ברכב..

מה העניין פה, התקנה מרושלת או שזה משהו אחר? עצות מישהו?

אגב יש לי hpf ברדיו דיסק על 100hz -12 וsub w. ctrl שאני מנחש שזה סוג של lpf על 80hz -2 -12 אם זה משנה..

תודה מראש לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי baruh443
פורסם

שלום ברוך,

קשה מאוד להבין מזה משהו והייתי ממליץ לגשת למפגש אבל ניחוש פרוע - כבה את המערכת, תהפוך את הקוטביות של החיווט של הסאב וופר - כלומר מה שמחובר לפלוס (בד"כ הטרמינל האדום) תחבר למינוס (בד"כ הטרמינל השחור) ומה שהיה מחובר למינוס תחבר לפלוס.

אני מדבר על החוטים שמתחברים לתיבה של הסאב וופר עצמו - לא על חיווט חשמל חס וחלילה.

האם זה פתר את הבעיה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם לדעתי זה משהו כזה.

אבל אין צורך לכבות, לצאת מהאוטו ולהתחיל לשחק בחיווט. אפשר להפוך פאזה לסאב דרך ה-HU.

מעבר לכך, תיארת בור תדרים אפשרי בין הקומפוננט לסאב. נסה להוריד את ה-HPF ל-80 וראה אם עובדים טוב, או העלה את ה-LPF של הסאב ל-100 ובחן את התוצאה. העלה ליתר בטחון גם תמונה של הכיוונים במגבר.

צריך לקחת גם בחשבון שיכולות המגבר הנ"ל מעט מוגבלות ביחס ליכולות הסאב, אם פשוט חסרה עוצמה ממנו בתדרים נמוכים.

פורסם (נערך)

היי חברים, תודה על התגובה המהירה ניסיתי לעשות מה שהצעתם, הפכתי את הקוטביות וגם ניסיתי לשחק עם הפילטרים אבל לא עזר..

הנה תמונות של המגבר

אגב גם ניסיתי דרך הHU לשים את הסאב על Reverse במקום Normal וגם לא עזר..

20170301_002104.jpg20170301_002116.jpg

פורסם (נערך)

לא דברים שבהכרח קשורים לבעיה שלך, אבל:

נסה לשים את הקרוסים במגבר (שניהם) על OFF, בהתחשב בחיתוכים שאתה מבצע ממילא דרך ה-HU (קח בחשבון שאם הר"ד יתאפס, לא יהיה מה שיגן על הרמקולים בהקשר זה, אבל לדעתי תזהה מצב כזה בקלות ותוכל להפעיל מחדש בלי נזק).

את הבאס בוסט במגבר תסגור לגמרי. יכול להעלות בחזרה את הסאב דרך ה-HU ל-0 או טיפה מעבר במקום ה-2- אם חסר לך.

בדוק שאין לאודנס או איקוולייזר קיצוני ושאר שטויות שמופעלים ב-HU.

נסה לשנות את הסלופ גם של ה-HPF וגם של ה-LPF ב-HU ל-24- וחתוך אותם באותה נקודה.

נסה לבדוק את היענות הרמקולים בלבד כאשר הסאב מכובה, ולהיפך (יכול להעזר בפונקציית פיידר אני מניח כדי "לכבות" את הקדמיים).

אגב, אם זה תורם למישהו, עושה לי הרושם, בהנחה שבדקתי היטב, שמכות הבאס "הבעייתיות" (אוזניים למטה) הן דווקא באזור ה-75-80 הרץ.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

עוד לא הספקתי ממש לכוון את המערכת לכן עוד לא שיחקתי בכלל עם המגבר, רק עם הHU קצת.. אנסה את זה מחר ואחזור אליך בנוגע לשינויים הקלים פשוט לא יהיה לי זמן היום..

רק בשביל שאני אדע בוודאות, בעולם מושלם כל הצלילים שיוצאים מהמערכת צריכים להישמע בדיוק כמו שאני שומע אותם בזוג אוזניות טובות נכון? הרי אם אני שם את השיר הזה באוזניות או אפילו ברמקול נייד של JBL שיש לי, דווקא החלק הזה נשמע אפילו טיפה יותר חזק מהבאס של ה"אוזניים למעלה", לעומת איך שהוא נשמע חלש ברכב.

אולי אני אנסה לחפוף קצת בין הHPF לLPF באזור של ה80 ולראות אם זה משנה משהו..

בכל מקרה תודה רבה על העזרה, אעדכן מחר!

פורסם (נערך)
לא דברים שבהכרח קשורים לבעיה שלך, אבל:

נסה לשים את הקרוסים במגבר (שניהם) על OFF, בהתחשב בחיתוכים שאתה מבצע ממילא דרך ה-HU (קח בחשבון שאם הר"ד יתאפס, לא יהיה מה שיגן על הרמקולים בהקשר זה, אבל לדעתי תזהה מצב כזה בקלות ותוכל להפעיל מחדש בלי נזק).

את הבאס בוסט במגבר תסגור לגמרי. יכול להעלות בחזרה את הסאב דרך ה-HU ל-0 או טיפה מעבר במקום ה-2- אם חסר לך.

בדוק שאין לאודנס או איקוולייזר קיצוני ושאר שטויות שמופעלים ב-HU.

נסה לשנות את הסלופ גם של ה-HPF וגם של ה-LPF ב-HU ל-24- וחתוך אותם באותה נקודה.

נסה לבדוק את היענות הרמקולים בלבד כאשר הסאב מכובה, ולהיפך (יכול להעזר בפונקציית פיידר אני מניח כדי "לכבות" את הקדמיים).

אגב, אם זה תורם למישהו, עושה לי הרושם, בהנחה שבדקתי היטב, שמכות הבאס "הבעייתיות" (אוזניים למטה) הן דווקא באזור ה-75-80 הרץ.

שלום ברוך,

קשה מאוד להבין מזה משהו והייתי ממליץ לגשת למפגש אבל ניחוש פרוע - כבה את המערכת, תהפוך את הקוטביות של החיווט של הסאב וופר - כלומר מה שמחובר לפלוס (בד"כ הטרמינל האדום) תחבר למינוס (בד"כ הטרמינל השחור) ומה שהיה מחובר למינוס תחבר לפלוס.

אני מדבר על החוטים שמתחברים לתיבה של הסאב וופר עצמו - לא על חיווט חשמל חס וחלילה.

האם זה פתר את הבעיה?

טוב מה שקרה היום די מבאס :(

שיחקתי קצת עם המערכת (כמובן אחרי שקראתי די הרבה חומר פה בפורום)

שמתי את הHU על 75% בלי BASS BOOST או שטויות, EQ על FLAT, הורדתי את הקרוסים במגבר כמו שהצעת והתחלתי לשחק עם הגיינים.. הנמכתי לגמרי את הסאב, הגעתי עם הGAIN של הרמקולים ל75% בערך והחלטתי שלא צריך יותר (גם לא היה דיסטורשן או משהו) ואז העליתי את הסאב והמשכתי לכוון.

כיוונתי במשך משהו כמו 20 דק' חצי שעה, הגעתי לסאונד ממש יפה ויותר טוב ממה שהיה ועל הדרך גם די נפטרה הבעיה של הבאס שאמרתי פה, ואז קרה משהו..

אחרי שהאזנתי לאותו טראק במשך כמעט חצי שעה (אותו טראק שפרסמתי פה), כיוונתי והגעתי למשהו שממש סיפק אותי, החלטתי לשים שיר רוק ולראות איך נשמע עכשיו, זה נשמע לא טוב בכלל, שיחקתי קצת עם הEQ בשביל לשפר טיפה ואז הבחנתי ברעש מוזר מהטוויטר השמאלי, התקרבתי לשמוע יותר טוב, שמתי את האוזן עליו והוא הוציא סוג של רעש לבן כמו במסך אפור בטלוויזיות.. ואז שמתי לב שבמשך כל התהליך הזה הבאלאנס היה על +1 LEFT.. בדקתי גם בטוויטר הימני וגם הוא הוציא את הרעש הזה אבל פחות חזק מהשמאלי.

החלטתי לכבות הכל ולתת למערכת זמן להירגע אבל לא עזר, עדיין יש רעש ואני די בטוח גם שהקומפוננט השמאלי חלש יותר מהימני עכשיו וגם שיש ירידה באיכות הסאונד הכוללת.. יש מצב ששרפתי אותו קצת? יכול להיות שזה קרה בגלל שהורדתי את הקרוסים מהמגבר? והכי חשוב יש אפשרות לבדוק את זה איכשהו שאני לא סתם אוכל כאפות?

אגב הפילטרים בHU היו על או 80 או 100 לא זוכר בדיוק..

פורסם

לקומפוננט יש עדין קרוס משלו שמפצל בין המידבאס לטוויטר, כך שהוא זה שמגן במקרה זה על הטוויטר בכל מקרה.

הקרוס במגבר/ב-HU רק חותך בהקשר זה את הקצה התחתון של המידבאסים.

ואם הקרוס ב-HU היה מופעל, אז על אחת כמה וכמה אין לזה לא אמור להיות קשר לתופעה שאתה מתאר עכשיו (אבל יכול להחזיר במגבר ולראות אם משתנה משהו).

האם הרעש הלבן רציף ולא משתנה? מה קורה אם מוריד גיין קצת חזרה במגבר?

בכל אופן, שיטת ה-75% ב-HU היא מעט מיושנת, ובשימוש ביציאות RCA, אפשר לכוון יותר לכיוון ה-90% לפני שיוצא אות מעוות מה-HU עצמו. חפש את "השרשור לאודיופיל המתחיל" של lanosforce, באחת ההודעות יש התייחסות לכל השיטות "החדשות".

פורסם (נערך)

קראתי הרבה מתוך השרשור לאודיופיל המתחיל אבל זה לא עזר לי יותר מדי כי רוב מה שמדובר שם מתייחס לשיטות עם ציוד ופחות לפי האוזן, תקן אותי אם אני טועה..

הרעש הלבן לא היה רציף הוא היה רק כשנוגנו תווים גבוהים יחסית.. באותו זמן ניסיתי להוריד בחזרה את הגיין אבל זה לא עזר.

בכל מקרה חזרתי עכשיו לרכב לשמוע שוב וזה די הסתדר מעצמו o_o.. מוזר, יכול להיות שזה בגלל המגבר? כשזה קרה נגעתי בו לראות כמה הוא חם ומרוב שהוא היה חם לא יכלתי להשאיר עליו את היד ליותר מ2-3 שניות..

פורסם

אוקיי חח עכשיו יש משהו חדש -_-

נסעתי הביתה מהעבודה נסיעה של קצת יותר מרבע שעה וכשהגעתי הביתה פתאום המערכת השתגעה והתחילה לנגן את השירים במהירות מוגברת, כמו ביוטיוב שמשנים בהגדרות למהירות X1.25 או משהו.. שאלתי חבר והוא אמר שגם לו זה קורה לפעמים וזה סתם הרדיו דיסק משתגע.. יש סיבה לזה? זה קרה לי גם מתי שכיוונתי את המערכת והבחנתי ברעש הלבן מהטוויטרים אבל חשבתי שדמיינתי חח..

פורסם

זכור לי נושא כזה שכבר עלה בפורום, אבל לא מוצא את זה כרגע.

מה שאני לא זוכר, אם זה היה קשור איכשהו לפונקציית ה-Audio Book או לא, או שמא לענין של קבצים שהם עם קצב סיביות משתנה ולא קבוע (למרות התמיכה בשניהם), או משהו בסגנון. או משהו אחר לחלוטין.

פורסם (נערך)

לא יודע מה זה Audio Book.. אני מפעיל את כל המוזיקה שלי בבלוטוס מהפלאפון (Galaxy S4) ומשתמש באפליקציה שנקראת Poweramp, הרוב המוחלט של השירים שלי באיכות 320kbps ו44100hz ולא שמעתי בחיים על קצב סיביות משתנה.. כל החיבורים תקינים אגב, אלא אם הכבלים דפוקים מה שלא נראה לי כי הם חדשים.. רק במגבר בחיבור של הסאב השחור למעלה והאדום למטה, ההיפך מאיך שהרמקולים מחוברים, אפשר לראות את זה בתמונה שהעליתי פה של המגבר לא יודע אם זה משנה

• תוכן חדש...