Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמה רשמים מוטוריים מביקור קצר בבייג'ינג -

(הבהרה: הביקור היה קצר והתרכז בעיקר במרכז בייג'ינג עם גיחה לחומה הגדולה. סין מדינה ענקית עם למעלה מ-1.4 מיליארד תושבים אז הרשמים שלי מוגבלים מאוד וכנראה לא מייצגים את כל סין ואולי גם לא מייצגים את בייג'יניג רבתי)

1. בגדול, צי הרכבים מאוד מרשים והפתיע אותי לטובה. הצי על הכביש די מערבי ואפשר לומר שהוא מרשים הרבה יותר ממה שרואים בכבישי ישראל.

2. הרכבים די מאובזרים, לפחות ממבט מבחוץ. כלומר אותם רכבים שרואים גם בישראל, נראה שבסין מגיעים באבזור גבוה יותר בדומה לאירופה וארה"ב.

3. המון(!!) רכבים פרמיום, בעיקר גרמניים. כמות אדירה של אאודי (בעיקר A6L). הרבה מאוד מרצדס, במוו, אאודי, ריינג' רובר, לקסוס וגם קדילאק.

4. למעט 3 בנטלי סדאן, לא ראיתי בכלל מותגי על. כלום. גם לא 911 אחת.

5. הסינים אוהבים את הרכב שלהם בתצורת סדאן (בשונה מאירופה) ועדיף בגרסת L (ובצבע כהה!). יש גם הרבה SUV. די נדיר לראות רכב בתצורת סטיישן. כמות רכבי ספורט או רכבים ספורטיביים היא אפסית (ראיתי פחות מ-5, כולל גרסאות ספורטיביות של רכבים עממיים).

6. משום מה הסינים אוהבים את המותג ביואיק, כולל כל מיני דגמים מוזרים של היצרן שלדעתי לא קיימים בארה"ב. דגמי אופל נמכרים בסין תחת הסמל של ביואיק (בדומה לארה"ב).

7. כל המוניות הן מדגם יונדאי אלנטרה שנמכר בישראל עד 2007.

8. כמעט לכל הרכבים יש 4 חלונות כהים.

9. יש המון רכבים שלא הצלחתי לזהות. לא רק דגמים סיניים אלא גם דגמים של יצרנים מוכרים כמו פולקסוואגן, ביואיק וסיטרואן. פעם ראשונה בחיים שאני עובר במגרש חניה וצריך לקרוא את הכיתוב על הרכבים כדי להבין מי היצרן והדגם.

10. יש לא מעט חיקויים סיניים, חלקם דומים מאוד למקור (תבדקו בגוגל BYD RX350).

11. הכבישים מעולים. נסעתי בכמה כבישים מהירים מחוץ לעיר וההתרשמות חיובית מאוד.

12. יש מבחר אדיר של מותגים ודגמים. קראתי איפשהו שנמכרים בסין רכבים של 130 מותגים! ולמעלה מ-1000 דגמים שונים.

13. ברמזורים יש שעון גדול שמציג את הזמן לסיום רמזור ירוק/אדום – מאוד יעיל.

14. כהולך רגל צריך מאוד להיזהר בחציית הכביש גם באור ירוק. הרכבים שפונים שמאלה או ימינה פשוט שועטים קדימה בלי להתחשב בכלל בהולכי רגל שחוצים את הכביש בירוק.

15. הסינים נגמלו מרכיבה על אופניים. כמעט שלא רואים אופניים בכלל.

אם לסכם את ההתרשמות שלי מרכב החלומות בבייג'ינג:

גדול (דגם ארוך L)

סדאן

עדיפות לגרמני

צבע כהה

חלונות כהים

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם (נערך)

הרשמים שלי דומים, חוץ מזה שאני זוכר כמויות כמעט בלתי נתפסות של אופניים בבייג׳ינג ובערים גדולות אחרות.

אגב, לא מעט מהמכוניות מהדגמים העממיים הסיניים - ידניות. בנוסף, ממה שראיתי, וזה כמובן מייצג רק את האוכלוסיה האמידה יחסית של הערים הגדולות, הצמיגים המורכבים על הרכבים - לא סיניים.

ולגבי להיזהר בחצית הכביש: בדרכים בסין נזהרים כל הזמן מכל דבר. זה לא רק שמכוניות שפונות בצומת לא שמות על הולכי רגל אלא אף אחד לא שם על אף אחד אחר.

בכל צומת גדול בסין (מרומזר, כן?) מתנהלת תנועה בכל הכיוונים ביחד כל הזמן, ונהגים מאטים הרבה פחות לקראת מפגש כזה ממה שהייתם מצפים. פחד אלוהים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

כן. כבר נתנו כאן כמה דוגמאות.

בתמצית: אפס שמירת רווח, אי שימוש גורף באיתות, צפירות תכופות; חוסר ציות מוחלט לרמזורים, לנתיבי אופניים (למרות שהם מופרדים מהכביש ולא תמיד רחבים מספיק עבור רכב!) ולכיווני הנסיעה, כולל בצמתים ובדרכים מהירות!

ולא, אני לא מגזים. צריך לראות כדי להאמין. שתי דוגמאות, והן כלל לא יוצאות דופן:

אני תמיד ממליץ לישראלים לבקר ולהתרשם, לשם קבלת פרופורציות.

פורסם
הרשמים שלי דומים, חוץ מזה שאני זוכר כמויות כמעט בלתי נתפסות של אופניים בבייג׳ינג ובערים גדולות אחרות.

אולי הינו בחלקים אחרים של סין. באזורים שאני הייתי (מרכז בייגינג וגיחה לחומה הגדולה) לא ראיתי אופניים כמעט בכלל. בארץ לשם השוואה רואים הרבה יותר אופניים.

הנהגים הסינים לא מאוד אדיבים, אך לא נתקלתי בתופעות דומות לאלה שרואים בסרטונים שצרפת. אני דווקא ראיתי תמונה שיותר דומה למערב עם כבישים מסודרים ותנועה זורמת.

פורסם

רוב הדגמים שראית, שדומים לדגמים שאנו מכירים, הם בעצם חיקוי,

אם תשים לב הלוגו בביואיק הוא לא באמת ביואיק,

יונדאי עם לוגו HAVAL זה לא באמת יונדאי.

הדבר הכי מדהים הוא הקטנועים,

הסינים החליפו כמות אסטרונומית של קטנועים מזהמים בקטנועים חשמליים, שעולים בממוצע 2500 שקל,

ולא צריך טסט, רישוי או רישיון נהיגה (רישיון נהיגה על אופנוע בסין לאזרח זר הוא כמעט בלתי אפשרי).

----

פורסם
כן. כבר נתנו כאן כמה דוגמאות.

בתמצית: אפס שמירת רווח, אי שימוש גורף באיתות, צפירות תכופות; חוסר ציות מוחלט לרמזורים, לנתיבי אופניים (למרות שהם מופרדים מהכביש ולא תמיד רחבים מספיק עבור רכב!) ולכיווני הנסיעה, כולל בצמתים ובדרכים מהירות!

ולא, אני לא מגזים. צריך לראות כדי להאמין. שתי דוגמאות, והן כלל לא יוצאות דופן:

אני תמיד ממליץ לישראלים לבקר ולהתרשם, לשם קבלת פרופורציות.

,

נהייתי עצבני רק מלראות את התנועה שם :D

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם (נערך)
לא נתקלתי בתופעות דומות לאלה שרואים בסרטונים שצרפת. אני דווקא ראיתי תמונה שיותר דומה למערב עם כבישים מסודרים ותנועה זורמת.

קודם כל, בלב בייג׳ינג פחות סביר שתראה למשל מישהו נוסע נגד הכיוון בכביש ראשי, לפחות לפרק זמן ממושך. באופן כללי, בבייג׳ינג ההתנהגות של הסיני ה״מכוער״ (המקלל, יורק, נדחף בטור, מגהק בסוף ארוחה, מורח נזלת על המעקה, מפליץ וכולי) ממותנת יותר. עדיין, ההתנהלות בצומת מרומזר, לדוגמה, היא כאוטית.

הכבישים עצמם בהחלט מסודרים מאוד: איכות הסלילה טובה, הכביש רחב, ובמקומות כמו בייג׳ינג גם צי הרכב מאוד מרשים, אבל הנהיגה נוראית ופקקים איומים. קצת מוזר שלא חווית את פקקי הענק של העיר. מה עשית, יצאת בבוקר ב-4?

כבר הזכרתי דוגמה של נסיעה בנתיב אופניים, אז אני אפרט: בבייג׳ינג יש נתיב אופניים שמופרד מהכביש, אבל הוא גם לא חלק מהמדרכה. רצה נהג אוטובוס להוריד נוסעים על המדרכה, אז בצומת הוא נכנס לנתיב האופניים ונסע בו למרות שהוא רחב מדי וגילח את כל הצד שלו בעצים על המדרכה ובגדר של הנתיב.

פורסם (נערך)

זה גם מה שאני שמעתי, כן. ה״חיקויים״ הללו שאנשים רואים בסין הם פשוט דגמים מקומיים.

פורסם

חן - אולי חוויתי שבוע רגוע יחסית כי הסינים בחופשת ראש השנה שלהם.

חלק מהתופעות של "הסיני המכוער" שתיארת רואים גם בביגינג.

• תוכן חדש...