Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מה אתם ממליצים ליישר ברכב לכבוד יום הולדת 250K?

בטיפול האחרון הוחלפו נוזלי בלמים, גיר, פילטר מזגן ודלק, קירור + מיכל עיבוי חדש מקורי.

בלמים תקינים.

משולשים הוחלפו בטסט לפני שנה.

יש מעט אכילת שמן [7000 ק"מ המדיד ירד מאמצע ל-3/4 לכיוון המינימום]. לפתוח לנקות בוצה או שבמנוע שעבר 250K עדיף לא לגעת?

בטיפול הקרוב חוץ משמן+פילטר אני רוצה להחליף תושבת מנוע עליונה שמראה סימני עייפות.

מכאן אני צריך המלצות לאילו חלפים את ממליצים להחליף? אחרי 250K יש חלפים שבוודאות צריך להחליף?

האם יש דרך לבדוק תקינות של בולמי זעזועים/מתלים בעצמי או להציק לאסף? [אני מאוד מאוד לא רוצה, כי אני גם ככה אחד המציקים :lol:]. בנסיעה יש תחושה שהשיכוך לא כמו פעם, אבל לי יש בעיה נפשית ואני אוהב להחליף דברים לא נחוצים לפעמים אז לא סומך על עצמי. האם כדאי לנצל את הטיפול להחלפה שלהם? באיזה סד"ג של מחירים מדובר? [לא מעוניין בהנמכות, כן רוצה בולמים טובים].

כל טיפ, עצה והמלצה תתקבלנה בברכה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שלום ניקו. לאחר תקופה קשה של ייסורים נפשיים שעד היום תוקפים אותי אני השלמתי עם הטראומה הקשה של...החלפת חלקים ללא צורך!

ממליץ להחליף רק את מה שבלוי.

עכשיו, בבקשה, עד השעה 9 בערב אני רוצה לספור לפחות 30 תגובות של "אתה לא דוגמה, חפרת, עבודה לא מקצועית זה הבעיה ובלה ובלה".

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בדיקת "רחוב" לבולמים זה קודם לראות שהם לא רטובים ואחרי זה להפעיל משקל על הבולמים בדחיפת הרכב למטה. אם הרכב עולה לאט ונשאר למעלה סימן שהבולם תקין. אם זה מקפץ כמו ג'לי, הבולם מת.

לדעתי את כל השאר תעזוב. אם הרכב טופל בזמן לא סביר שתהיה בוצה. אם התושבת כבר קרועה, תחליף. אם לא, תן לה למות בשלווה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תבדוק גומיות למוט קישור של המוט המייצב.

אם הבולמים מקוריים אז הייתי שוקל החלפה שלהם כולל הקפיצים, מחירים אתה יכול לבדוק באתר של אבי חלקי חילוף.

גם כיוון שסתומים, לפי היצרן כל 90 אלף אם אני זוכר נכון.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

אני דווקא הייתי מתמקד בצנרת הקירור, צינורות שמראים עייפות,תרמוסטט אולי הייתי מחליף יזום- כן זה לא נהוג בפורום, אבל רוב המנועים מתים מחוסר שימון/ התחממות ולא מתקלות כאלה ואחרות.

פורסם

תודה לכולם.

אושריקו אני בעד תחזוקת מנע ולא שבר. אני לא מגזים אבל אם משהו מקרטע אני מחליף בלי להסס. תגיד מה שתגיד היא מחזירה אהבה כבר 250K בלי תקלות, למעט משולש שלא עבר טסט ומיכל עיבוי.

מיסבים יוחלפו יחד עם בולמים.

סלואו תודה אעשה בדיקה.

אדם, גומיות תקינות. קפיצים זה רעיון טוב אבדוק. כנ"ל כיוון שסתומים. תודה!

הקפיצים הופכים את הסיפור למאוד יקר, אולי כדאי להשאיר לטיפול הבא? או שאם כבר מחליפים אז לעשות הכל?

מקס, מיכל עיבוי הוחלף וכך גם ככל נוזל הקירור. הצינורות יבשים לחלוטין ונבדקו בטיפול אחרון. תרמוסטט אשקול, למיטב ידיעתי מקורי.

מקווה שמצבר תקין, כי אחרת הטיפול הופך למאוד יקר:

[תושבת+בולמים+קפיצים+מיסבים לדעתי סד"ג של 1740 כל הסיפור]. נוסיף 200 שקל על פילטר ושמן ואני כבר על 2000. טוב נו, ששווה את זה בשביל השקט שלי.

תודה לכולם על העזרה. אם יש המלצות נוספות, בכיף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא השתנה. לפי ההמלצה של אדם. אתה חושב שמיותר?

למיטב ידיעתי לא נגעו בהם 250K, וגם אם כן אז עברו 150K אצלי כגבר שבוודאות לא נגעו בהם. בולמים נגיד אפשר להחליף על בליינד. קפיצים? לדעתך לא צריך?

פורסם

תודה רבה!

מהסרטון הזה הבנתי אחרת, דקה 5:15

אולי לא הבנתי טוב. הייתי בטוח שקפיצים גם תורמים לשיכוך הקפיצות. הרי אם המטרה לשלוט רק בגובה יכלו לשים מקל מתכת פשוט, לא?

פורסם

אם היה מקל מתכת הוא היה עוצר את הבולם, או שהרכב היה נשאר למטה...

הקפיץ גורם לכוח הפוך מכוח המשיכה.

הבולם מאזן בין הכוח של הקפיץ לכוח המשיכה.

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

• תוכן חדש...