Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בבית בוצע שיפוץ רחב לפני כשנה וכעת התחילה התופעה הבאה ב2 נקודות בבית:

IMG_20160311_212616.jpgIMG_20160311_212640.jpg

להחזיר את קבלן השיפוץ כדי שיתקן לא ניתן כיוון שלא נפרדנו באווירה טובה בכלל.

אני מחפש לבצע את התיקון בעצמי ולכן מחפש הדרכה מכם. יש לי את שני הצבעים,יש לי את הכלים,אין לי את המילוי ואין לי את הידע.

אז אשמח לקבל הסבר מה ואיך לעשות ואיזה חומר לרכוש כדי לבצע את התיקונים אחרי שאוריד את כל מה שמתקלף.

כמו כן אשמח לדעת ממה זה נגרם כיוון שאין שום אספקת מים בקירות בכלל,כל הצינורות בבית חדשים לגמרי,הדירה היא בבניין בקומה 2 אז לדעתי גם עניין הלחות מהקרקע נפסל.

תודה רבה לעוזרים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בגדול, להסביר איך לתקן את זה בהתכתבות דומה ללנסות ללמד נהיגה בפורום.

מהיכן אתה בארץ?

אם אתה מאזור נתניה אני יכול לקפוץ ולהראות לך תוך 5 דקות איך לסדר את זה, עדיין יש לי חומרים מהשיפוץ שעשיתי אצלי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני מטבריה,להראות לי אולי לא תוכל אבל חומרים אשמח לקחת קצת בהזדמנות.

לא אמור להיות מסובך מידי התהליך ,נכון?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כשאתה שוטף ריצפה, מים מחלחלים דרך פתחים ברובא (אולי רובע) בין המרצפות לפאנלים ומחלחלים למעלה בגלל חול / סיד / חומר אבקתי אחר שנמצא שם.

לפני תיקון האזור המנופח, תוודא שהאטימה בין הריצפה לפאנלים טובה.

פורסם

הדבר הזה בדר"כ מעיד על נזילה מכיוון כלשהוא.

על נזילה כלפי מעלה עוד לא שמעתי, יש אמבטיה איפשהוא בסביבה? אם כן קרוב לוודאי שיש לך נזילה או בצנרת או באיטום לקוי.

קודם כל תטפל בבעיה ואז תטפל בסימפטום.

כדי לתקן את הקיר מגרדים את כל מה שרופף, קונים שפכטל וקלסימו או דומיו.

מערבבים קלסימו עם קצת מים כדי להגיע לתערובת סמיכה, מורחים בשכבות עם ייבוש בין לבין (הוראות מדויקות יש על האריזה).

במהלך הייבוש התערובת נסדקת ונבלעת פנימה, אין עם זה בעיה.

ברגע שהגעת לגובה הקיר עצמו מערבבים תערובת דלילה יחסית שמשמשת להחלקת הקיר.

אחרי שהגעת לקיר ישר (וכל התהליך הזה תלוי בכמה סבלנות יש לך בגלל שכנראה זאת הפעם הראשונה שאתה עובד עם שפכטל) אתה צובע.

שכחתי לציין שבין שכבה לשכבה כדאי לעבור עם נייר ליטוש, כי ליד לא מיומנת עם שפכטל יש נטיה לגרום לגלים ובליטות בקיר.

גם שמעתי שהליטוש גורם להצמדות טובה יותר.

יש גם דרך "נכונה" יותר של מילוי עם טיח, אבל על שטח כזה לא הייתי טורח.

אקסודוס - למדתי לעשות המון דברים בהתכתבות, כולל קירות גבס, זה ממש לא דומה לנהיגה.

פורסם
הדבר הזה בדר"כ מעיד על נזילה מכיוון כלשהוא.

על נזילה כלפי מעלה עוד לא שמעתי, יש אמבטיה איפשהוא בסביבה? אם כן קרוב לוודאי שיש לך נזילה או בצנרת או באיטום לקוי.

קודם כל תטפל בבעיה ואז תטפל בסימפטום.

בודאי שיש "נזילה כלפי מעלה" - קרויה עליה קפילרית (נימית). מעבר לכך אתה צודק, צריך לחפש מקור מים שמספיק את החול שמתחת לרצפה. לאחר שהמקור אותר ותוקן צריך להמתין מספר חודשים עד שהקיר יבש, ורק אז לתקנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה הקטע חברים שאין שום מקור מים בסביבה. הקיר הורוד הוא קיר בחדר שינה של ההורים שבצד השני שלו יש מסדרון פנימי בדירה של השכנים ללא שום קרבה לאספקת מים.

הקיר הירוק הוא קיר בתוך מסדרון בדירה,ברצפה מתחתיו אכן עוברים קוי אספקת מים חדשים שהתקנו. ראיתי שהייתה התייחסות לאטימת הרצפה,יכול להיות שאכן לא אטמו טוב,הרצפה גם כן חדשה.

איך להתקדם מכאן? הרי השכנים מתחתינו כבר היו אומרים משהו אם היו נזילות וגם בקיר שקרוב יותר לנקודת החיבור של האספקה אין שום סימנים.

מצרף תמונה להמחשה:

IMG_20160312_083536.jpg

הנקודות האדומות הן התמונות שצילמתי בהודעה המקורית,הקו הכחול זה אספקת מים החדשה לשרותים.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

פורסם

גם לי זה נראה כחילחול מי שטיפה עפ צורת ההופעה מעל הפאנלים.

אם זה היה מהצטברות מים מנזילה זה היה הרבה יותר חריף ועולה עוד יותר כלפי מעלה.

ואגב, לא חייב להיות צינור/ברז מים בקרבת האיזור כדי לשלול נזילה ממנו.

בנזילה צריך להתעלם לגמרי מקיום הדירה שלכם ולחשוב שהמיים נשפכים על גג השכן מלמטה ופשוט יצטברו באיזור הכי נמוך בגג שלו לפני שעוד יחלחלו אליו וזה יכול להיות עשרות מטרים מאיזור הנזילה.

כלומר, קירות הבית שלך מתחת לריצוף הם לא יכולים אפילו לנתב מים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בודאי שיש "נזילה כלפי מעלה" - קרויה עליה קפילרית (נימית). מעבר לכך אתה צודק, צריך לחפש מקור מים שמספיק את החול שמתחת לרצפה. לאחר שהמקור אותר ותוקן צריך להמתין מספר חודשים עד שהקיר יבש, ורק אז לתקנו.

טוב לדעת, החכמתי.

לפות"ש, אני מציע שתזמין אינסטלטור מטעם ביטוח הדירה, השתתפות עצמית בעבור איטום הינו 80 שח, ואם אכן יש נזילה תשלם 500 (הסכומים האמיתיים הם אלו שרשומים בפוליסת הביטוח שלך, אבל זה פחות או יותר סטנדרטי).

אצלי התחילה גם תופעה דומה בקיר משותף לאמבטיה וגם אצל השכן למטה, הייתי בטוח שהראשון זה נזילה והשני זה איטום, מסתבר לדבריו של האינסטלטור שהכל נגרם מהאיטום הלקוי באמבטיה.

אני אוהד מושבע של DIY אבל בשלב הזה הכל ניחושים וצריך עין מקצועית עם נסיון.

פורסם (נערך)

לי היו הרבה מאד סיפורי אינסטלציה. אחד מהם היה רובה שהתפוררה סביב כוסית הניקוז של המקלחת. אחרים היו מכל מיני מקורות בצנרת, וגם מאמבטיה שהותקנה בצורה חאפרית שגרמה לה "לרקוד" ולשחרור הרובע סביבה - והמים חלחלו והרטיבו קירות במרחק 5 מ'.

אני מצטרף ל-phpclub וממליץ לך להזמין אינסטלטור , ואחד טוב, גם אם זה לא על חשבון הביטוח. איתור נזילה יכול לעלות כמה מאות ש"ח, אולי קצת מעל 1000, אבל הנזקים של נזילה שלא אותרה יהיו הרבה יותר גדולים. בבחינת אחזקה מונעת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...