Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

יש לי יונדאי גטס שנת 2008.

אתמול נדלקה לי נורית חימום המנוע. כמובן שעצרתי את הרכב בצד למשך כמעט שעה כדי לתת למנוע להתקרר. גם לאחר שהוספנו מי קירור לרדיאטור, הנורה נדלקה בשנית במהלך הנסיעה. בשלב מסוים התכבה האוטו.

הזמנו גרר למוסך מורשה של יונדאי, שם נאמר לי לאחר בדיקת מכונאי, כי יש נזילות מהרדיאטור ויש להחליפו בעלות של כ-1600 ש"ח.

בנוסף, הבחור אמר כי ישנה אפשרות שהלך ראש מנוע.. ועלותו כ-6000-7000 ש"ח.

אשמח לקבל הסבר בעניין? האם ייתכן שראש מנוע יילך עקב נזילה של רדיאטור? כיצד זה קורה?

האם באמת נכון להסיק שהלך ראש מנוע? לנסות להחליף רק את הרדיאטור ואז לראות מה הלאה?

וגם לגבי עלות הרכיבים אשמח לקבל חווות דעת..

 

אגב... אני מודה שייתכן ולא בדקתי מים ברכב זמן רב מידי..:-(

 

תודה רבה ושבת שלום,

ניצן.

עריכה אחרונה על ידי Nitzan Avraham
פורסם

ראש מנוע הולך בגלל ההתחממות. יכול להיות שלא נגרם נזק לראש מנוע על אף שהאוטו התחמם. אני הייתי מחליף רדיאטור ועוקב אחר המתרחש. בעיקרון אם תראה סימנים של ערבוב מים עם שמן או תופעות לא נורמליות אחרות, ייתכן והלך הראש מנוע (כמובן שמוסך יבדוק זאת לעומק).

 

 

פורסם

מחירי מוסך מורשה.

אטם ראש מנוע בהחלט עלול להינזק כתוצאה מהתחממות, אבל העלות קיבלת היא ככל הנראה להחלפת מנוע.

חוסר בנוזל קירור גורם להתחממות המנוע, לעוות של ראש המנוע ולפריצה באטם הראש שגורמת לחדירת שמן למים או מים לשמן המנוע.

התוצאה של המשך הנסיעה שלך ללא מים גרמה כנראה לכך שמנוע איבד קומפרסיה עד שכבה.

פורסם

הבנתי..



איך אני יכולה לבדוק אם חדר שמן למים? או לחילופין מים לשמן מנוע?

או שרק מוסך יכול לעלות על זה?

 

תודה רבה על ההסברים וההבהרה!

פורסם

ראשית תקפצי לאבי פרטס בפתח תקווה וקני רדיאטור חליפי.

 

משם תמשיכי ליונדאי שופ בתל אביב וקני גלון 2 ליטר נוזל קירור מקורי.

 

אחרי שהכל בסדר מבחינת מערכת הקירור, בדקי מה מצב המנוע.

Stay Dirty

פורסם

אחרי שהוספנו מים לרדיטור אתמול אחרי החימום, לא שמנו לב שקיימת נזילה כלשהי.

זה משהו ששמענו לראשונה כשהאוטו כבר היה במוסך, כנראה היתה נזילה שלא ראינו.

פורסם

אני גרה בצפון,

הרכב נמצא במוסך יונדאי בחיפה.

אני אחליף את הרדיאטור במוסך, כי מזה אין מנוס כנראה..

ואז אראה מה מצב המנוע ואבחן את שאר האופציות.

את הראש מנוע, במידה והלך - לא אחליף במוסך מורשה, שלא יעשקו אותי עוד יותר..

פורסם

ביררתי עכשיו עם מוסך אחר שאינו מוסך מורשה..

באמת נתן לי מחירים קצת יותר שפויים, גם לגבי החלפת רדיאטור וגם לגבי החלפת ראש מנוע.

פורסם

קחי בחשבון שברגע שאת מבררת גם על ראש מנוע "את מרימה לו להנחתה".האם המוסך מוכר לכם?באיזה מוסך יונדאי הרכב נמצא?

פורסם

איך לכל הרוחות החלפת רדיאטור מגיעה ל 1600 ש"ח?!?

רדיאטור לגטס חליפי ניתן להשיג בעלות של 500 ש"ח ואם תרצי אשיג לך ללא שום בעיה! ההחלפה שלו ממש פשוטה ולא אמורה לעבור את ה 200 ש"ח במוסך שעף על עצמו במחירים. אז לאן נעלנו להם עוד כמעט 1000 ש"ח? לאאאןןן?!

לגבי הראש מנוע - ראש מנוע בגטס לא הולך כל כך בקלות גם אם הרכב כבה! סדרי את הרדיאטור ותתחילי לעקוב אחר נוזל הקירור ואם תתעקשי לקבל אינדיקציה מדוייקת לגבי פגיעה באטם ראש אז בצעי בדיקת לחץ הפוך למנוע ובידקי עירבוב של שמן מנוע עם נוזל קירור שזה משהו שאת יכולה לבדוק בעצמך.

×
×
  • תוכן חדש...