Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן, לא הבנתי על מה מתרעם.

אני לא מצאתי באתר שלהם צלחת מחוררת. כל מה שהתכלתי היו ללא חירור.

אם מצאת משהו אחר - שים לינק.

ואם אתה חושב שהם תמוכים בחירור הצלחות אז תראה גם מה היחס בהיצע בין מחוררות לכאלו שאינן מחוררות.

חן, מבחן מצולם לדעתי רק אני שמתי - ושם לא היה שום הבדל בין מעבר מצלחות רגילות לצלחות יענו משופרות ועוד עם חריצים.

BBK זה כבר סיפור אחר...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתנאל, למיטב ידיעתי J HOOK הוא פטנט של AP ולא של ESSEX.

אתה צודק לגבי מניעה מסחרי אפשרי.

לאמרות זאת - בגלל שמוצרים של AP נמצאים בשימוש נרחב ע"י קבוצות המירוצים - אם היה יתרון ביצועים בולט לחירורים - אני בטוח שהיו משתמשים בזה.

פורסם

בקבוצות מירוצים יש מגבלות ורגולציות ולכן לא תמיד הם יכולים להחליף כמה שבא להם באותו המירוץ ולכן הם הולכים על המחורצות.

אגב, במכוניות מירוץ יש להם תעלות קירור יעודיות מהטמבון ועד לצלחת (דרך הקאליפר) ולכן אין להם צורך בחירור.

לגבי ESSEX:

שים לב שעל כל AP RACING KIT מופיעה השורה הבאה:

"[h=3]Essex Designed AP Racing 2-piece Competition J Hook Disc Pair"[/h]

פורסם

אגב ESSEX הינה קבוצת מירוצים לפני הכל, הם עובדים עם AP RACING צמוד ולכן אין ספק שיש להם טביעת אצבע בחברה.

כלומר, אין שום ספק שהם עזרו לAP RACING לעצב את סוג הצלחת הספציפית הזו!

פורסם

לדעתי אתה שם דגם במקום הלא נכון - זה אומנם ESSEX DESIGNED אבל אלו AP Racing 2-piece Competition J Hook Disc .

שוב - לפי מה שאני יודע זה פטנט של AP.

לא שמתי לב ש-ESSEX היא גם קבוצת מירוצים - מהאתר שלהם זה לא כל כך ברור:

http://www.essexparts.com/company-information

בכל מקרה ESSEX PARTS הם הנציגים בארה"ב של AP, פרודו (ואולי עוד דברים).

פורסם

אני חייב לציין שעקב כל התגובות שראיתי בחול במשך כל השנים שלי בתחום וגם עקב ניסיוני עם צלחות מחוררות (פעמים היו לי כאלו) לא טרחתי בכלל לחפש ברשת הוכחות ליתרונות של הצלחות מחוררות.

עכשיו פניתי לאח הגדול וכל מה שאני מוצא זה רק כתבות שתומכות במה שאמרתי.

אין לי מושג מי האנשים שרשמו את הכתבות ועד כמה אפשר לסמוך עליהם - אבל בהיעדר חצי מילה טובה לטובת החירורים אני לא יכול שלא להשאר בעמדתי.

http://oppositelock.kinja.com/brake-myths-what-to-expect-when-youre-expecting-to-st-1688020147

http://mechanics.stackexchange.com/questions/9148/brake-rotors-blank-slotted-or-drilled

http://automotivethinker.com/brakes-2/rotors-blank-vs-cross-drilled-vs-slotted-and-warping

שוב - מה שנתאנאל הביא מ-GM זה מעניין, אם יש לכם עוד כאלו - קדימה תביאו שנראה במה מדובר.

פורסם

edan82, אני קורה את הפוסטים שלך די בקביעות ונהנה מהם....

אבל אני חייב להגיד שלקרוא לאדם "מטריל" " כותב שטויות" וכו' לאדם שמהיכרותי כותב דברים על סמך ניסיונו, עוזר

ותורם מהידע הרב(והמעשי יש לומר) שלו לחברים בתחום, משתתף קבוע באירועי נהיגה(מה שיש במדינה ללא מסלול) לא

ממש מוסיף לך, מה גם שבכל הדיון CROC לא ירד לרמה האישית למרות הערותיך.

ובהקשר לדיון, אתה חושב שמהנדסים בפרארי/למבו/מקלראן קובעים הכל?

אני בטוח שאתה יודע שלמחלקת שיווק ומכירות יש משקל....

יום טוב

פורסם
עידן, לא הבנתי על מה מתרעם.

אני לא מצאתי באתר שלהם צלחת מחוררת. כל מה שהתכלתי היו ללא חירור.

אם מצאת משהו אחר - שים לינק.

כבר צירפתי לינק לעמוד באתר של AP RACING שבו מצויין מפורשות "ניתן לבחור בין 3 סוגי משטח, יתכן שסוג המשטח שבחרתם לא יהיה זמין במידה מסויימת".

הווה אומר- אנחנו מייצרים את הצלחות בכמה גימורים (כולל מחוררות) אבל יתכן שבדגם מסויים לא יהיה גימור מסויים.

מה לא היה ברור בזה? יש אפילו תמונה של צלחת מחוררת.

אבל רגע, ברמבו זו לא חברה מכובדת?

ואני שוב שואל- מה הסיבה שכל היצרניות המובילות מציידות את דגמי הקצה הספורטיביים בצלחות בלימה מחוררות?

בוא נעזוב את ה"דוקטורט" שעשית, בוא תשתף מה הבדיקות שביצעת שהביאו אותך למסקנה הנחרצת שבלמים מחוררים זה רק ליופי.

כדי שנדע איך להתייחס לזה רצוי שתציין:

1.באיזה רכבים ביצעת את הבדיקות שלך?

2.באיזה מסלול?

3.איזה תנאים חיצוניים (טמפ', יבש\רטוב וכן הלאה).

4.מה הבדיקות שביצעת כדי לוודא תנאים זהים לכל מערכת בלימה שבדקת?

5.מה הבדיקות שערכת לבלמים?

תבין דבר אחד- אני מאוד אוהב דיונים שניתן ללמוד מהם, אני גם אשמח ללמוד ממך אם יש לך משהו רלוונטי ובאמת מבוסס.

זה מביא אותי לשאלה שלך "למה אני מתרעם?".

אני מתרעם כי פתחתי שרשור עם מידע שאני מכיר אישית את המקורות שלו ולכן יודע שהוא מהימן ומבוסס.

אתה באת והתחלת איזשהו דיון, שזה כשלעצמו מעולה, אבל במקום לתת מידע מבוסס פשוט הצפת את השרשור בהרבה מלל שמנותק מהיסוד, שאין לך יכולת לבסס אותו ויתרה מכך- אתה מבטל את מה שיצרנים שיודעים דבר או שניים טוענים.

edan82, אני קורה את הפוסטים שלך די בקביעות ונהנה מהם....

אבל אני חייב להגיד שלקרוא לאדם "מטריל" " כותב שטויות" וכו' לאדם שמהיכרותי כותב דברים על סמך ניסיונו, עוזר

ותורם מהידע הרב(והמעשי יש לומר) שלו לחברים בתחום, משתתף קבוע באירועי נהיגה(מה שיש במדינה ללא מסלול) לא

ממש מוסיף לך, מה גם שבכל הדיון CROC לא ירד לרמה האישית למרות הערותיך.

ובהקשר לדיון, אתה חושב שמהנדסים בפרארי/למבו/מקלראן קובעים הכל?

אני בטוח שאתה יודע שלמחלקת שיווק ומכירות יש משקל....

יום טוב

אהלן ניקו,

ראשית, כל הכבוד ל-CROC על העזרה שלו לחברים לתחביב, זה בהחלט ראוי להערכה.

יחד עם זאת, דווקא בגלל שהוא נחשב ל"מבין" בקרב מעגל הסובבים אותו, אולי כדאי לפעמים לחשוב על המידע שאנחנו מעבירים לחברנו ה"לא מבינים", במיוחד בעינייני בטיחות, וזה מביא אותי לשאלתך לגבי מהנדסי פרארי\למבו\מקלארן.

הם כמובן לא קובעים הכל, יתרה מכך- הם לא קובעים כלום.

יחד עם זאת, החברות האלה משקיעות מליוני דולרים\אירו בפיתוח מערכות מתקדמות כדי שהרכבים שלהם יהוו את המילה האחרונה מבחינת טכנולוגיות שמעצימות את הביצועים.

אתה חושב שפרארי או למבורגיני מתקינים צלחות מחוררות (לא מתייחס אפילו לחומר ממנו עשויה הצלחת) משיקולים שיווקיים?

מה השיקול השיווקי בהתקנת צלחת מחוררת לעומת רגילה, יופי ? (כפי ש-CROC טוען פעם אחר פעם).

האם צלחות רגילות יגרמו לפרארי להראות פחות יפה?

האם הלקוח הפוטנצאלי יתאכזב שבמקום לשלם 50K שקלים עבור החלפת סט בלמים קדמי קרבון-קרמי הוא יצטרך לשלם רק 10K שקלים עבור סט קדמי רגיל? (במידה וכזה היה מותקן כסטנדרט).

אני לא רואה שום מניע שיווקי להתקין מערכת בלימה סופר יקרה כשאפשר להתקין מערכת בלימה פשוטה שתיתן ביצועים זהים וגם תיהיה זולה להחלפה בעת צורך (ונושא הוזלת התחזוקה זה משהו שפרארי עובדת עליו חזק כי זה אחד הגורמים המרכזיים שמרתיעים לקוחות).

אין סיכוי שמהנדסי יצרניות הרכב המובילות פשוט יודעים טוב יותר מאיתנו?

לגבי השימוש שלי במילים שציינת, זה מייצג את דברי על תוכן ההודעות של CROC שעד כה פסל בערך את כלל תעשיית הרכב עם כל הידע שנצבר בה וזאת למרות שעד כה לא הביא שום ביסוס לדבריו.

אין צורך להעלב או להפגע, כולנו טועים והכל בסדר.

לגבי המשפט המואדם- לא הבנתי איך הוא מתקשר למה מהדברים.

קח את זה בקלות חבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

המהנדסים של מקלארן/למבו ופרארי ושות' קבעו והמציאו 99 אחוז מהטכנולוגיה המותקנת ברכבך.

אז עם כל הכבוד, הייתי חוזר בי מהטענה המגוחכת שלך.

אם היית יודע כמה שעות של מחקר (תכל'ס שנים) הושקעו במסלולים הפרטיים של היצרניות, היית מבין עד כמה אתה טועה.

הסיבה שהזכרתי את המסלולים הפרטיים הינה מכיוון שבאותם מסלולים, הם יכולים להגיע לנתוני מחקר שאף כביש או מסלול אחר יתן להם, הם שולטים בתנאי המחקר כגון שעות המחקר, עומס המסלול, אחוז רטיבות הכביש, כמות הפעמים והמרחק שבו יבוצע המחקר וכו'.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם

אנחנו לא נגיע לעמק השווה.

נתונים שלך מסתמכים הם האמת בגלל שמישהו על המסלול סיפר לך ואני חייב פה להביא מחקרים והוכחות ומפרטים טכניים לבדיקות.

תראו לי ברשת איפה עשו בדיקה וראו בצלחות מחורררות מביאות כאלו יתרונות ביעילות שהם גוברים על חסרונות שלהם.

אמרתי כבר כמה פעמים והתלמתם - רוצים קירור יותר טוב? המבנה של צלעות קירור ו-DUCT יתנו שיפור מאוד גדול. זה עיקר מקום לשפר יעילות.

וד"א - ככל שעולים ברמת הרכבים כך פחות ופחות הבלמם הם של היצרן רכב עצמו ועוברים לציוד של צד ג' במקרים רבים מאוד של ברמבו.

הטיעון שיצרן רכב יודע הכי טוב הוא מגוכח - יש אין ספור דוגמאות לפאקים טכנוניים אצל כל יצרן שלא תקח.

כולל פאקים במערכת בלימה באגדה יפנית אחת....

פורסם

אני לא מתבסס על הנתונים של חברים שלי, אני מתבסס על העובדה שיצרנו מערכות בלימה עובדתית מייצרים צלחות בלימה מחוררות ובנוסף מסיבה כלשהי המון יצרני מכוניות בוחרים להשתמש דווקא בהם ודווקא בדגמים מסויימים.

מה שחברים שלי אמרו רק מחזק את הנחיצות.

אין שום קשר למי מייצר את הבלמים, אני מניח שכשמרצדס מתכננת רכב היא גם מתכננת את מערכת הבלימה שלו בהתאם לביצועי הרכב ואז מייצרת בעצמה או מזמינה מיצרן מערכות בלימה את רכיבי המערכת על פי המפרט המדוייק שנדרש.

אין שום קשר לכמות הפאקים שיש ליצרן- עובדתית הוא יודע יותר ממך (וממני ומכל אחד אחר, פשוט כי יש לו את הניסיון ארוך השנים.

אגב, פאקים זה אחד הדברים שמהם לומדים הכי הרבה אז אל תמהרו לזלזל בהם.

מיציתי מזמן.

פורסם

אני לא רואה שום מניע שיווקי להתקין מערכת בלימה סופר יקרה כשאפשר להתקין מערכת בלימה פשוטה שתיתן ביצועים זהים וגם תיהיה זולה להחלפה בעת צורך (ונושא הוזלת התחזוקה זה משהו שפרארי עובדת עליו חזק כי זה אחד הגורמים המרכזיים שמרתיעים לקוחות).

יש כל מיני מניעים שיווקיים.

בסיאט לאון קופרה ניתן להזמין את הרכב עם גאנטים 19 אינץ', למשל, למרות ש 18 גם בסדר גמור. ה 19 היא תוספת שנקבעה על ידי מחלקת השיווק, אני די בטוח בכך.

לא יודע לגבי מערכות בלימה, אבל להניח שאין בכלל מניעים שיווקים ליצרן זה לא נכון.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כמובן שיש מניעים שיווקים והרבה!

ההתייחסות שלי היתה אך ורק לעניין מערכת הבלימה.

כמעט כל רשימת התוספות של פרארי היא מניע שיווקי אחד גדול.

:)

• תוכן חדש...