Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי פז'ו 407 שנת ייצור 2009 (אחרי מתיחת פנים). לאחרונה אני מרגיש ויברציות הנכנסות לתא הנוסעים, בעיקר בעמידה ברמזור. מרגישים אותן בעיקר במשענת הראש של הכסא ובהגה.

חשדתי בתושבות מנוע, הידועות כנקודת תורפה ברכב זה.

ניגשתי למוסך מומלץ לצרפתיות ונאמר לי כי התושבות שחוקות\"עייפות" ועדיין אין הכרח להחליף אותן.

בכל מקרה קיבלתי הצעת מחיר, די גבוהה, כאשר עלות החלקים, עבור חלקים מקוריים, גבוהה מאוד וגם ביצוע העבודה עצמה לא זולה.

הויברציות, בכל מקרה פוגעות בהנאה מהרכב ואני כן רוצה לסדר זאת.

ברצוני להחליף את התושבות תוך צמצום עלויות ככל הניתן. אין לחץ של זמן, אז יש זמן גם להזמין חלקים מחו"ל.

מספר שאלות:

- במוסך אמרו לי כי יש להחליף 3 תושבות, 2 של המנוע ואחת תושבת גיר. תוכלו בבקשה לכוון אותי למה בדיוק הכוונה, על מנת שאמצא את המק"טים הרלוונטיים. האם 3 התושבות מופיעות בסרטוט הבא:

Peugeot407_FixingPowerUnit.jpg

- מיהו היצרן המקורי של התושבות עבור פיז'ו

- האם אפשר לשקול חלפים תחליפיים איכותיים - מאלו יצרנים?

- האם החלפת התושבות ברכב הנ"ל היא עבודה מורכבת ויקרה?

- מהו סדר גודל הגיוני למחיר עבור עבודה + חלקים בהחלפת תושבות מנוע?

תודה מראש לעוזרים,

יואב

יואב :arrow:

פורסם

מקפיץ בתקווה שלמישהו יש אולי עצה בנושא או תשובה על אחת מהשאלות.

בינתיים בכוחות עצמי אני מנחש כי המק"ט עבור 3 התושבות הוא:

- חלק 11 בשרטוט, 184492, Engine Elastic Mounting Brackt Right

- חלק 18 בשרטוט, 180921, Engine Flexible-Bush Right, Diam 70X10-53

- חלק 14 בשרטוט, 181398, Engine Elastic Mounting Brackt, DIAM 12,4(2)X10,1

מספר 14, הוא חלק ממש ענק ויקר, זוהי ה"תושבת גיר" ככל הנראה.

מישהו יכול לאשר את המידע הזה?

פורסם

אכן אלו הן שלושת התושבות. קיים גם תומך (ANTI-TORQUE LINK) לתושבת מנוע העליונה (חלק מס' 1) העשוי מגומי, בדוק אם גם הוא דורש החלפה.

אינני יודע מיהו היצרן המקורי אבל לדעתי אין טעם בחיפוש חלופות במידה ואתה מתכנן להמשיך להחזיק ברכב.

אישית ניסיתי תושבת SASIC ב-307 שלי והתאכזבתי, למרות ההמלצות.

מחירים בארץ-

חלק 18- 171 ש"ח

חלק 14- 965 ש"ח

חלק 11- 343 ש"ח

ניתן להניח שתקבל הנחה של 10% לפחות בלובינסקי אם תבקש.

העבודה עצמה לא תהיה זולה. החלפת התושבת התחתונה דורשת פירוק גלגלים וציריה וחילוץ הבושינג עם פרס, החלפת תושבת הגיר דורשת פירוק מצבר+תושבות שלו.

לדעתי צור קשר עם הפולני- ממחירים שבדקתי אצלו הוא ממש זול, כ-40% מהמחיר בארץ.

שלח לו מייל עם המקט"ים- [email protected]

לגבי העבודה הייתי בודק אצל אורן או גבע, אם הם מסכימים להשתמש בחלפים שאתה מביא (זה לא מקובל בכל מקום).

פורסם

SASIC הוא אכן יצרן צרפתי ותיק מאוד. מפורומים בחו"ל הבנתי שהוא מומלץ לצרפתיות.

תושבת תחתונה שלהם החזיקה אצלי פחות משנה ו-20K ק"מ.

התושבת שהוחלפה היתה המקורית והחזיקה 6 שנים ו-155K ק"מ.

תעשה את החשבון שלך מה עדיף.

פורסם

יש לך גם את חברת FEBI.

אמנם אין על מקורי, אבל אם התקציב לחוץ זה עדיף מ-SASIC

http://www.ebay.com/itm/FEBI-30086-Mounting-automatic-transmission-Left-/301345809966?hash=item46299c262e:g:vuYAAOSwR0JUNQOa

http://www.ebay.com/itm/FEBI-15880-Engine-Mounting-Rear-Front-/401036503517?hash=item5d5fa369dd:g:62wAAOSw7FRWYGTB&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/FEBI-19017-Engine-Mounting-Right-/400785434613?hash=item5d50ac67f5:g:X6EAAOSw6EhUNG~X&vxp=mtr

מה גם שהמוכר רושם שהמחיר למשלוח הוא 7.5 פאונד ועל כל מוצר נוסף 1 פאונד ככה שבמשלוח זה אמור להוזיל.

פורסם

אצלי יש פג'ו 406 , אבל סיפור די דומה לשלך ,

התושבת העליונה עלה לי 150 החלק , ( חליפי ) עבודה של זה 5 דקות של התושבת העליונה ( אצלי לפחות ) ,

חלק מהרעידות נעלמו . לגבי התחתונה עדיין לא החלפתי

זה סיפור יקר יותר וגם יותר עבודה ממה שהבנתי .ביקשו ממני 400 על העבודה , ו 150-200 על חלק מקורי

פורסם
יש לך גם את חברת FEBI.

אמנם אין על מקורי, אבל אם התקציב לחוץ זה עדיף מ-SASIC

http://www.ebay.com/itm/FEBI-30086-Mounting-automatic-transmission-Left-/301345809966?hash=item46299c262e:g:vuYAAOSwR0JUNQOa

http://www.ebay.com/itm/FEBI-15880-Engine-Mounting-Rear-Front-/401036503517?hash=item5d5fa369dd:g:62wAAOSw7FRWYGTB&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/FEBI-19017-Engine-Mounting-Right-/400785434613?hash=item5d50ac67f5:g:X6EAAOSw6EhUNG~X&vxp=mtr

מה גם שהמוכר רושם שהמחיר למשלוח הוא 7.5 פאונד ועל כל מוצר נוסף 1 פאונד ככה שבמשלוח זה אמור להוזיל.

לדעתי המחיר יהיה די דומה למקורי אצל הפולני. האמת מעניין לבדוק.

ברמונדו- עדכן אותנו לאחר ההשוואה.

פורסם

בסדר גמור.

חבריםתודה על העיצות.

אוציא מייל לפולני ואבקש הצעת מחיר על החלקים כולל משלוח.

גבי, יש לך ניסיון טוב עם febi?

התקציב לא כזה לוחץ אבל מה שהצעת, זה כמעט שליש מהמחיר!

פורסם

דרך אגב- הפולני מוכר גם חליפי אז תוכל להשוות. פשוט בד"כ ההבדל מהמקורי זניח ולא שווה את החיסכון.

פורסם

מספר עדכונים,

קיבלתי תשובה מהפולני, יש לו רק את Sasic במלאי.

הנה טבלה מסכמת של האופציות הקיימות כרגע:

Mounts_Alternatives.png

אני מתלבט כרגע מה לעשות, כיוון שהבדלי המחירים הם משמעותיים מאוד, מבחינתי.

מספר שאלות,

מי מכיר את ההבדלים בין Febi ל Sasic. במה גלומים ההבדלים בין היצרנים?

Botzek, טענת שלא היית מרוצה מ Sasic, זה היה רק מבחינת עמידות לאורך זמן? או שגם החלקים מבצעים את תפקידם פחות טוב (סינון ויברציות)

כמו כן, המחירים בציינת "בארץ" - זה מתיחס לחלקים מקוריים, מאיזו חנות \ והאם זה כולל מע"מ?

תודה מראש.

• ספונסר פורום
פורסם

מניסיוני תושבות של sasic מעולות ומחזיקיות המון זמן.

אכן מחירים זולים, בדוק רק אם אין תוספת מיסים בארץ על החלפים.

אורן

פורסם

מבחינת שיכוך- התושבת עשתה עבודה מעולה עד שנקרעה. קניתי אותה ממוסך מורשה, הם מחזיקים כאלה במלאי כתחליפי (מיובא ע"י קומט&פרוגרס).

יש לציין שהרכבתי רק תושבת אחת כזו כך שזה מדגמי, לא יודע מה הייתי עושה עם הפרשים כאלה במחיר.

שים לב שלא ביקשת את חלק מס' 1- הוא מונע את תזוזת המנוע אחורה-קדימה באיזור התושבת העליונה.

וביקשת ממנו שיבדוק לך לגבי מקורי? מוזר שאין לו, בהתחשב בכך שהוא מוסך מורשה פיג'ו-סיטרואן.

• תוכן חדש...