Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עמדתי לפתוח את זה בפורום ייעוץ אבל השאלות הן לא ממש על הרכב אלא יותר על עניינים בירוקרטיים שנוגעים לכל הרכבים החשמליים.

אני שוקל לקנות רכב שני לבית לנסיעות קצרות והרעיון של חשמלית ממש קורץ לי.

הפלואנס היא רכב די גרוע ואני לא מעוניין בהן.

בפועל, הניסאן ליף היא הרכב החשמלי היחיד שנמכר בארץ אז אין יותר מדי אלטרנטיבות.

למזלי אני די מחבב אותה.

העניין שמטריד אותי הוא הטווח, שאמור בגרסאות החדשות לעלות ל250 ק"מ (בפועל אולי 200) אבל עדיין לא מתחרה ברכבי בנזין.

אז מה שמטריד אותי זו הרגולציה על הטעינה.

אנשים שדיברתי איתם מחו"ל אומרים שאין להם בעיה לשמור על מטען נוסף בתא המטען ולטעון בכל מקום עם שקע.

לפי מה שהבנתי בטר פלייס ייצרו מצב שבו אין אפשרות כזו ואפשר לטעון רק עם עמדה ייעודית.

האם זה נכון?

בנוסף הבנתי שעומדים להתקין 9 עמדות מהירות ברחבי הארץ אבל לפי מה שאומרים בפועל יש רק אחת.

האם יש למישהו מידע שונה?

פורסם

אתה אכן זוכר נכון.

ה'גאון' אגסי לא רצה למכור מכוניות, המודל העסקי כולו התבסס על מכיר חשמל והפיכת האדון אגסי למונופול בתחומו. השם יקום דמו. בגלל זה יש תקנה בארץ שרכב חשמלי יכול להיטען רק על ידי כבל טעינה 'מוד 3' (מחייב התקנת עמדת טעינה ייעודית), ולא 'מוד 2' שהיה מאפשר לך להטעין מכל שקע חשמל.

אתה עדיין יכול להביא איתך מחו"ל כבל טעינה מוד , וזה יעבוד, אבל לא יהיה חוקי.

למיטב הבנתי כבר זמן מה מנסים לוביסטים למיניהם להוציא את הרעל הזה ממערכת התקנות בארץ. אני לא יודע אם הם הצליחו.

אגב, לגבי הפלואנס החשמלית, כמה וכמה משתמשים באוטו הזה כאן במרכז מביעים שביעות רצון מאוד גבוהה מהרכב, אז הוא רכב גרוע הוא לא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בתור מי שנסע שנתיים עם הפלואנס של בטר פלייס, שנה עם השירות המלא ויותר מ 20KKM, במהלך השנה הזו הרכב שימש אותי כרכב ראשון ונסעתי איתו בכל הארץ. בשנה השניה שהרכב היה אצלי ,לאחר הפסקת השירות, הוא הפך לרכב שני לנסיעות שבין חדרה לאשקלון ונסעתי עליו יותר מ 15KKm. הטענתי אותו עם מטען ביתי לא מנוהל ולא בטיח.

הרכב עצמו נהדר, כל אחד חייב לעלות מים המלח לערד עם רכב חשמלי, הרכב עלה בשקט מוחלט וללא מאמץ, עקיפות בשניה וחצי.

למי שגר בגוש דן הרכב יכול להיות פתרון לא רע בכלל. ניתן גם לרכוש מטען נייד ולטעון בכל מקום שיש גישה לשקע חשמל, למשל בעבודה.

באיזה מחיר נמכרת הליף היום? בזמנו עלתה 140K חדשה. כמובן, שבמחיר הזה היא נמכרה בבודדות ובצדק.

פורסם

אני חושב ש-140K לרכב כזה הוא מחיר מעולה.

חבל שאנשים חוששים מעניין הטווח, כי 200 ק"מ ליום נראה לי שיספיק לישראל ישראלי...

כמו שדיסקו אמר, אתה יכול להזמין כבל ולטעון מכל שקע בלי להיות כבול לעמדות טעינה שקר כלשהו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני גר ביקנעם ואשתי עובדת בתל אביב אז רוב הנסיעות יהיו לרכבת בבנימינה וחזרה.

במובן הזה זה מושלם.

גם העובדה שכל אדם במשפחה שלי גר בבית קרקע במרחק של פחות מ30 ק"מ עוזרת כי יהיה אפשרי (טכנית) לטעון בחניה הפרטית של כל אחד מהם 8)

מעניין מה קורה עם הלוביסטים ועניין הכבל.

הליף נמכרת כיום "החל מ144K", זאת אומרת בערך עד 152K עם כל האופציות (שרובן לא רלוונטיות לישראל, כמו מחממי מושב מאחורה ומושבי עור).

פורסם

עם החורפים האחרונים לא הייתי מזלזל בחימום מושבים

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אני גר ביקנעם ואשתי עובדת בתל אביב אז רוב הנסיעות יהיו לרכבת בבנימינה וחזרה.

במובן הזה זה מושלם.

גם העובדה שכל אדם במשפחה שלי גר בבית קרקע במרחק של פחות מ30 ק"מ עוזרת כי יהיה אפשרי (טכנית) לטעון בחניה הפרטית של כל אחד מהם 8)

מעניין מה קורה עם הלוביסטים ועניין הכבל.

הליף נמכרת כיום "החל מ144K", זאת אומרת בערך עד 152K עם כל האופציות (שרובן לא רלוונטיות לישראל, כמו מחממי מושב מאחורה ומושבי עור).

האמת שהמחיר הראשוני הגבוה די מוציא את כל הפואנטה מקניית רכב חשמלי.

יש פה מצב של ביצה ותרנגול , רכב חשמלי עם טווח נמוך (כגון הליף) בהגדרה מכניס אותו לתחרות ברכב בנזין שכמעט ולא יסעו בו.

במקרה הספיציפי שלך זה עוד יותר קיצוני כי אתה לא תנצל 50% מטווח הנסיעה ( הלוך + חזור ).

אז למה לקנות רכב ב-150K? בשביל הצרכים האלו תקנה אחלה רכב משומש ב-50K , יהיה לך הוצאות דלק של כ-10ליטר ביום (אני פסימי והולך לפי צריכת דלק של 1:6 לפי 60KM הלוך וחזור כל יום) , שזה 70 שקל ביום עבודה , כ1400 שקל בחודש.

אז לטעמי אין כאן תחרות , אין שום סיבה להשקיע 100K (לא כולל הוצאות טעינת חשמל , נמוכות אבל קיימות) בשביל רכב שעדיין במידה מסויימת יגביל אותך. אם הרכב היה בעל טווח של רכב רגיל (כ-400KM) אז הוא יכל לשמש כרכב ראשי ואז החסכון בדלק היה מקזז את העלות הראשונית.

שלא תבינו לא נכון , אני מאוד בעד רכבים חשמליים וחושב שהם עדיפים בכל מובן , אבל כשהם מתומחרים דרגה אחת או שתיים מעל הקטגוריה שלהם אז אני לא רואה הצדקה ( אם הליף היה רכב בנזין הוא היה עולה כ-100K , כמו רכבי מיני אחרים ).

פורסם

הליף ממש לא רכב מיני, היא קצרה ב-4 ס"מ מהפריוס שלי ורחבה מהפריוס ב-3 ס"מ, ההפך ממיני...

לשם המחשה, ליף ארוכה מגולף דור 5 בכ-20 ס"מ!!!

הנסיעה ברכב חשמלי היא חוויה בפני עצמה.

כולם מדברים על טווח נסיעה כשבפועל הטווח לא אמור להוות שום בעיה ב-99% מהזמן.

אז בגלל ה-1% הנותר אנשים משלמים כל חודש מאות ואלפי שקלים על דלק במקום לנסוע על חשמל.

למרות שלדעתי פריוס PLUG-IN משומשת היא עסקה הרבה יותר כדאית, הבעיה היא למצוא אחת שמורה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
הליף ממש לא רכב מיני, היא קצרה ב-4 ס"מ מהפריוס שלי ורחבה מהפריוס ב-3 ס"מ, ההפך ממיני...

לשם המחשה, ליף ארוכה מגולף דור 5 בכ-20 ס"מ!!!

הנסיעה ברכב חשמלי היא חוויה בפני עצמה.

כולם מדברים על טווח נסיעה כשבפועל הטווח לא אמור להוות שום בעיה ב-99% מהזמן.

אז בגלל ה-1% הנותר אנשים משלמים כל חודש מאות ואלפי שקלים על דלק במקום לנסוע על חשמל.

למרות שלדעתי פריוס PLUG-IN משומשת היא עסקה הרבה יותר כדאית, הבעיה היא למצוא אחת שמורה.

הנקודה שלי היא שכאשר המטרה היא נסיעה לטווחים קצרים , אז אין הצדקה לרכב חשמלי (יקר).

כי החסכון בדלק יחוסל בקלות על ידי הקנייה הראשונית היקרה.

האמת דווקא השרידים של בטר פלייס נשמעים שיתאימו יותר טוב לפותח השרשור , אפשר לקנות אותם היום במחירים זולים למדי והם יספקו את הצרכים שלו.

פורסם

מצטרף להמלצה על פלואנס בטר-פלייס-לשעבר אם אפשר למצוא אחת.

הן נמכרות כיום במחיר אטרקטיבי בשוק היד השניה - כמובן כולל הסוללה ועם כבל טעינה שמתחבר לשקע רגיל, ואתה לא תלוי בשום גוף חיצוני.

יתרונות:

1. זול למדי

2. מכוניות יחסית חדשות - בנות שנתיים-שלוש עם לא המון ק"מ. אין כמעט בלאי חוץ מהסוללה עצמה

חסרונות:

1. ביצועי הסוללה יורדים לאורך הזמן.

2. לא חושב שניתן לבטח מקיף (חובה וצד ג' אין שום בעיה).

אין היום שום אכיפה של עניין הטעינה המנוהלת וזה לא מעניין אף אחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
עם החורפים האחרונים לא הייתי מזלזל בחימום מושבים

כנראה שלא התנסת אף פעם בחימום הזה. במיקרה שהיית לי- החימום במושבים זו הרגשה של זיעה בתחת ובגב.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
מצטרף להמלצה על פלואנס בטר-פלייס-לשעבר אם אפשר למצוא אחת.

הן נמכרות כיום במחיר אטרקטיבי בשוק היד השניה - כמובן כולל הסוללה ועם כבל טעינה שמתחבר לשקע רגיל, ואתה לא תלוי בשום גוף חיצוני.

יתרונות:

1. זול למדי

2. מכוניות יחסית חדשות - בנות שנתיים-שלוש עם לא המון ק"מ. אין כמעט בלאי חוץ מהסוללה עצמה

חסרונות:

1. ביצועי הסוללה יורדים לאורך הזמן.

2. לא חושב שניתן לבטח מקיף (חובה וצד ג' אין שום בעיה).

אין היום שום אכיפה של עניין הטעינה המנוהלת וזה לא מעניין אף אחד.

יש די הרבה למכירה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=2354&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&Order=price&Desc=

גם הבנתי שיש סוללות חלופיות זולות בהרבה מהמקוריות במקרה וצריך להחליף , הרי מעבר לזה הבלאי של רכב חשמלי הוא נמוך מאוד.

יצא לי לראות מישהו שמגיע עם רכב כזה לחניון של מקום עבודתי , חונה קרוב לכניסה למעלית ומחבר את הרכב לשקע רגיל לחלוטין.

אחלה פיתרון בתור רכב שני שלא מתכוונים לנסוע עליו הרבה , גם אם החלפת סוללה תעלה הרבה , עדיין ישאר המון מהעודף של קניית ליף חדשה.

פורסם
אם הייתי רוצה משומש אני יכול פשוט להישאר עם שני הרכבים שיש לי.

לא צפויות בעיות אמינות כלשהן. לאחד יש עוד שנה אחריות ולשני עוד שנתיים.

המוטיבציה שלך לא ברורה.

אתה רוצה רק רכב חדש , סבבה.

למה חשמלי? לחסוך בעלויות? חוויה חדשה? איכות הסביבה?

אם המטרה היא לחסוך בעלויות אז הייתי בודק איזה רכב בנזין הייתה קונה במקום הליף ובודק אם יש הפרש במחיר , ואיך הוא מתבטא בצריכת דלק ואחזקה ואם בסופו של דבר זה מצדיק את זה.

אם אתה רוצה חוויה חדשה ו\או דואג לאיכות הסביבה אז אמרת בעצמך , יש רק רכב חשמלי אחד שמוכרים כרגע.

הטווח של 200ק"מ במילא מכסה את כל מה שאתה צריך גם בלי הטענה למרות שכפי שציינו כבר הטענה בשקע רגיל לא צריכה להיות בעיה.

איך שאני רואה את זה כל מה שנשאר לך זה ללכת לסוכנות ולבחור צבע.

פורסם

מצד אחד אתה כותב שאתה רוצה רכב חשמלי כרכב שני לנסיעות קצרות ומצד שני אתה מפחד שטווח של 250 ק"מ לא יספיקו לך. אתה גר בטקסס או מה? ועכשיו ברצינות, אם אתה רוצה לנצל אותו לנסיעות קצרות קרי בית עבודה או יציאות אז לא צריכה להיות לך שום בעיה להטעין אותו בבית בלילה ולהנות ממנו למחרת כל היום.

• תוכן חדש...