Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כסוציולוג אני קורא מדגמים מכל מני סוגים (מפורסמים ולא מפורסמים) ורואה דפוסים מסוימים בחברה הישראלית.

כמות האתאיסטים היא ענקית אבל בארץ יש בלבול בין מסורת, דת וזהות.

לא כל מי שהולך עם כיפה הוא באמת מאמין ולא כל מי שמגדיר את עצמו כיהודי הוא מאמין.

הרבה פשוט לא חשבו על זה ומקבלים את כל המנהגים כמובן מאליו. אבל ברגע שמתחילים לשאול שאלות עמוקות רואים שהרבה פעמים הדתיות הזאת לא ממש מקובעת והם לא מאמינים באמת. פשוט לא אמרו להם שיש להם את האופציה לא להאמין ושזה לגיטימי.

לגבי שמאל-ימין:

רוב מי שמצביע לליכוד בא מאוכלוסיות מסוימות או שאין לו הרבה מגע עם ערבים ישראלים. אלו שכן באים לרוב ממקומות בעייתיים שבהם יש בעיות של פשע ואין הרבה ערבים נורמטיביים (בלי קשר לזה שהם ערבים, זה בגלל שהם עבריינים).

להצביע לליכוד זה לחלוטין לא רציונלי לאדם חילוני שרוצה את החופש שלו.

זה הולך נגד כל הערכים של אדם שרוצה מינהל תקין ודמוקרטי במדינה שלו.

הנה שוב יש לנו ממשלה שתשתמש בכספים שלנו כדי לחלק טובות.

וכששואלים את רוב מצביעי הליכוד למה להצביע לליכוד הם אומרים "כי ערבים".

צריך להיות די בור כדי לקנות את הטענות האלה. יש לנו בעיות יותר גרועות וחשובות, כמו למנוע שליטה של אוכלוסיות קטנות, גזעניות ושחיות בימי הביניים על כלל האזרחים.

מזל טוב, זה בדיוק מה שקיבלנו.

ולא, אני לא משתמש בסביבה הקרובה אלי בשביל לנתח את המצב.

אני מסתכל "קצת" יותר מלמעלה.

אם אתה רוצה לסתור אותי, תנסה לא להשתמש במילים "ערבים" ו"התנשאות" ותסביר איזה עוד סיבות הגיוניות יש להצביע למי שמייצר ממשלה כזאת מגעילה ומושחתת.

.

יוסי בוקר טוב,

התאפקתי לא להגיב, אך אתה ממשיך בתפיסת ההתנשאות שלך.

כן אני קורא לזה התנשאות ועצם זה שאתה ממשיך וממשיך ומצדיק את דבריך ועוד מתהדר באיצטלה של "סוציולוג"

מהיכן המחקרים החשוכים שלך על קבוצות באוכלוסיה שמצביעות לכאן או לכאן?

הבחירות האחרונות (שאני מממש לא אהבתי את התוצאה שלהן) עדיין אומרות משהו שאתה ועוד כמה מהזן "החשוך" שאני מצרף אליך את גרבוז ואת חצרוני (שאני לא יכול לקרוא לו "פרו"פ) שפשוט ממשיכים בהטפה כלפי מגזרים שונים, ואוסיף גם את אלונה קימחי.

ומה שמוזר בעיני שאנשים אלה מקבלים תשואות מאנשים אחרים, אפילו שהם מבחינתי מטיפים בסגנון האומה הארית לשעבר (בכוונה לא רושם את השם) שיוצאים נגש מגזר מסויים ואתם עדיין עם הראש שלא מוכן להכיר שיש כאן אוסף אנשים במדינה ושיש זכויות לכולן.

כן זו מדינה דמוקרטית ואתה רשאי לרשום את התגובות שלך, אבל אתה צריך לקבל את בחירת העם אפילו אם היא לא לפי רצונך (ורצון אנשים אחרים כמוני) אבל זו הבחירה נקודה.

אתה יכול להגיב על הדברים שכתבתי , אך מבטיח לך שלא אתן תגובה כי אני לא ארד לרמה של אנשים שמכפישים אחרים על פי דת, מגזר אתני או כל דבר אחר.

כתבת שאתה עובד בב"ב והחרדים אין להם מושג ממה שהולך.. יכול להיות אך האם אתה אישית יודע מה כן הולך? או שאתה "חושב שיודע" גי אתה ניסון מתקשורת שהראתה כמה היא מגמתית ושפשוט העלתה דברים שממש לא קשורים רק כדי להביא לתוצאות אחרות בבחירות.

שבוע טוב

קובי

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קובי, לאחר הבחירות פורסמו מפות די מפורטות, המראות את ההתפלגות בבחירות בין המפלגות השונות, בתוך ישובים שונים.

חצרוני, גרבוז ואלונה קמחי הם לא חלק מאותו המחנה. חצרוני בכלל לא מגדיר את עצמו כאיש שמאל, הוא לא סוציאליסט. הוא סתם אנטי ציוני.

אני לא מתחבר למה שאומר חצרוני, שהוא סתם טרול במהותו. עדיין לא כ"כ הבנתי על מה הכעס הרב על גרבוז. בטח בהתחשב בזה שרוב הדעות שיצא לי לקרוא על ה"התנשאות" או "הגזענות" שלו הגיעו ממצביעים פוטנציאלים של מירי רגב, דני דנון או נפתלי בנט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מקווה שתוך 50 שנה בערך כל החברה תתחיל להתייחס לדתיים כאל אידיוטים בלי דעה לגיטימית.

קצת מצחיק שמהיכרות בסיסית עם כמה חרדים מבני ברק הפכת את כל ה"דתיים" לכת שמנסה להחזיר את העולם לימי הביניים ומקריבים קרבנות כדי לקדם את האפוקליפסה.

הרי אין אנשים "דתיים" שהגיעו להישגים בתחומי מדע וכלכלה, כל מה שהם באמת רוצים זה לסקול אותך באבנים כשאתה נוסע באוטו בשבת, לא מעבר.

צריך לתקוף את האנשים שמנכסים לעצמם בעלות על דתות ואמונות ולא את הזכות של אנשים להאמין ולחיות לפי מה שבא להם כל עוד זה על חשבונם.

אני רק אזכיר בפעם החמישית בפורום שבסוף צוק איתן, מישהו כתב כאן חצי בצחוק שמי שהרוויח מהמבצע הצבאי זו מערכת הבטחון ותעשיית הנשק בארץ. אני בתגובה הסברתי שאין מה לצחוק כאן, כי הוא אכן צודק. חלק מהחברים כאן כ"כ התעצבנו, עד שפחות או יותר הגיבו לי בגרסה המנומסת יותר של "תחזור לרוסיה". אלא שאלופי צהל בהווה ועבר כבר התראיינו בנושא ולא הסתירו כמה העסק הזה היה משתלם. זה עוד לפני שנכנסים בכלל לשכל מבצע כזה הוא מסחטת הכספים מהציבור.

כי כשמערכת החינוך מפמפמת לך מגיל 0 ששירות צבאי זה ערך עליון, (ופחות לנסות לחנך אותך להיות בן אדם שמועיל לסביבתו) למה אפשר לצפות?

"טוב למות בעד ארצנו", לא?

לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וואו, כמה התלהמות.

מה לא מובן בזה שאני לא תוקף את האנשים עצמם אלא את הדעות שלהם?

מישהו שאומר שהעולם בן 6000 שנה לא צריך להיות בתפקיד של חינוך.

מי שלא מבין איך עובד מדע לא צריך להיות בשום משרד חוץ מהדתות.

מי שמאמין שיש הבדל בדם בין אדם יהודי ואדם לא יהודי, לא יכול להיות במשרד הפנים.

אני מקבל את העובדה שזו הממשלה אבל תומך בשינוי חברתי ותודעתי שיביא אנשים ראויים לתפקידים האלה.

למי שטוען שאני לא מכיר חרדים התשובה שלי היא זו:

אני סוציולוג שחוקר פונדמנטליזם והשפעות חברתיות של הדת בכמה דתות, לא רק יהדות.

מה שאני אומר לא מבוסס על אנקדוטות או היכרות אישית אלא על כמויות גדולות של סקרים, מחקרים כמותיים ואיכותניים, ראיונות עומק עם חרדים וחרדים לשעבר מחצרות שונים ועם דתיים לאומיים.

ברור לי מה ההבדל של כל קבוצה בהשקפה על המדינה, ציונות, יחס לגוים, יחס לאתאיסטים וגם לזרמים אחרים.

אני לא מושפע מהתקשורת והתקשורת לא מעניינת אותי (בגלל זה אני לא מכיר את גרבוז וחצרוני נשמע כמו טרול חסר טאקט, מה20 שניות שראיתי בפייסבוק).

אם אתם לא יודעים על מה אני מתבסס אז אל תשערו. אתם לא יודעים מה אני עושה כיום וכמה ידע יש או אין לי.

פורסם

לאור הדעות והתגובות שרשמתה, אתה מפחיד, וככל שאתה מנסה להבהיר את הדעות, אתה יותר משחיר.

כנראה באמת יש כשל חמור במערכת החינוך שלנו, כמו חצרוני, גם הוא הוסמך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני אשאל שוב: מה כ"כ מפחיד או מתנשא במה שכותב פרנקוס? מה כ"כ בעייתי בטענה שמאמין שיש הבדלבין דם יהודי ללא יהודי לא צריך להיות שר הפנים?

ומה כ"כ מפחיד דווקא בחצרוני? הרי הוא לא אומר שום דבר שאנשי ימין ו"מרכז" לא אומרים על בסיס יומי על ערבים, אריתראים ומי לא.

הכי מפליא אותי לשמוע אנשים כמו מירי רגב מגנים אותו. היא יוצאת נגד גזענות?! היא, מכל האנשים בעולם?!

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני אשאל שוב: מה כ"כ מפחיד או מתנשא במה שכותב פרנקוס? מה כ"כ בעייתי בטענה שמאמין שיש הבדלבין דם יהודי ללא יהודי לא צריך להיות שר הפנים?

ומה כ"כ מפחיד דווקא בחצרוני? הרי הוא לא אומר שום דבר שאנשי ימין ו"מרכז" לא אומרים על בסיס יומי על ערבים, אריתראים ומי לא.

הכי מפליא אותי לשמוע אנשים כמו מירי רגב מגנים אותו. היא יוצאת נגד גזענות?! היא, מכל האנשים בעולם?!

עניתה את התשובה , כולם בסירה אחת מלאת חורים של בורות.

אני לא מסכים כי מר נתניהו ראש הממשלה שלי, יהיה מורה ומחנך וודוגמה למנהיג בישראל.

והדבר הצורם, יוסי לא מודע ואפשר כי יום אחד גם הוא יהיה מרצה ומחנך עם הדעות הללו, במערכת החינוך בישראל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יוסי, אתה לא מפריד בין הדת(ות) לבין האנשים שמשתמשים בזה ככלי לשליטה באחרים. אי אפשר לצאת נגד דעות בלי לשייך אותן לאנשים. יש אנשים מטומטמים עם דעות מטומטמות בכל מגזר. לא חסר מהם.

זה לא בעייתי.

הבעיה היא שהוא לקח ציבור שלם והדביק לו דעות של מטומטמים.

חצרוני לא מפחיד, הוא מצחיק. כמו שיש טרולים באינטרנט, הוא טרול בחיים האמיתיים. לדעתי ההטרלה האמיתית שלו הייתה ביום הזיכרון לחיילי צה"ל ולא בראיון הזה לתוכנית בוקר שאף אחד לא רואה. הבחור החליט להפוך את עצמו לבדיחה מהלכת, כמו הגברת שעשתה יציקת גרנוליט עם תירס על דגל המדינה וצילמה את זה בשם האמנות. אנשים כאלה לא באמת מזיקים למישהו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אם תדבר מספיק דוגרי עם חרדי תגלה שתי אפשרויות:

1) הוא באמת מאמין בתורה וגמרא וכל זה והוא מאמין שאנחנו עם נבחר וכל השטויות האלה (כלומר, גזען, רוצה שיגיע יום הדין, לא מאמין באהבת אדם אלא במוסריות אלוהית ברברית וכו')

2) הוא לא באמת מאמין ולוקח הכל בערבון מוגבל, על פי מה שהוא חושב.

בשני המקרים הוא נותן שישלטו בו אנשים אידיוטים ופרימיטיביים.

ההבדל הוא שבמקרה השני הוא גם צבוע כי הוא לא באמת מסכים אבל כן מאפשר זוועות כמו שיש בתוך החברה החרדית, רק כדי לשמור על המקום שלו.

מבחינתי זה אותו דבר, אנשים שלא מוכנים להתקדם ומאפשרים למדינה ללכת לעזאזל באופן אובייקטיבי (בצורות שאפשר למדוד אותן אמפירית).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

איזה זוועות יש בחברה החרדית שמס'2 נותן להן יד?

בן אדם נולך לתוך חברה מסויימת, אם הוא אידיוט הוא ילך עם העדר בלי להבין למה.

אם יש לו שכל הוא יפתח מחשבה עצמאית. ובגלל שיש לו שכל הוא יודע שלא כל מחשבה כדאי לו לפלוט בחברה שבה הוא חי. צביעות? אולי. הישרדות? אולי.

דווקא אלה שלא הולכים אחרי העדר כן יתקדמו ויתפתחו כי בסופו של דבר הם צריכים לחיות איכשהו עם עצמם. מי שיודע שלשבת בישיבה ולחיות מקצבה מסריחה זה לא מהות החיים בשבילו ילמד מקצוע ויצא לעבוד.

חוץ מזה, גם בך כחילוני, ובכולנו ככלל, שולטים אנשים טיפשים וצרי אופקים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אז מה שאמרתי קודם זה שבעתיד הלא רחוק החכמים שבינם ימצאו את הדרך לצאת מזה ולהשתלב לתוך החברה הליברלית יותר.

אני לא אומר שצריך לעשות להם איזשהו נזק, לכפות עליהם משהו או לעצור אותם. זו השיטה הדמוקרטית ואני מקבל את זה לחלוטין.

זה יהיה תהליך טבעי שבו המנהיגים שלהם יאבדו שליטה על החכמים וימשיכו לשלוט על הטיפשים יותר.

החברה הזאת תתפרק לבד בגלל שאי אפשר למנוע ידע כמו שהמנהיגים שלהם רוצים.

כרגע פשוט צריך להתנהג אל המנהיגים שלהם ואליהם כמו אל ילדים קטנים ולדעות שלהם כמו לדעות של ילדים שלא מבינים כלום ורק חושבים על עצמם.

כשאני מדבר עם דתיים ואין לי קשר של עבודה\עסקים איתם אלא סתם שיחה שבה הם חופרים לי, אני לא מתבייש להגיד להם שאני לא מסכים איתם ושהם מדברים שטויות.

• תוכן חדש...