Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא קורבט C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל,שוקל ברצינות,יבוא אישי מארה"ב,

אומנם יש לי אלפא בררה משגעת,אך סקסית ככל שתהיה היא לא דו משבית עם מנוע V8 ובודי מהממם,דבר נוסף בשנים האחרונות אני שם לב שאני נוסע ממש מעט מאחר ואני גר בתל אביב ואני לא נוסע על בסיס יום יומי ,אני יכול לפזול לכלים יותר אקזוטים,אבל הגב ששבר את גב הגמל היית העבודה שקורבט C4 ארוכה רק ב4 ס"מ יותר מהאלפא וצרה ממנה מספר ממלטרים או במילים אחרות היא נכנסת בחנייה!

מה גם,אני חושד שעוליות התחזוקה של קורבט ההיו נמוכות יותר מאלו של הבררה,אבל אתם תדעו טוב יותר ממני ,במה זה כרוך לתחזק כהלכה מכונית ספורט מזדקנת של GM.

אז עשיתי קצת מחקר,הבנתי שב84 המנוע היה L83 וב85 למעשה המנוע שודרג לL98 שלמיטב ידעתי עדיף בשל תוספת כח ומומנט משמעותיים,האם יש השלכות בתחזוקה? ובכלל מה אני צריך לדעת על מנועי GM 350?

אז הכיוון הוא מודל 85\86.

ע"פ בדיקה שעשיתי במספר אתרים 9-10K קונים דוגמא שמורה עם נסועה נמוכה שלפי החישוב של יוצא 100K פלוס מינוס

*מה כדאי לשאול\לבדוק שתקין ומסובך לתקן לסדר ,בכלל שאלות לקונה קורבט המתחיל שעשויות להיות רלוונטיות בעת הבדיקה.

*איך בדיוק עובדת בדיקה מרחוק ,אני יודע שיש חברות שבודקות את הרכב מרחוק עבורך כמה זה בערך עולה והאם יש מצידן כלשהי התחייבות על הממציאים?

*היכן כדאי לעשות את התיקונים\יישור הקן בארץ או בארה"ב?

שיפורים והתאמה לשימוש בתידירות לא מועטה (בערך 800-1000 קילוטמר בחודש)-

למיטב הבנתי ניתן לשפר דיי בקלות את המנועים הללו ע"י טיפול בנשימה של המנוע וניהול הזרקה ,

כמה ניתן להוציא וכמה זה עולה? במילים אחרות חשבתי להשקיע עוד 7-10K על תוספת כח מה השיפורים הבסיסים והמתבקשים והכי יעילים לעשות לL89 וכמה תוספת ניתן לקבל בתמורה(כי 230 סוסים היה מגניב ב85 אבל ב2015 אפשר קצר יותר)

דבר נוסף שאני מבין שכדאי לשדרג הוא נוחות הנסיעה עד כמה KW טובים יכולים לשפר את ההתנהגות ונוחות הנסיעה? שלי מה שראיתי במצב סטוק היא בילתי נסבלת.

האם כדאי להשקיע בקירור משודרג לאור שיפורי המנוע והאקלים הישראלי? ובכלל איזה עוד שיפורים יעילים כדאי להוסיף לנוחות יום יומית? וכמו ששאלתי מקודם,האם כדאי לעשות זאת בסנדה בארה"ב או פה בארץ,ואם פה בארץ מי מתמחה (אני בטוח שיש כמה אשמח להמלצות)

אשמח לעוד מידע מעניין,

חג שמח תודה לעונים,

נמרוד

Porsche 944 turbo

פורסם

רכב מגניב

באיבאי הם נמכרים סביב ה 5 וזה ממש זול לתמורה כמה שנים וזה יקפוץ פלאים

בשנת 85 נכנס מנוע TPI שזה כבר הזרקה רב נקודתית מאוד אמינה .

ב 84 זה הזרקה חד נקודתית

ו86 אתה לא יכול להכניס

לגבי שיפורים יש אין סוף, HCI יביא אותך לכיוון ה 350-400 כוחות סוס .

תחליט אם אתה רוצה ידני או אוטומט.

לגבי מזגן אמור להיות מספק , במידה והכל תקין , אל תצפה לקירור של מרצדס.

במידה והוא עושה בעיות ניתן להחליף יחידה פנימית .

תעשה טיפול מקיף כמו שצריך , וואקום גז חדש , החלפת בקבוק , רדיאטור חיצוני במידה והרשת לא יפה .

נוחות נסיעה , תסע תחליט , זה משתנה מאחד לשני , כנל לגבי אחיזה

שדווקא C4 הם לא רעות כלל

תצמצם את השאלות שלך לסעיפים ממוספרים יהיה נוח להגיב לך

כרגע שני אלו באיבאי תפסו את עיני

http://www.ebay.com/itm/Chevrolet-Corvette-coupe-/121614833825?forcerrptr=true&hash=item1c50cf18a1&item=121614833825

http://www.ebay.com/itm/Chevrolet-Corvette-Hatchback-/221730631983?forcerrptr=true&hash=item33a02cf12f&item=221730631983

בהצלחה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם (נערך)

תודה על תשובתך,

אז אני אעשה סדר בשאלות שיהיה לך יותר נוח להתייחס אלהן באופן מסודר

1.מה זה HCI?

2.כמה ב"תכלס" עולה להגיע להספקים של 300 וצפונה,והאם הגיר האוטומטי עומד בעומסים

3.האם קירור צריך שדרוג בנוסף?או בכלל להיות אמין ויעיל בפקקים של תל אביב באוגוסט.

4.היכן כדאי לבצע את השידרוגים? (ישראל או ארה"ב)

5.מי מטפל בהן בארץ? (אשמח להמלצות)

אני חושב שאתה צודק לגבי טיפוס בערך שלהן בעוד מספר שנים,

הן מאוד אנדר-רייטד,ובתמורה לכמה חמוצים זאת יכולה להיות תמורה נהדרת לכסף.

עריכה אחרונה על ידי nimnim

Porsche 944 turbo

פורסם

אכן, אבל בארץ מסתכלים על שנת הייצור, ולא המודל, ועל כן שנתון 86' יורשה להכנס רק ב-01/01/2016

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

תשובות באדום

תודה על תשובתך,

אז אני אעשה סדר בשאלות שיהיה לך יותר נוח להתייחס אלהן באופן מסודר

1.מה זה HCI? ראשים קאמשפט ויניקה

2.כמה ב"תכלס" עולה להגיע להספקים של 300 וצפונה,והאם הגיר האוטומטי עומד בעומסים בעומס של 300 הגיר יעמוד אפילו קצת יותר כמובן תלוי במצב שלו . מבחינה כספית 2000 דולר באמריקה אתה סוגר HCI וזה עובר את ה 350 , יש אופציות של סופר צארגר וגם אופציות לניטרו , הכל פתוח. אם אתה מחפש את ההספקים האלו אולי שווה לך לחפש רכב משודרג .

אם תמצא אחד עם מנוע LS זה בכלל מצויין. אבל המחיר יהיה בהתאם .

3.האם קירור צריך שדרוג בנוסף?או בכלל להיות אמין ויעיל בפקקים של תל אביב באוגוסט. תלוי במצב הרכב שתביא , תסדר בארץ אם צריך

4.היכן כדאי לבצע את השידרוגים? (ישראל או ארה"ב) תלוי כמה תקציב יש לך לקניה , להרבה אנשים התקציב הראשוני נגמר ביבוא .

אם יש לך בעל מקצוע שיעשה לך שם עבודות , והוא אמין ומקצועי , זה יהיה זול יותר כיוון שאתה לא תשלם יבוא ומיסים על החלקים .

למשל צמיגים תרכוש שם , זה יחסית פשוט וזול יותר .

5.מי מטפל בהן בארץ? (אשמח להמלצות) איציק ראובני במושב חגור

אני חושב שאתה צודק לגבי טיפוס בערך שלהן בעוד מספר שנים,

הן מאוד אנדר-רייטד,ובתמורה לכמה חמוצים זאת יכולה להיות תמורה נהדרת לכסף.

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אז אם כך עדיף לחזק גם את הגיר ,אגב השיפורים הנ"ל משפיעים באופן מובהק על צריכת הדלק?

מצד אחד אני נורא רוצה לעשות את השדרוגים בארה"ב אבל אין לי קצה של חוט היכן (כמובן שהכל ניתן לברור ולבדוק אונליין) אך קודם צריך לרכוש דוגמא ראויה רק אז להתחיל לבדוק במדינה\סביבה הקרובה אל מקום הרכישה.

מצד שני אולי עדיף לחסוך את הכאב ראש הלוגסטי תמורה תוספת במחיר,כתבת 2000 דולר סוגר לי את הפינה,כמה לדעתך זה עשוי לעלות בארץ הקודש?

Porsche 944 turbo

פורסם

רכב אספנות זה לא רכב שמתאים כרכב ראשי, גם אם לא נוסעים בו יום יום.

אחרי 30 שנה על הכביש הבלאי מתחיל לצוץ בכל מני מקומות בלתי צפויים.

החל ממנגנון חלון שנשבר לו גלגל, דרך סטרטר עייף ועד צמות חשמל יבשות, גיר/ מנוע ומה לא.

(לא מכיר מרצדס) אבל GM זה לא מרצדס והזקנה אומנם נראית סקסית כשמסתכלים על הפח

אבל מבחינת תחזוקה זה בור שלא נגמר.

אם אתה מוכן להחליף את הרכב שלך בתחביב, אז אתה בכיוון הנכון, אם אתה חושב על להחליף

את הרכב שלך ברכב אחר. אני מציע שתחשוב שוב...

פורסם

אני מצטרף למה שרשם ערן. ועוד כמה נקודות מנסיוני .

אם כבר סי4 אז ההיתי מוותר על שנת 84 ומחפש רק 85 וצפונה למקות ש84 אפשר למצוא במחירים ממש מצחיקים , ההבדל במערכת ההזרקה וביכולות של המנוע משמעותיים מאוד.

בדיקה לפני קניה אפשר לעשות עם חברה שמתמחה בבדיקת רכבים קלאסיים רק קח בחשבון שהבדיקה טובה בעיקר לשלילת בעיות חלודה או תאונות מנסיוני שאר הדוח לא משקף במדוייק את מצב הרכב ורוב הרכבים שמגיעים לארץ דורשים ישור קו ברמה זאת או אחרת .

רכב יפה מאוד ימכר ב9-10 k בדולרים ,רכב עם קילומטרג נמוך ומתועד יכול לחצות את רף ה10k . קח בחשבון שגם אם תקנה את הרכב הכי שמור שבנמצא תקלות צצות , במיוחד ברכבים האלו שפתחו את עידן המחשב והאלקטורניקה עם ים פיצרים חשמליים , תהיה מוכן להתקע על חוסר בחלפים או תקלות לא צפויות כאלו ואחרות בכל זאת זה רכב בן 30.

אני בעד שיפורים אבל לשפר רכב אספנות שאתה מתכנן לנסוע עליו הרבה מגדיל את הסיכוי לכשל. לדעתי אם אתה רוצה מקסימום אמינות עליך להביא רכב כזה לארץ ליישר עליו קו כמו שצריך בארץ ואז תהנה משקט יחסית ארוך. המזגן בסי 4 מקרר מצויין כשהוא תקין וכך גם מערכת הקירור שעברה למאווררים חשמליים ממאווררים מכאניים עם פאן קלאץ ככה שרכב תקין יאפשר נסעיה בראש שקט בלי בעיה.

אם בכל זאת אתה מעוניין לשפר , כמו שדודי רשם אפשר להחליף ראשים וקאמשפט הבעיה שהעלאת קומפרסיה על מנוע בן 30 היא סוג של רולטה. יש סיכוי מצויין שזה יעבוד יופי אבל יש גם סיכוי שהמנוע יכשל ואז אתה זורק את כולו לפח. בנוסף קאמשפט וראשים שיוציאו יותר הספק גם ייצרו יותר חום והרבה יותר וויברציות וזה פחות נוח אם צריך לנסוע הרבה.

העלות של החלקים גם בארהב תחצה את תקציב ה10000 שלך.

אם אתה שואל אותי עם החלפת מערכת פליטה לאחת חופשית יותר ושיפור היניקה אפשר להגיע ל300 סוס בלי לגעת במנוע , זה יכנס לך בתקציב לא יפגע באמינות המנוע וגם ישמע טוב.

לגבי מוסך - אני ממליץ על איציק ראובני מחגור גם בטיפולים וגם בשיפורים - הוא מתמחה בטיפול ושיפור של אמריקאיות

אני מזמין אותך למפגש שלנו בשישי הבא תוכל לבוא לראות יש לנו במועדון סי 4 מ84 ו85 תוכל להתרשם בעיניים .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם (נערך)

תודה על האינפו,

לשם כיוונתי טיפול במערכת היניקה והפליטה אני לא חושב שאני רוצה יותר מ280-290 סוסים בקראנק,יש לרכב מספיק מומנט למרבית המצבים,

לגבי השימושיות,אתם חושבים ש8-10K בשנה זה הרבה? לגבי תקלות ברכב ישן,אני יכול להעיד שגם באלפא וגם בבימר שקדמה לה היו תקלות מרגיזות (שצצות לא פעם) שעולות לא מעט לתקן ואך היותן צעירות מן הקורבט בעשרות שנים,אחד הדברים שקוסמים לי בקורבט שהיא עטופה בבודי אקזוטי עם פשטות אמריקאית. במיוחד המנוע.

בכל מקרה יש לי עוד רכב בארסנל שהוא רכב עבודה,ואיתנו אני מתנייד לעיתים בנוסף לאלפא.

היכן אתם נפגשים? (אל תספרו לחברים באלפא שאני רואה בשדות זרים :) )

עריכה אחרונה על ידי nimnim

Porsche 944 turbo

פורסם

תשמע רוב הסיכויים שלא תישאר בצד הדרך עם סמול בלוק 350 סטנדרטי. אבל תקלות חשמליות כאלו ואחרות יצוצו. ההבדל בין תקלות ברכב כזה לבימר או לבררה הוא שברוב המוחלט של המקרים למעט חלקי מנוע סטנדרטים { פילטרים ,פלאגים ,שמנים וכו} את החלקים תצטרך להזמין מחול ועד שהם יגיעו הרכב יעמוד. 10k בשנה זה אפשרי בהחלט אבל זה לא מעט לרכב אספנות ששותה 1/4 - 1/6

אם אתה מתכנן לנהוג ממש אני מציע לך לחפש אחת ידנית לדעתי האישית בכבישים מעניינים ההתנהלות עם גיר אוטומטי טיפש היא מעצבנת .

אנחנו נפגשים מדי שישי בגעש החל מהשעה 16:00 .

לגבי שיפור ההתנהגות - ההיתי מחליף את הסט גנטים 16 שמגיעים בשנתונים האלו ב17 שהגיעו בדגמים המאוחרים יותר כדי לקבל צמיגים במידות ספורטיביות יותר. אם אתה מביא רכב מחול חפש אחד עם חבילת z51 שם בחברה כבר שיפרו והקשיחו את המתלים לטובת שיפור ההתנהגות.

RACING

ONE BALL

פורסם

סי3 זה סיפור אחר לגמרי ויש אומרים שזאת הקורבט הקלאסית האחרונה כי הסי 4 נחשבת אצלהם מודרנית. אתה לא רוצה לנהוג בסי3 בתוך תל אביב, אתה לא רוצה לעומד איתה בפקקים ובשביל מזגן שיעבוד חזק בלי שהאוטו יתחמם תצטרך להשקיע עלות של סי 4 ,סי3 תקינה תעלה יותר מסי 4. בקיצור אני שוב מזמין אותך בשישי לגעש תוכל להתרשם מכל הדורות אולי תחליט בסוף שמתאים לך בכלל סי 1 [emoji12]

RACING

ONE BALL

פורסם

תחנת הדלק דור אלון בגעש. היכן שנפגשים החברה של שישי שרון. בהנחה ומזג האוויר יהיה רגיל לעונה אנחנו שם.

אם אתה צריך הכוונה מדוייקת יותר שלח לי הודעה בפרטי ונחליף מספרי טלפון.

תום

RACING

ONE BALL

• תוכן חדש...