Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר בדירת 5 חדרים חדשה. שטח הדירה 127 מ"ר.

לאחר התייעצות ולבטים רבים. החלטתי (זוגתי סומכת עלי בעניין הזה...לכן החשש) להתקין מיני מרכזי בדירה.

קיבלתי הצעה כתובה לביצוע העבודה.

כאשר סוג המזגן המיני מרכזי תלוי בי אם אינוורטר או רגיל כאשר עלות המזגן היא:

8,900 למרכזי רגיל ו13,900 לאינוורטר שניהם 5.5 כ"ס.

ערכת דמפרים, נאמר לי שמדובר ב4 יחידות (ל4 החדרים כאשר בסלון לא שמים דמפר).

העלות היא 2,000 ו2,300 בהתאמה.

ההתקנה עצמה עולה 3,000 ש"ח.

תריס דקורטיבי, נאמר לי שזה תריס אלומניום לסלון 500 ש"ח למטר. כאשר אני צריך 3 מטר. 1,500 ש"ח.

על עבודת הגבס שכוללת שפכטל וצבע 6,500 ש"ח. (עבודות הגבס כוללות ביצוע הנמכות באמבטיה מרכזית שם גם תעמוד היחידה הפנימית, הנמכה במסדרון, שרוול בחדר הורים ושרוול מרכזי בסלון).

סה"כ מדובר על 22,000 ו27,000 בהתאמה.

אשמח לשמוע את דעתם של חברי הפורום על המחירים.

עריכה אחרונה על ידי samg
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

5000 שקל תוספת בשביל אינורטר ??? זה יותר מ 50% תוספת, אין שאלה בכלל - לך על רגיל. לא מצדיק תוספת מחיר כזוץ

לדעתי האינוורטר זה פיקציה - לקבל עכבר במחיר של פיל. שתיקון של מזגן עם אינורטר יקר בהרבה, יש חיסכון בחשמל אבל קטן יחסית.

לגבי שאר המחירים אני לא ממש מתמצא.

פורסם

לא רשמת את הדבר הכי חשוב, איזה דגם המזגנים !

תדיראן \ אלקטרה \ טורנדו ?? דגם ספציפי ?

מחיר ההתקנה נשמע נמוך מידי, סכם איתו מראש שהוא עושה שטיפה בחנקן + וואקום. המזגן מגיע עם גז ולרוב לא צריך להוסיף (הצנרת המקורית בד"כ לא עוברת 8 מטר, וגם אם עוברת במטר או שניים זה זניח).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מדובר על תדיראן WIND 55 או WIND 55 INVERTER.

מדובר על קבלן המיזוג של הפרויקט בו קניתי דירה.

על שטיפה בחנקן + וואקום אני אמור להוסיף כסף?

הכנה למזגן קיימת מהמסתור כביסה ועד לאמבטיה המרכזית שם תעמוד היחידה הפנימית.

את הפתחים מבצעים כרגע (לפני ביצוע טיח).

לכן, בקבלת המפתח, מה שהוא יצטרך לעשות זה את ההתקנה עצמה.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם
5000 שקל תוספת בשביל אינורטר ??? זה יותר מ 50% תוספת, אין שאלה בכלל - לך על רגיל. לא מצדיק תוספת מחיר כזוץ

לדעתי האינוורטר זה פיקציה - לקבל עכבר במחיר של פיל. שתיקון של מזגן עם אינורטר יקר בהרבה, יש חיסכון בחשמל אבל קטן יחסית.

לגבי שאר המחירים אני לא ממש מתמצא.

לפי דעתי היתרון המרכזי של אינורטור זה האפשרות לקרר מספר מצומצם של חדרים. למשל, רק חדר שינה אחד או רק את הסלון.

לעומת מזגן מיני מרכזי רגיל שאי אפשר לשלוט בעוצמה של המדחס ובגלל זה הצריכת חשמל גבוה יותר וגם אי אפשר לקרר מספר מצומצם של חדרים.

פורסם

ה WIND הוא הדגם הבסיסי והוא טוב היכן שיש תעלות אויר יחסית ארוכות.

החיסרון שלו הוא שיש לו גובה של 38.5 ס"מ, וזה אומר שאם הנמכת גבס זה יגמר באיזור ה 44-45 ס"מ (אם הדירה 2.6מ' גובה, יהיה לך משהו כמו 5-10 סמ מרווח (בבמקרה הטוב) בין הקצה העליון של מסגרת המשקוף עד להנמכת גבס.

WIND-R מיוצר במפעל GREE שבסין

WIND-P מיוצר בישראל.

לא ציינת איזה WIND מוכרים לך...

למרבה הפלא, זה שמיוצר בסין הוא בעל דירוג אנרגטי C, וזה שבארץ E.

ההבדל בכמות הגז בין 2 היחידות הוא קילו (!). בסיני 4.7 ק"ג קרר, במקומי 3.65 ק"ג קרר.

ה SUPER WIND דק יותר משמעותית (28.5 סמ) והוא עובד מעולה וגם שקט. יש הטוענים שהוא פחות מיועד לתעלות ארוכות, אך בתכל'ס לי באופן אישי לא יצא להתקין כזה עם תעלות ארוכות (מעל 4-5 מטר) כך שאני לא יודע אם הסברה נכונה או לא. מה שאני כן יודע זה שהסופר ווינד עובד יפה מאוד (התקנתי כזה קטן של 3 כ"ס בדירה שהיה צריך למזג רק סלון ומטבח).

על ניקוי בחנקן + וואקום אתה לא אמור לשלם אקסטרא, זה חלק מההתקנה. רק תדאג שהוא עושה את זה ורצוי שזה יהיה רשום בקבלה שאתה מקבל ממנו (שאם תהיה בעיה אי פעם, שלא יבואו אליך בתלונות). הניקוי בחנקן בא להעיף שאריות לכלוך מבפנים (אבק וכד'), זה למעשה כמו לעשות "פו" לתוך הצינור. במערכות ישנות שהיה בהן גז ושמן, צריך לעשות שטיפה עם חומר מיוחד ואז להכניס חנקן שידחוף את כל השאריות נוזל החוצה. במקרה שלך אפשר להסתפק גם בדחיפה של גז מבלון R410 שיוציא שאריות אבק, ואז לעשות וואקום. הסיבה שאני אומר את זה היא כי מחיר ההתקנה נשמע זול (נע בין 3500 ל 5000 בד"כ) ורצוי לוודא שלא יחפפו (הרוב מחפפים).

הייתי בודק אפשרויות למזגן יותר דק, כי בכל זאת 38.5 ס"מ בלי הנמכת גבס זה לא מעט.

בנוגע לנתונים טכניים, אל תתבייש להיכנס לאתר GREE AIR CONDITIONERS ולחפש את הדגם (לפי המפרט המקומי של מזגנים עם סיומת R) ולבדוק נתוני רעש.

כנ"ל לגבי אלקטרה (לנסות לחפש את הנתונים. הם עובדים גם עם AUX וגם עם עוד יצרנים).

באתר של משרד התשתיות - בלינק הזה:

http://energy.gov.il/Subjects/EnergyConservation/Documents/AC_list.pdf

חפש ברשימה את המזגן שאתה מתכנן לקנות.

בדוק מי היצרן שלו.

כנס לאתר היצרן וחפש נתוני רעש ב DB של היחידה הפנימית.

עשה השווה ונסה לחפש את השקט ביותר.

כמובן, אל תמהר לקנות עכשיו. נסה לחכות לאיזה מבצע של 3-4 שנים אחריות מלאה וכד.

אם החלטת אינוורטר, בדוק עלויות של ELCO, הם נותנים על כל המגוון 3 שנים מלאות ולפעמים גם המתחרים (תדיראן) עושים מבצעים של אחריות מלאה ל 3-4 שנים. אלקטרה מציעה לעיתים גם אופציות כנ"ל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אתה מתעקש על אינוורטר אז רק כזה שבא עם אחריות ארוכה, כמו 3 שנים. יש סיכוי שבתקלה הרצינית הראשונה אחרי תום האחריות, אתה תחליף את המזגן.

:turn-l:
פורסם (נערך)

קודם כל, תודה על התשובות.

איציק, שמתי לב שהSUPER WIND INVERTER מגיע בהספקים נמוכים יותר ממה שהמתקין המליץ לי. עד 5 כ"ס.

האם הספק כזה יספיק לדירה הנ"ל? בהשוואה ל5.5 כ"ס עליו ניתנה לי הצעת המחיר?

אני אברר איתו איזה דגם הוא הציע המיוצר בישראל או בסין. לא כלכך הבנתי אם יש עדיפות לאחד מהם.

אגב, המתקין ציין שכדאי לי למהר ברכישת המזגן מכיוון שלקראת חודשי הקיץ המחירים עולים.

בדבר האחריות, נאמר לי שישנה אחריות ל3 שנים ובתוספת מחיר אני יוכל להאריכה עד ל5 שנות אחריות.

נ.ב

אני רואה שמצויין על מזגני האינוורטר של תדיראן ששני הדגמים מיוצרים בישראל. גם הWIND וגם הSUPER WIND.

http://www.tadiran-group.co.il/uploadImages/systemFiles/WIND_INV.pdf

http://www.tadiran-group.co.il/uploadImages/systemFiles/SUPER_WIND_INV.pdf

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

לפי מה שידוע לי, לא מיצרים בישראל מזגנים כלל, במקרה הכי טוב אולי מרכיבים אותם בישראל וגם זה לדעתי כבר לא קיים.

לרוב "יצרן" המזגנים (אלקטרה, טורנדו וכו) מזמין אותם מהיצרן הסיני שמאפשר לו לקבוע את איכות כל חלק וחלק, ככה שבתקופה מסויימת המזגנים שמגיעים מאותו יצרן יהיו אמינים וטובים ובתקופה אחרת אותו דגם של מזגן יהיה גרוע ביותר. אתה לא תדע אף פעם מה אתה מקבל.

היו על זה הרבה דיונים בפורום עשו זאת במו ידיכם" בתפוז.

פורסם (נערך)

מבירור מול תדיראן בנושא האחריות. נאמר לי שהאחריות הבסיסית גם לאינוורטרים היא לשנה. אחריות יצרן.

אם אני רוצה להרחיב אחריות ל3 שנים עלי לשלוח, תוך חודש מיום הקנייה, תעודת אחריות וחשבונית קנייה ולשלם 245 ש"ח ואז ישנה אחריות הכוללת ביקור טכנאי, גז וחלקים ל3 שנים מיום הקנייה.

אחרי שיחה עם המתקין. באינוורטרים, כמו שגם רשום באתר של תדיראן. אין דגמי P/R אלא יש דגם 50 שנאמר לי שהוא יספיק לדירה הנ"ל. מסדרות WIND וSUPER WIND.

איציק, האם הסופר שקט יותר מהדגם הרגיל בהספק האמור?

אני שוקל להזמינו בימים הקרובים ופשוט לספק אותו לאתר לאחר קבלת המפתח שיבצעו את ההתקנה.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

באינוורטר אין P או R.

בנוגע לסופר ווינד - לפי ניסיוני הוא היה שקט מ-א-ו-ד, יותר שקט מה WIND. אך אתה צריך להבין שדברים כאלה צריך לקחת בערבון מוגבל כי: WIND רגיל שראיתי עובדים לא עברו התקנה ותכנון תחת ידיי, לכן אינני יודע איך התקינו ומה עשו שם מתחת להנמכת גבס.

בנוגע להספק:

אז ככה - אין לי ספק שלפחות לשנים הקרובות, גם אם המזגן שתתקין בדירה לא היה 200% בהספק שאתה מתכנן לשים, לא יהיו לך בעיות מהסיבה הפשוטה שהבית עדיין לא 100% מאוכלס בקיבולת הנפשות המקסימלית שלו (4-5). לכן, סביר שחדר אחד לפחות, אם לא יותר מזה, לא יהיו בשימוש בזמן שתרצה את הקירור\חימום בסלון ובמטבח, שהם האיזורים הקריטיים כי הם לרוב מאוכלסים ברוב השעות אחרי שחוזרים מהעבודה\גן\בית-ספר.

עוד חצי כח סוס, פחות חצי כוח סוס, לדעתי זה לא מה שיעשה הבדל דרמטי בין קירור טוב לקירור מקפיא.

בנוגע למחירים - כבר הפסקתי להתייחס לכל השמועות. דווקא בקיץ יש מבצעים טובים כי כולם רוצים למכור יותר. תמיד יבוא מישהו שיגיד שמחר המחירים עולים וחייבים לקנות עכשיו.

כמו כל מוצר חשמלי, אני מעדיף לקנות אותו שבריר שניה לפני שאני נכנס לדירה- כי עד אז (בין אם זה חצי שנה, שנה או שנה וחצי) יכולים להשתנות הרבה דברים, גם מבחינת השוק עצמו (מחירים, אחריות) וגם מבחינת המוצר (דגם חדש \ משופר \ וכד').

את השיקול של מתי לקנות - תעשה בעצמך ועל אחריותך :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, שוב המון תודה על העצות המועילות והמידע הרב!!

בדקתי וההבדל, כרגע, לא משמעותי במחירים: 13,830 ו14,320 בהתאמה. בין הWIND 5 לSUPER WIND 5.

אם ישנה עדיפות בנושא הרעש וגובה ההתקנה הסופית זה כבר לא משמעותי כלל.

שאלה אחרונה, המתקין ציין, לגבי פעולת האינוורטור, שלא מומלץ לדבריו, להשאיר לדוגמא רק את חדר ההורים פתוח כי זה "חונק את המזגן" לדבריו. ואם אני רוצה שהמזגן יעבוד שנים בלי בעיות עדיף להשאיר לפחות 2 פתחים פתוחים באופן קבוע. לדוגמא, סלון ועוד חדר ושהמזגן יעבוד לפחות ב3 כ"ס בכדי להאריך את חייו.

האם יש אמת בדברים וזה לא מעט סותר את כל עיקרון טכנולוגיית האינוורטר שבעצם יכול לעבוד גם בהספק של כ"ס 1 והכל בעצם לפי דרישה?

ובכלל הוא טוען שדמפרים צריך לשים בחדרים וזו בעצם הערכה שכוללת 4 דמפרים ל4 החדרים שבדירה ולסלון לא שמים דמפר. לכן, התריס בסלון מקבל אוויר באופן קבוע.

פורסם

מה שהמתקין אומר לא נשמע רציני, כי בדיוק כמו שאתה אומר - זה סותר בחלקו את עיקרון האינוורטר.

אם יש לך לבטים, אני מציע להתקשר לתדיראן ולבקש לדבר עם יועץ מקצועי שימליץ לך בנוגע לעניין הדמפרים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לא בהכרח סותר. למיטב ידיעתי מעגל אינוורטר אומנם מאפשר לשלוט על ההספק של מדחס המזגן אבל לא בלי סוף - יש הספק מינימלי ומתחתיו גם מזגן אינוורטר נאלץ לדומם את המדחס.

גם אני מכיר את ההמלצה להשאיר פתח אחד ללא דמפר, וגם אצלי אין דמפר באחת היציאות. הסיבה העיקרית היא כדי למנוע מהמפוח לפעול מול פתחים סגורים, ולגרום להחחממות המפוח (ואי יכולת המזגן להעביר את החום/קור).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:

• תוכן חדש...