Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש תהודה מצנרת מים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

כבר תקופה קיים אצלי בבית רעש תהודה מעצבן מאוד מצנרת מים. הרעש פוחת/נפסק כשפותחים את אחד הברזים, מתחזק אחרי שסוגרים את הברז, לאחר מכן בא בגלים עד שנרגע לאחר זמן מה.

זה בוודאות מהצנרת, בחדר מדרגות איפה שמותקנים מוני מים אפשר ממש להגיש את התהודה ואת הרעד הקל אם מניחים יד על צינור המים. והרעש שם נשמע הרבה יותר חזק.

מה אפשר לעשות עם זה?

תודה.

פורסם

גם אני סבלתי מהתופעה,

היה צינור שעבר על הגג (אני קומה אחרונה ולכן זה היה מעל הראש שלי).

תפיסה של הצינור לקיר פתרה את הבעיה.

תנסה לתפוס את הצינור עם היד ולראות אם זה נפסק.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לא, קיבוע צינור מים ליד המונה לא עוזר.

זה נשמע במקומות שונים בבית, אם פותחים ברז במטבח אז הרעש נשמע מאחורי הקיר של המטבח, אם פותחים ברז במקלחת אז הרעש מאחורי הקיר של חדר אמבטיה/שרותים, איפה שעובר הצינור.

פורסם

1. נסה לסגור את הברז הראשי מעט (רבע מהלך). תראה אם פותר.

2. נסה לסגור את אחד הברזים בתוך הבית ( נניח במטבח) לאט לאט. תראה אם אין את הרעש אחרי סגירה כזו.

3. גגל את המושג "הלם מים". יש המון מידע ברשת.

בעקרון, הסיבה היא לחץ צנרת גבוה מידי. או בעקבות שינוי בלחץ הרשת, או בעקבות שינוי שבוצע לאחרונה בצנרת בבית.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נטקו, הלם מים זו לא הסיבה לנגינה. הסיבה היא אויר.

תבדוק אם יש שסתום אויר איפה שהו על הצנרת. אם יש רוב הסיכויים שהוא סתום או שמישהו סגר את הברז מתחתיו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם לי לא נראה שזה הלם מים. לא נעשה שום שינוי בצנרת של הבניין וככל הידוע לי גם לא היה שום שינוי במערך אספקת מים באיזור.

לא ידוע אם יש שסתום אוויר, איפה לחפש אותו?

תודה רבה לכם על העזרה!

פורסם

שני המקרים הגיוניים. יכול להיות שהלחץ גבוה מדי, תוכל לבדוק זאת עם שעון לחץ שעולה כ-20 שח. אם תצטרך להתקין מקטין לחץ עלותו כמה מאות שקלים. גם אוויר יכול לגרום לכך, אבל אם הדירה לא חדשה ולא היו הפסקות מים באיזור בזמן האחרון לדעתי הסיכוי לכך נמוך יותר.

פורסם

הדירה לא חדשה. התופעה קיימת כבר חודשים, יכול להיות שזה התחיל אחרי הפסקת מים. עקב הזמן שעבר לא יכול לקשר.

איך מטפלים בנושא של האוויר?

פורסם

באופן עקרוני פשוט צריך לפתוח את כל הברזים המותקנים בבית (כולל ברזי גן, מכונת כביסה וכו) עד ליציאת כל האוויר, עדיף לא במקביל.

שים לב שאם הצנרת בחלקה מותקנת מעל גובה הברז, קיים סיכוי שהאויר יישאר כלוא למרות זאת.

לדעתי תתחיל מבדיקת לחץ פשוטה ולאחר מכן תחליט איך לטפל בעניין. הלחץ המירבי המומלץ לצנרת ביתית הוא 6 אטמוספירות בקירוב (ככל הידוע לי), למרות שבחלק מהמקומות מקובל לחץ נמוך בהרבה.

פרט חשוב- היכן הדירה? צמודת קרקע/בניין קומות? אם כן באיזו קומה?

אם אתה מאיזור טבריה אשמח לעזור לך בבדיקה, יש ברשותי את הציוד הנדרש.

אם לא- כל מד פשוט יעשה את העבודה, תוכל לפרק את חיבור אחד הברזים ובעזרת מתאם לחבר ולראות מה הלחץ שמסופק לך.

פורסם

גם לי זה נראה עניין של לחץ יתר ולא אוויר.

מצד שני, נהג לילה הוא מהנדס מומחה בתחום, אז קטונתי...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הלחץ בצנרת הוא 4 אטמ' עד 8.

הסיבה שאני לא חושב שמדובר בלחץ היא שקודם כל אם הוא גבוה אז שסתום הביטחון של הדוד יטפטף. ושנית לא תגיע לספיקות גבוהות מידי שיצרו טורבולנציה וקביטציה אם לא תפתח את הברזים עד הסוף (וגם אז זה בספק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פרט חשוב- היכן הדירה? צמודת קרקע/בניין קומות? אם כן באיזו קומה?

אם אתה מאיזור טבריה אשמח לעזור לך בבדיקה

תודה על הצעת עזרה!

זה בניין קומות, ממש לא באיזור טבריה [emoji3]

מעניין אותי אם גם אצל השכנים זה קורה, אף פעם לא התעניינתי אבל אשאל בהזדמנות.

אם זה לא קורה אצל השכנים, לחץ מים גבוה נשלל, לא?

פורסם

זה תלוי, מספיק שאחד הצינורות אצלך לא מקובע טוב, כך שזה יורגש אצלך ואצל אחרים לא.

• תוכן חדש...