Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה מאתגרת.

אני אפתח ואומר שאין לי תשובה מספרית.

אך, כל חובב קולנוע יודע שמדובר בסצנה קלאסית.

בסרט "Some Like It Hot" משנת 1959 (בכיכובה של מרלין מונרו) זה קורה.

זאת לדעתי התקופה שבה החל החיבור בן שפת הגוף היומית שלנו, לזו של השחקנים.

ייתכן שתמצא סרט מוקדם יותר, אך לא בהרבה.

להערכתי - שנות ה-60 מוקדמות, שם זה החל.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם (נערך)

גם אני חושב שזה באיזור הפיפטיז, תודה!, נתת לי כיוון, נתחיל לקרוא חומר על "חמים וטעים".

יש מצב שאתה יודע איך נקראת המחווה הזאת?

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אין לי שום ידע בקולנוע, אבל יש לי הרגשה שזה יותר מוקדם.

חמים וטעים הוא מתקופה שצילום בצבע כבר נראה באופק.

בתקופת הסרטים האילמים היו צריכים להעביר את המסר רק ע"י מחוות של השחקנים ומוסיקת-אווירה.

יש לי תחושת בטן או זיכרון עמום (נושא חלש אצלי) שיש סצנה עם צ'ארלי צ'פלין שמנשק בחורה ואז זה כבר תקופת שנות ה- 20-30.

ליאור.

פורסם

מעולה!, עזרתם מי מאוד בחיפושים, לפחות עכשיו אני יודע פחות או יותר איך קוראים למחווה, ומה לרשום בגוגל.

קיפוד, עכשיו כשאתה אומר, גם לי יש תחושה מעורפלת שראיתי משהו דומה אצל צ'רלי-צ'פלין.

תודה רבה!

פורסם

~

שי, יש לי תחושה שמי שנתן לך את ה"פרוייקט" פשוט מסתלבט עליך.

גם אני בעבר הייתי נותן משימות כאלה לחיילים שהפריעו לפעילות הסדירה של המחלקה.

פורסם

אני מכיר את הפרוייקטים הצהליים הללו, נתתי וקיבלתי לא מעט כאלו בשירותי הצבאי, אבל פה זה לא המצב, אנחנו חבורה של אנשים שמאתגרים אחד את השני בפרוייקטים שהם "קומון-נולג'", כמו למשל מי הראשון להגות את המודל של מדרכה שגבוהה מהכביש, הראשון שהגה את סידור המקשים בטלפון ועוד.

פורסם

בעקבות הלינק של מר. רוני נזכרתי שדובר על הנושא הזה במקומות רבים, בעברית זה אכן נקרא "הרגל הקופצת".

"צ'ארלי צ'פלין נשיקה" מעלה התמונה הזו. כרזה מקורית משנות ה-30 המוקדמות.

לדעתי ה"רגל הקופצת" היא חלקה מהיסטוריה של הקולנוע וקיימת מתחילתו.

5557.jpg

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

צ'פלין? לא נראה לי סביר.

יש עוד 15 שנות קולנוע אילם לפניו,

ושלל מלודרמות אילמות נשכחות שבהן על בטוח מופיעות נשיקות,

שלא לדבר על סרטים מהיבשת הישנה.

בכל הקשור לצנזורה, היא נעה בגלים בארצות הברית (האירופים עדיין לא יודעים מה זה)

והיו תקופות של נשיקות סוערות ותקופות של צנעה קשה, לסירוגין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

קודם כל תודה על ההשתתפות,

הנשיקה הראשונה (מכל סוג) שנתפסה על צלולואיד, נעשתה כנראה ב-1896, ככה שהתחקיר מתחיל מפה:

[video=youtube;Q690-IexNB4]

לצ'רלי צ'פלין היתה כנראה סצנה ובה המחווה הזאת, אני צריך לאתר את הסרט הזה, ולחפור בהערות הבמאי (אם שרדו) ולברר אם קיימת התייחסות כלשהי של הבמאי לגבי הסצנה הזאת.

לא מצאתי ב"חמים וטעים" התייחסות ספציפית של הבמאי לסצנה הזאת.

ולכל מי שתוהה, לא, לא משעמם לי בחיים, זה משחק שאני משחק עם קבוצה של אנשים חכמים, ואני דיי נהנה ממנו.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • תוכן חדש...