Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מחפש לקנות רכב ראשון, נסיעה של 100 ק"מ פעמיים בשבוע ואולי קצת במהלך השבוע.

קודם חשבתי שעל רכב ראשון לא צריך להוציא יותר מ-20K, אבל אחרי שהתייעצתי עם אנשים שיניתי את דעתי.

התקציב שלי עכשיו עומד על 50-60K, ואחרי קצת שיטוט ביד-2 הגעתי לדגמים הבאים:

• פיאט - פונטו (איבו)
  • סקודה - פאביה
  • סיאט - איביזה

מה דעתכם על הרכבים? האם יש רכב אחר שלדעתכם יתאים לי יותר?

לגבי סיאט: קראתי תגובות משני הכיוונים. פה, למשל, אומרים שאין מה לחשוב ואיביזה טובה יותר מכל הבחינות. מצד שני, היו גם כמה אנשים שאמרו לי שהרכבים של סיאט לא משהו מבחינת איכות/אמינות.

עריכה: שכחתי לציין, מדובר על רכב ידני.

עריכה אחרונה על ידי carbuyer
פורסם

במקרה הזה חשוב לנו לדעת אם אתה מתכוון לגיר אוטומטי או רגיל.

בנוסף, האם חשובים לך מאוד הביצועים? או אולי דווקא צריכת הדלק קריטית יותר? האם אתה יכול להסתפק במכונית מיני כמו קיה פיקנטו או פיז'ו 107?

פורסם

מדובר בגיר ידני, ציינתי בהודעה הראשונה.

הביצועים לא חשובים מאוד, אבל גם צריכת הדלק לא קריטית. הייתי מעדיף משהו באמצע - לא יותר מדי חלש, אבל גם לא משהו מטורף.

פורסם

מציע לבדוק את יונדאי i10 החדשה,רכה מאובזר,חדש עם אחריות.

אם ידנית,אז הפונטו איוו אכן אופציה טובה,חיסכונית ולא יקרה לאחזקה.

רנו קליאו גם חיסכונית,בטיחות טובה,יש פה בלוחות יד 2 אחת למכירה.

האיביזה הידנית לא רעה,רק קחי בחשבון ביטוח גבוהה מהממוצע עקב כך שהרכב נחשב גניב,מאחור היא די צפופה.

לדעתי עדיף את הפאביה,הרבה יותר מרווחת מאחור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היתרון ברכב כמו i10 זה שאפשר לקחת אחד חדש במחיר של 50-60K, אבל אני לא חושב שזה עדיף מלקחת רכב יותר קצת יותר מרווח בן שנתיים-שלוש באותו מחיר. מה גם שזה רכב ראשון.

פורסם

מזה עדיף?

סיאט וסקודה בנות שנתיים הן ללא אחריות, רכב חדש מגיע עם 7, סופר מיני משומשת תצרוך יותר דלק, תידרוש יותר הוצאות אחזקה (ברקסים, צמיגים, סיכוי גבוה יותר לקלות), ולא הבנתי את הקשר לרכב ראשון.

נראה שהקניה ההגיונית כאן היא משהו בסגנון I10 חדשה.

פורסם

מי מקשיב לFXP?

עד כמה שזה ישמע עצוב, הייתי מנהל שם בעבר, כל האנשים שם אטומים, או שהם מעריצים יפניות כמו עיוורים או שהם מתים על גרמניות, חצי מהאנשים שם לפחות בלי רישיון ורובם רק מבלבלים את המוח.

פה הרמה של האנשים הרבה יותר גבוהה ואנשים מבינים משהו מהחיים שלהם.

משלושת אלו הייתי בוחר בפונטו, היא הכי בטיחותית בתקציב הזה, אם כי יש עוד מתחרות בטיחותיות לא פחות בתקציב הנ"ל.

קח בחשבון שהתחזוקה של הסיאט והפאביה יקרה יותר משל פיאט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מי מקשיב לFXP?

אם תכנס לקישור תבין עד כמה הוא לא רוולנטי באמת, מדובר שם על השוואה בין פונטו שנת 2000 לאיביזה שנת 1999 (השאלה משנת 2009, הרבה לפני שמכוניות שאנחנו מדברים עליהן כאן עלו על הכביש בכלל).

לגבי השאלה בשרשור, ההפרש בכוח בין 1.4 אטמוספרי של סיאט\סקודה לפונטו לא גדול מידי (9 כ"ס אם אני זוכרת נכון), אני אישית הייתי בוחרת (ובחרתי בעצמי בזמנו) בפיאט גם בגלל עלויות אחזקה זולות יותר וגם בגלל שממש התאכזבתי מעיצוב הפנים של האיביזה והפאביה (במיוחד כשמשווים אותן לפונטו). מצד שני, טעם זה עיניין אישי וכדאי להתרשם משלושת הרכבים גם בחיים האמיתיים לפני קבלת החלטה סופית.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

KIA פיקנטו רכב שיכול להתאים למה שאתה מחפש...

הם מאוד השתפרו ואני ממליץ לך להסתכל..

אם אתה מחפש יד שניה הייתי מציע לך להזהר קצת במידה וזה רכב ראשון-

שים לב שלא עובדים עליך (יש כתבות נבחרות על איך לבדוק את הרכב לפני הקניה ודברים שחשוב להסתכל עליהם

כמו שם בעל הרכב ונקודות חשובות ברכב עצמו)

לדעתי כדאי לך במחירים האלו להסתכל גם על יד ראשונה.

יש מדי פעם מבצעים בסוכנויות (אחריות או ביטוח לתקופה מסוימת) שעשויים לשתלם לך יותר מאשר קניית יד 2 במחיר 50-60 K.

מציע לבדוק את הנושא ובהצלחה!

• תוכן חדש...