Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מחפש רכב שני שישמש את אישתי במהלך השבוע (בסופ"ש הרכב ינוח) לנסיעות בינעירוניות קצרות (אזור השרון) יומיות

עם תאומים במושב האחורי (שני כסאות בטיחות גדולים).

הדרישות העיקריות שלי מהרכב הן בטיחות ואמינות. אני רוצה להיות שקט שאישתי והילדים יוצאים וחוזרים בשלום.

הרכב צריך להיות בעל גיר אוטומטי (עדיף לא רובוטי) ותא מטען שיוכל לאכלס את עגלת התאומים שלנו - כלומר צריך מרכב סדאן/סטיישן ולא האצ'בק (למרות שאישתי כנראה מעדיפה רכב קצר ככל האפשר).2 עוגני איזופיקס למושבי הבטיחות . ואם אפשר מזגן טוב וחזק (בשבילי) בכלל טוב.

מעדיף המלצות לרכבים שניתן יהיה לקנות אותם עם ק"מ נמוך (ושנתון חדש ככל האפשר).

בעיקרון לא מפריע לי המלצות על משפחתיות קטנות (כמו האקסנט), אבל מהצצה ראשונית בלוחות נראה שבטווח המחירים הזה הן כבר לא משמעותית זולות מחלק מהמשפחתיות הרגילות כדי להצדיק את ההתפשרות (אבל אשמח לשמוע את כל הדעות).

הסכום המיועד הוא בין 35K-45K,הייתי מעדיף להקטין את ההוצאה אבל זה נראה לי שבטווח הזה כל שקל נוסף פותח עוד אפשרויות ככה שאני מוכן נפשית לאפשרות שהסכום ינטה לגבול העליון.

הרכב הראשי שלנו הוא יונדאי I30-CW שאנחנו שניינו סה"כ מרוצים ממנו, אבל נראה לי שיהיה קשה למצוא אחת כזאת במחיר שלי עם ק"מ שפוי.

תודה מראש לכל היועצים :)

עריכה אחרונה על ידי akalithium
פורסם

ברף התקציב העליון תוכלו " להסתפק" ב I30 רגילה שנתון 2008 לא סטיישן כמו שלכם,מעט קצרה יותר אבל עדיין תעשה את העבודה.

אפשרות מעניינת אחרת אם תצרוכת דלק פחות חשובה היא מיצובישי לנסר- אפשר לרכוש כזו משנתונים 2007-8 (תלוי כמה תרצה להשקיע).

הרכב בעל 6 כריות אוויר ברוב הדגמים גם באלו שיצאו לחברות הליסינג ,כך שאין ממה לחשוש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אל תפסול האצ'בק.

בניגוד למה שמקובל לחשוב תאי המטען שלהן ברבה מקרים לא קטנים משמעותית, אם בכלל, מגרסאות הסדאן.

שהמספרים לא יבלבלו אותך! המדידה של הנפח היא עד הכיסוי כך שלעיתים בהאצ'בק אתה "גונב" עוד קצת נפח שלא קיים בסדאן.

בהרבה מקרים המבנה שלהן הופך את תא המטען לנגיש יותר ונוח לשימוש. יכול מאוד לעזור לאישה להכניס פנימה עגלה לא קטנה.

אני מניח שאם תיקח את העגלה תגלה שכמעט כל האצ'בק משפחתית תקלוט אותה ללא קושי. ואם זה רכב שני אז אתה לא צריך כמעט כלום מעבר לכך, בטח אם האישה רוצה רכב קצר.

פורסם

אני לא יודע אם שמתם לב - אבל מדובר בעגלת תאומים שהיא גדולה יותר וכבדה יותר.

ברור לי שאפשר לנצל את העובדה שבהאצ'בק מימד הגובה של תא המטען גדול יותר וכבר הצלחתי לדחוס את העגלה לתא מטען של I30 רגילה

אבל זה הבדל ענק - בסטיישן פשוט מקפלים את העגלה וזורקים אותה לתא המטען והיא נכנסת

בהאצ'בק צריך ממש להנדס את העגלה כך שהיא תכנס לגובה ותאפשר את סגירת תא המטען וזה מצריך גם כוח פיזי (העגלה שוקלת 10 ק"ג בערך) וגם עוד זמן

מה שהופך התנהלות כזאת למאד לא נוחה.

אם תגידו לי שיש פער משמעותי בין איזה האצ'בק ניתן לקבל לבין איזה סדאן/סטיישן אז אולי אשקול את זה.

אבל בוא נתחיל מאפשרויות למה שביקשתי.

לגבי תצרוכת דלק - מאחר וכמות הק"מ המצופה לא תהיה גדולה זה סעיף שפחות מדאיג אותי. ברור שעדיף רכב שצורך כמה שפחות אבל זה פרמטר שמגיע אחרי כל מה שכבר ציינתי בהודעה הראשונה.

פורסם

אני שמתי לב לכך שמדובר בעגלת תאומים.

אכן סטיישן זה הפתרון המועדף.

לא התכוונתי שתתפשר על האצ'בק כי הפער בינו לסדאן לא משמעותי. כוונתי היא שבניגוד לאינטואיציה הראשונית בחלק מההאצ'בק יהיה יותר נוח להכניס עגלת תאומים בהשוואה לסדאן.

מציע לך לנסות. תופתע לטובה.

פורסם

בעקבות מה שכתבו כאן הסתכלתי קצת ביד 2 וזה נראה כאילו המחיר של מיצובישי לנסר נמוך מאד לעומת שאר המשפחתיות (לפחות לשנת 2008) -

האם זה בגלל שיש בעיות מהותיות ברכב הזה ? כמו שציינתי בטיחות ואמינות אלו שני הסעיפים הראשונים מבחינתי.

או שאולי זה בגלל שיצא דגם חדש באותה שנה ואלו הם פשוט הרכבים האחרונים מהדגם שיצא ולכן מחירם נמוך ?

חוץ מזה , שאלה אחרת - בין כל מאות הרכבים המפורסמים יש כאלה שזה נראה ממש תמוהה , שילוב של רכב משפחתי משנתון יחסית מתקדם למחיר עם ק"מ נמוך ויד ראשונה פרטית , האם במקרים כאלה אם זה נראה טוב מדי אז כנראה שמשהו מסריח או ששוק היד השנייה באמת במצב כזה קשה ?

• תוכן חדש...