Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקס ההחלטה אינה כשהרכב עומד על קו העצירה.

ההחלטה מתבצעת כשהרכב נמצא לפני קו העצירה. כמה לפני? בדיוק מרחק הבלימה במהירות בה הרכב נוסע. ברגע שעברת את הנקודה הזו אתה תיכנס לצומת לא משנה מה תעשה (ראה הגדרת "מרחק בלימה").

מצב הרמזור שראית לפני כמה שניות רלוונטי בהחלט.

ירוק מהבהב (היכן שקיים) אורכו 3 שניות.

צהוב תמיד אורכו 3 שניות.

כך שאם ראיתי ירוק לפני 2 שניות אני בטוח לגמרי שאין אדום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

אני לא נכנס לניתוח הטכני של כמה מטרים לפני, אלא מדבר על העיקרון.

מצב הרמזור הקרוב לא רלוונטי, משאית פול טריילר שפונה שמאלה לא תפנה את הצומת גם לא ב-10 שניות (אפילו לא עם נגררים ריקים), אולי בזמן כפול או משולש מכך!

ייתכן בהחלט שאתה רואה את הרמזור הקרוב ירוק, מגיע במהירות אפסית לקו העצירה, מדמיין ברוחך שהרמזור הוא ירוק (ואולי הוא ירוק, אולי כבר צהוב בכלל), נכנס לצומת, התחלף הרמזור כבר לאדום ואתה מאחורי הפול טריילר תקוע לעוד 10-15 שניות באמצע הצומת!

גם אם נניח עוד 2-3 שניות של אדום מלא לכלל כיווני הצומת (ואנחנו יודעים שאין 2-3 שניות של אדום מלא לכולם), עדיין נשארת עם 7-13 שניות שאתה תקוע באמצע הצומת ולכיוון אחר יש ירוק.

זה נקרא בעברית תקנית של סימול עבירות "כניסה לצומת כאשר אין אפשרות להמשיך בנסיעה" (500 ש"ח + 6 נק').

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה קצת שונה ממה שקרה בפועל. בפועל נכנסתי בשבריר שנייה האחרון של הצהוב, ועברתי ביחד עם המשאית.

אני את הלקח שלי למדתי, ולהבא אשתדל לא להכנס לצומת כל עוד אני לא רואה את הרמזור במפורש ירוק.

אני מקווה שאני אזכור לעלות את ההקלטה לכאן, בכדי שתוכלו לשפוט אותי.

פורסם

פשוט מושלם. ברור שככה זה יהיה. בדיוק שם היה חיתוך בצילום. :evil:

בכל מקרה, הנה הסרטון ה"ערוך" של המקרה.

[video=youtube_share;XD0s3LhWCzw]

הפסקול למעוניינים:

יש לזכור שדה הראייה של המצלמה גורם לעדשת עין דג שמגדיל מרחקים. תופעה נחמדה נוספת היא שרואים שהרמזור הקרוב הפך לצהוב ואם הייתי רואה אותו מהזווית הזאת, הייתי מספיק לעצור בזמן. מה לעשות שיש לי קורת A בדרך, ושאני מרוכז בכביש קדימה, מחכה לראות את הרמזור? :-(

עשית פאשלה רצינית וזה אכל לי את הלב כל היום. כפי שניתן לראות, נכנסתי לצומת על צהוב.

פורסם

במקרים כאלה אני מראש לא בונה על לעבור ברמזור הזה, מקסימום אם המשאית הספיקה יש הפתעה נעימה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...