Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב, שבת שלום וחג שמח לכולם.

ברשותי ישנה הונדה סיוויק 2000 1.6SR.

היום בדקתי את השמן, וראיתי שישנו מחסור יחסית קטן בשמן מנוע.

בגלל שאין לי מושג איזה שמן יש לי כרגע ברכב (לא החלפתי מאז שקניתי את הרכב לפני כמה חודשים) אני לא יודע איזה שמן לקנות, ואם אפשר לערבב.

לפי מה שהבנתי אני צריך לקנות שמן בצמיגות 10w40 חצי סינטטי בדרג SJ+. ראיתי באוטו-דיפו שמן כזה, אך מסוג SN (שלפי מה שהבנתי, ככל שהאות השנייה רחוקה יותר, ככה יותר טוב), ורציתי לשאול אם לא תיהיה בעיה שאני אערבב בין השמן החדש לשמן שכבר יש לי במנוע.

תודה על העזרה.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם
ערבוב שמנים גם ככה מתרחש בכל החלפה אלא אם מחליפים לאותו אחד.

זאת אומרת שאין בעיה אם אני אערבב? או שמומלץ לרוקן את כל השמן הנוכחי ולמלא פשוט מנוע מלא עם אותו סוג? (אני פחות מעדיף את הדרך הזאת, ככה שאם הערבוב לא יפגע במנוע, אני אעדיף לערבב.)

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

פורסם (נערך)

שלום רב !

אינני מה הצמיגות המומלצת לרכבך !

אבל המלצתי אל תקנה שום שמן כרגע, סע ככה עד להחלפה הבאה, שם תחליף שמן בצמיגות הנדרשת והמומלצת על ידי היצרן, כולל החלפת מסנן השמן.

בינתיים תמשיך לעקוב אחר הצריכה.

עדיף חוסר של חצי ליטר שמן, מאשר עודף של חצי ליטר שמן !

דווקא בגלל שאינך יודע מה סוג השמן הנמצא כעת במנוע, חצי סינטטי או מינרלי או סינטטי מלא, עדיף שלא תסתכן במהילת שמנים בעלי תוספים שונים, ובעלי צמיגות שונות.

בוודאי שאין כאן בחירה בין חיים ומוות !

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא אין בעיה לערבב.

ההמלצה הגורפת היא - כל עוד שהסוג זהה.

הלא מומלץ זה לערבב סינטטי עם לא סינטטי וצמיגויות שונות.

עם זאת לא מדובר בעניין של חיים או מוות.

פורסם (נערך)
שלום רב !

אינני מה הצמיגות המומלצת לרכבך !

אבל המלצתי אל תקנה שום שמן כרגע, סע ככה עד להחלפה הבאה, שם תחליף שמן בצמיגות הנדרשת והמומלצת על ידי היצרן, כולל החלפת מסנן השמן.

בינתיים תמשיך לעקוב אחר הצריכה.

עדיף חוסר של חצי ליטר שמן, מאשר עודף של חצי ליטר שמן !

דווקא בגלל שאינך יודע מה סוג ההשמן הנמצא כעת במנוע, חצי סינטטי או מינרלי או סינטטי מלא, עדיף שלא תסתכן במהילת שמנים בעלי תוספים שונים, ובעלי צמיגות שונות.

בברכה

צביקה

תודה על התגובה.

לפני כשבועיים וחצי השמן הגיע עד לנקודה המקסימלית במד שמן, וכעת היא במרחק של כ-2-3 מ"מ ממנו. בגלל שאני לא יודע בכמה ליטרים זה מתבטא, אני לא יודע אם זה קריטי או לא. (אני אצלם מחר תמונה להמחשה).

לא אין בעיה לערבב.

ההמלצה הגורפת היא - כל עוד שהסוג זהה.

הלא מומלץ זה לערבב סינטטי עם לא סינטטי וצמיגויות שונות.

עם זאת לא מדובר בעניין של חיים או מוות.

גם אני חשבתי שזה לא בריא לערבב בין שמנים, אבל אני לא יודע עד כמה זה עלול להזיק למנוע, ומפה גם התהייה. תודה על ההבהרה.

-----------------

יש עוד משהו קטן שרציתי לשאול, כמו שכתבתי, מדובר ב-2-3 מ"מ של מחסור בשמן לפי הדיפסטיק. רציתי לשאול אם זה משהו קריטי, או שישנה אפשרות לנסוע עם הרכב למספר סידורים?

עריכה אחרונה על ידי oveRev

פורסם
זניח.

הבנתי.

המון תודה לך ולצביקה, עזרתם לי מאוד!

שתהא לכם שבת שלום ונחת.

• תוכן חדש...