Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני חדש בפורום :)

קניתי לא ממזמן מחבר רכב שנוסע מצויין במחיר מציאה, סיטרואן קסארה (ישנה לא קיים היום הדגם) 1998,

נפח מנוע 1.9 סולר, לא המוגדש (בלי טורבו) ידנית.

עכשיו כש!האוטו נוסע הוא נוסע נהדר, מאיץ מצויין צריכת דלק מצוינת, נוח והכל.

אבל (ואם אצליח להעלות תמונות אני יעשה זאת מחר)

יש לו בעיה בהזרקת דלק למנוע שלקחתי אותו כבר 5 פעמים למוסך והוא לא יודע מה לעשות והתשובה שלו זה פשוט שרכב ישן וגמור.

יש לו כרגע 3 בעיות קיימות שאולי רלוונטיות למקרה.

1 - אין אפשרות למלאות את המכל עד הסוף- הוא נעצר בסביבות ה3/4 מכל, ועושה כאלו הוא מלא.

2 - כאשר אני מפנה את הגלגלים שמאלה, האוטו מראה סימנים של כיבוי, רק בתחילת נסיעה אבל, אחרי כמה פניות שמאלה של "גסיסה" הוא כבר מתפקד כראוי.

3 - אני לא מבין גדול ברכב, אבל הפתרון הזמני שנתן לי המוסכניק זה לפמפם איזה כדור גומי, שאחראי על הכנסת הסולר לאיזה קופסה קטנה ליד המנוע שיוצא ממנה צינור שקוף שהולך למנוע, בנוסף אני זוכר שכשעשיתי טיפול 10,000 אז החליפו של איזה גליל כזה כמו של מסנן מים בקופסה הזאת , אז נראה לי שזה מסנן הסולר, עכשיו אם לא נסעתי על האוטו מעל 24 שעות, כשאני פותח את המכסה מנוע אז אני שם לב שהצינור הזה ריק, ואני לא מצליח להתניע, וכשאני מפמפם את הכדור אז הוא מתמלא ואני מצליח להתניע.

זה בעיה נוראית במיוחד עכשיו בחורף שאני צריך לפתוח את המכסה מנוע ולפמפם את הכדור גומי בשביל להתניע,

אני ממש לא מתכוון לקבל את תשובת המוסך שלי, "אין מה לעשות האוטו ישן וצריך להחליף אותו"

אין לי בעיה שהיה אומר לי שהתיקון יעלה 6000 שקל ולא שווה, אבל שהוא לא יודע מה הבעיה זה מטריד אותי זה למה אני שואל כאן.

תודה רבה על העזרה למי שיעזור, וב-48 השעות הקרובות אני אעלה תמונות של המנוע וכל התיאור שלי שיהיה יותר ברור (כשאבין איך...)

אם צריך עוד פרטים או מידע או כל דבר אחר, אני ארשום

פורסם

עושה רושם שנכנס אוויר למערכת הסולר איכשהו.

היכן אתה גר?

פורסם

לפי התיאור שלך נכנס אוויר למערכת. כמה אופציות :

1. שסתום חד כיווני בדרך מהמיכל לצינור השקוף שתיארת איפהשהוא.

2. החלק במצוף שממנו נשאב הסולר לא תקין.

3. תבדוק את החיבורים למצוף\משאבה במיכל.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

המלצה ראשונה: תחליף מוסך.

זה רכב פשוט, למי שמכיר (מוסכי פג'ו סיטרואן) יש המון ניסיון עימו. תקלה של חדירת אויר למערכת היא דיי קלה לאיתור ומי שמכיר ידע בדיוק ממה להתחיל לבדוק ומה כדאי להחליף.

בנוגע לתידלוק המיכל, לא מן הנמנע שהמיכל מתמלא ואולי המצוף מזייף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גר ליד חיפה, ככה שאם אתם מכירים מוסכים טובים או משהו חילופי גם מצויין.

הלכתי למוסך סיטרואן מורשה והם רצו רק 2000 שקל על לבדוק את האוטו.. שלא לדבר על תיקונים (לא יודע אם ציינתי אבל המחיר מחירון שלו הוא 4500 ש"ח)

האם הבעיות הנ"ל שציינתם - החיבורים של המשאבה למנוע, הם בעיות פשוטות?

איך ניתן לתקנן ? כמה זה יעלה לי?

+ אני רוצה לציין כי כל פעם שהלכתי למוסך המוסכניק עשה משהו (לא אמר לי מה) לקח בין 100-300 שקל והבעיה הסתדרה לאיזה שבוע.

ופעם האחרונה שהלכתי הוא הראה לי שהוא החליף את הכדור גומי הזה שאני מפמפם וזה לא עזר גם לא ליומיים...

פורסם

האוויר יכול להיכנס מהמון מקומות במערכת. צריך לעבור על כל הצינורות והחיבורים, בסיס פילטר הסולר, צינורות עודפים, המשאבה הידנית (כדור הגומי שאמרת), משאבת ההזרקה, אתה צריך לפנות למוסך שמכיר את הרכב ויידע איפה לחפש. המוסכים המומלצים בפורום כולם מאיזור המרכז כך שתצטרך לברר.

סתם מעניין- איזה מוסך רצה 2000 ש"ח על בדיקה בלבד?

פורסם
האוויר יכול להיכנס מהמון מקומות במערכת. צריך לעבור על כל הצינורות והחיבורים, בסיס פילטר הסולר, צינורות עודפים, המשאבה הידנית (כדור הגומי שאמרת), משאבת ההזרקה, אתה צריך לפנות למוסך שמכיר את הרכב ויידע איפה לחפש. המוסכים המומלצים בפורום כולם מאיזור המרכז כך שתצטרך לברר.

סתם מעניין- איזה מוסך רצה 2000 ש"ח על בדיקה בלבד?

מוסך מורשה של פיגו וסיטרואן גדול כזה מסחרי בלב המפרץ (צפונית לחיפה)

אז למעשה צריך לעבור את כל הצינורות שעובר בהם דלק ולבדוק/להחליף אותם?

ואיפה אני עושה את זה? כמה זה יעלה לי

פורסם

הייתה לי אותה הבעיה ב309 לפני כמה שנים,למיטב זכרוני זה היה צינור בין הפיית מילוי של הדלק לבין המיכל.

שסתום קניסטר מקולקל גם מאד יכול להיות הסיבה לבעיה כי הוא אחראי על שחרור אויר ממערכת הדלק.

פורסם

שסתום קניסטר מקולקל גם מאד יכול להיות הסיבה לבעיה כי הוא אחראי על שחרור אויר ממערכת הדלק.

לא ראיתי עדיין מערכת קניסטר בדיזלים ולמייטב ידעתי היא לא קיימת, מכיוון שרמת האידוי של הסולר קטנה בהרבה מזו של בנזין.

• תוכן חדש...