Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הקיט שהזמנתי מחול, כולל מוח ושני שלטים.

הבעייה שאני לא מצליח לאתר את המח המקורי של הבלנו. חיפשתי מתחת להגה (כמו שתואר בספר הטכני של הבלנו) , חיפשתי מתחת לתא הכפפות, שום דבר, לא מוצא את זה.

אשמח להכוונה ממי שמכיר.

פורסם

עזוב את המוח לנפשו.

אתה צריך טריגר פתיחה וטריגר נעילה.

מאחורי לוח הנתיכים יש פנל ממסרים יוצאים ממנו ( בין השאר) חוט חום וחוט חום/צהוב תוודא בעזרת מולטימטר או נורת ביקורת שהחום צהוב נותן לך פולס קטן בנעילה והחום נותן לך פולס קטן בפתיחה (עם המפתח כרגע...).

את הצמה שקיבלת עם הערכה אתה מחווט לפי הדיאגרמה המצורפת לערכה לפי נגטיב טריגר.

הסתבכת? תצלם ותחזור לפה... :)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה על ההסבר,

לא בטוח שאני מבין משהו .

כרגע יש מערכת שנועלת את הדלתות, אתה מציע לחבר במקביל מערכת נוספת ? לא כדאי לנתק קודם מה שכרגע פועל ?

פורסם

הבנתי שהמערכת שקנית היא מערכת שלטי נוחות.

אם כן, היא מתחברת במקביל למוח נעילת הדלתות המקורי של הרכב, ולא במקומו.

אם בכל זאת (משום מה) קנית מוח נעילה הוא אמור לכלול ארבעה לוקרים (אקטואטורים) חדשים, והוא לא מתחבר כלל למערכות הרכב, למעט למתח 12V.

ואם כבר יש ברכב שלטי נוחות ישנים או אזעקה, אתה תמצא שהיא מחוברת לחוטים שהזכרתי, ואז פשוט תנתק אותה ותתחבר במקומה.

מוח מערכת הנעילה המרכזית של הרכב (באם הוא תקין) צריך להשאר, אחרת הדלתות לא ינעלו יחד, גם עם המפתח, וגם לא ישלטו ע"י השלטים שקנית.

נראה לי שיש לך פער ידע רציני שעלול לגרום לנזק אם תנסה להתקין לבד.

אני מציע לך להתחיל מכך שתעיין במאות השרשורים והמדריכים שקיימים בנושא התקנת שלטי נוחות פה בפורום. (תכתוב בחיפוש "התקנת שלטי נוחות").

תראה אם אתה מתחיל להבין איך זה עובד.

כמו כן, אני מציע שתעלה קישור למוצר שקנית, ושתעלה את הסכמה שקיבלת עם הערכה.

אם אתה רואה שאתה מסתבך, והמושגים שתקרא (למשל "להתעלק על חוט" לעומת "להתחבר בגישור") הם זרים לך, אולי עדיף שתיגש למתקין מקצועי, כדי שלא יגרם נזק יקר.

פורסם

ואו, תודה על המידע.

קניתי 2 שלטים + בקר שאמור לשלוט על הנעילה ועל הרמת החלונות החשמליים.

בקשר לידע, בתור אלקטרונאי לשעבר, אלקטרוניקה וחשמל לא זרים לי, אני לא מומחה בחשמל רכב אבל זה לא פער גדול לדעתי.

הרכב הגיע עם 2 שלטים שנועלים את הדלתות ומפעילים את האזעקה (שמנוטרלת כבר מזמן). לפני מספר שנים אחד השלטים הפסיק לעבוד ומספר חודשים אחריו השלט השני.

אני מצרף את השירטוטים של מה שקניתי.

יש ברכב 2 לוחות נתיכים - אחד בתא המנוע, ואחד בתא הנהג מתחת להגה. אני מניח שהתכוונת ללוח הנתיכים בתא המנוע כי לידו יש לוח של ממסרים. אז הבקר אמור להיות מותקן בתא המנוע ?

אני אצלם מאוחר יותר תמונה של הלוח הזה ...

תודה על העזרה !

IMG_20140201_075334.jpg

IMG_20140201_075341.jpg

IMG_20140201_075347.jpg

IMG_20140201_075357.jpg

פורסם

או.קיי

מה שקנית (כמו שחשבתי) היא מערכת שלטי נוחות.

היא שולטת על הנעילה המרכזית של הרכב ע"י התחברות לטריגרים הקיימים של הנעילה המגיעים ממוח הנעילה המקורי.

אם הייתה אזעקה עם שלטים, לא יהיה לך קשה בכלל למצוא את החוטים שהזכרתי.

הם נמצאים בתוך תא הנוסעים ולא בתא המנוע.

אולי כדאי שתאתר את מוח האזעקה המקורי ותצלם את הצמה שלו.

כל מה שאתה צריך לחבר נמצא בצמה הנ"ל, ונוכל לזהות את החוטים יחד בצילום.

כמו שאמרתי בהודעה הראושנה, אתה בינתיים יכול להכין את הצמה של הערכה החדשה בבית (איפה שנוח להלחים ולכסות בשרינקים) לפי נגטיב טריגר.

כמו כן, שים לב לג'מפר שקובע את משך הפולס. כדי לא לשרוף את האקטואטורים, הוא צריך להיות ממוקם לפי נעילה אלקטרונית (הפולס הקצר יותר).

אגב- בערכה המצ"ב יש רק יציאה למרים חלונות. מרים החלונות עצמו הוא חלק נפרד, שאם לא הותקן בעבר, תצטרך לקנות, ולהתקין אותו בנפרד.

פורסם

אתה צריך לחפש בקיק פאנל בצד של הנהג, פלאג כחול, חוטים בצבע כחול ותורכיז זה בדרך כלל הסטנדרט ברכבים יפנים, אלו חוטים וכאשר תיתן להם פולס של מינוס הם יפתחו או יסגרו ההמערכת של הנעילה מרכזית.

פורסם

האזעקה בתא המנוע, צילמתי אותה. הצמה מהאזעקה (בסביבות 15 חוטים) נכנסת לתא הנהג ושם מתחברת אליה מהרכב צמה אחרת עם 6 חוטים כולם עם פסים קצרים אפורים.

שתי הצמות מסתיימות בשני פיוזים של 25A, וחיבור לבן של 8 קונקטורים, אליו מחוברים 6 מהחוטים.

חלק מהחוטים מהצמה של האזעקה מנותקים.

סיכמתי את כל הצבעים שהצלחתי לראות בסכמה.

IMG_20140201_145025.jpgIMG_20140201_151004.jpgIMG_20140201_160731.jpg

פורסם

באינטרנט מצאתי שכתוב שמעל הקיק פאנל מאחורי קופסת הפיוזים נמצאים הריליים

החוט החום/צהוב לנעילה

החוט החום לפתיחה

פורסם
באינטרנט מצאתי שכתוב שמעל הקיק פאנל מאחורי קופסת הפיוזים נמצאים הריליים

החוט החום/צהוב לנעילה

החוט החום לפתיחה

הלכתי לחפש את הממסרים, לא ראיתי כלום מאחרי קופסת הפיוזים, הממסר היחיד שראיתי היה בצד שמאל קרוב לדלת. שמתי צילום שלוIMG_20140201_172740.jpg

פורסם

אני רק מהנייד עד מחר בבוקר.

ממה שאני מצליח לראות כל המסך 4.5 אינטש המצ'וקמק שלי:

לחוטים בצמה של הפרוטוקול תקשורת, אלו הדקים עם הפסי כסף (בעיקר החום וחום צהוב) תראה איזה צבעים מהצמה של האזעקה מתחברים.

זה הכוון.

כרגע בבלגן שיש שם זה מה שאפשר לייעץ.

אם לא תסתדר עד סופ"ש הבא ויבוא לך לקפוץ להרצליה, אני אעזור לך.

פורסם

PowerLocks.pdf

אני רק מהנייד עד מחר בבוקר.

ממה שאני מצליח לראות כל המסך 4.5 אינטש המצ'וקמק שלי:

לחוטים בצמה של הפרוטוקול תקשורת, אלו הדקים עם הפסי כסף (בעיקר החום וחום צהוב) תראה איזה צבעים מהצמה של האזעקה מתחברים.

זה הכוון.

כרגע בבלגן שיש שם זה מה שאפשר לייעץ.

אם לא תסתדר עד סופ"ש הבא ויבוא לך לקפוץ להרצליה, אני אעזור לך.

תודה על ההצעה , בסוף הצלחתי להסתדר :-)

אצלי הטריגר הוא נגטיב + פוזיטיב. עשיתי כמה מדידות ברכב עם מולטימטר ומצאתי את החוטים של האזעקה שצריך להתעלק עליהם - כמו שכתבת קודם חום וחום צהוב.

עכשיו יש נעילה, אבל אין איתות.

ניסיתי להתחבר לאיתות דרך חוט בצבע שחור כתום שיוצא מחיבור L62 כאן (TO WARNING CONTROL SYSTEM) אבל זה לא עבד (חיברתי את 2 החוטים החומים במערכת החדשה לשם).

צירפתי את הסכמה החשמלית, יש שם משהו לא ברור לי עם החוט הזה, בשירטוט יש קו מקווקו בינו לבין לבין חוט צהוב אדום (Y/R) אני לא מבין מה הכוונה שם.

פורסם

נשארו לי 2 שאלות פתוחות

1. איתותים - חוט בצבע שחור כתום

שיוצא מחיבור L62 זוהה בוודאות כחוט איתות על ידי מדידה עם וולטמטר בזמן שיש איתות. חיברתי אליו את החוטים החומים מהמערכת החדשה - לא עובד. לא ברור לי מה לעשות.

2. ברגע שהתחברתי למערכת החדשה הפסיק לעבוד המפסק של הנעילה המרכזית בדלת של הנהג (זה שנועל ופותח את כל הדלתות) אם אני מנתק את המערכת הוא חוזר לעבוד. חיברתי משהו לא נכון ?

• תוכן חדש...