Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעברי הייתי יוצא לדייג עם אבא אבל זה היה לפני שנים ומאז ועד היום החכות כבר אינן, החוטים, הרולרים וכל מה שמסביב.

אז אני מחפש מה מידע מה כדאי לקנות מה לא כדאי לקנות עבור הדייג המתחיל (פעם אחרונה שיצאתי לדוג הייתה לפני בערך 5-6 שנים לפחות) וגם כמובן איפה כדאי לדוג (מקומות בתשלום, בחינם, בים וכו').

אני מעוניין לדוג באגמים ובים. הרעיון הוא לתפוס לכיף ופחות לקחת הבייתה לאכול אבל אולי גם...

מה סדר העלויות ואם יש מקום מומלץ לקנות ממנו בפ"ת (אני יודע שהיה פעם אבל הוא סגר לפני כמה שנים והיום אני פשוט לא יודע).

תודה מראש!

והמשך שבוע מצויין

פורסם

השאלה היא איזה סוג דיג אתה חובב. וכמה אתה מוכן להשקיע.

פיתיון חי או דמויים, בוס, מים מתוקים או מלוחים.

לדעתי דיג בתשלום מוציא את כל בכייף. זה כמו לדוג מאקווריום.

הכינרת היא מקום מעולה לדוג בו גם עם בוס וגם עם רולר עם בצק.

גם חוף הים בקיסריה הוא מהנה.

המקומות הכי טובים עוברים מפה לאוזן, דגים שמתרבים בבריכות שמיועדות להשקיה וכו.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

כמו שגבי אמר, איזה סוג דיג אתה מחפש?

אני יכול לעזור לך עם תחום המתוקים (מלוחים קצת פחות).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

קודם כל תודה (גם למי שערך את הכותרת)

אני רוצה להתחיל ממים מתוקים ומשם נמשיך ונראה אם זה יתקדם גם למים מלוחים. גם אני חושב שבריכות זה פחות כיף אבל מידי פעם בפעם אולי כן.

בגדול הרעיון הוא לבוא להעביר כמה שעות עם חברים. בכיף. לא למטרת תחרות או משהו בסגנון.

כמה אני מוכן להשקיע? אני אפילו לא יודע בערך עלויות. אבל אם אני יצא בנזק של פחות מ400 שקל זה יהיה טוב (לחכה 1, סליל, רולר מצופים ועוד).

זה הרבה? מעט? מצויין? להגדיל את התקציב?

פורסם

אם אתה מאזור המרכז (לפי הבנתי), תעזוב את המים המתוקים כי מבחינת מים מתוקים האפשרות הכי טובה זה הכנרת.

לגבי חופים, תן טווח ותקבל חופים שניתן לדוג בהם.

עוד לא הבנתי, אתה רוצה לדוג עם בוס\בולונז, או שאתה מתכנן לזרוק למרחקים עם פיתיון?

יש היום הרבה ציוד זבל שנמכר במחיר של מותגים והצרכנים לא יודעים. אני ממליץ לך דבר ראשון להתחיל עם רולרים של שימנו אפילו בסדרות הזולות שלהם. אם אתה מחפש לדוג עם מקל זריקה ופתיון, לך על רולר מידה 4000-6000 עם מקל 4 מטר (מקל של מאיה יכול להיות טוב למתחילים בעלות לא יקרה יחסית) רק לא ציוד של חברת דראגון. חוט תלך על סופיק אלית 0.35. משקולות כמובן בהתאם לכושר המקל שתבחר.

ציוד מתכלה אתה תדע עם הזמן מה יותר ומה פחות מתאים לך.

לגבי פתיונות, הכל הולך! מבשר דגים ועד ללבבות עוף, הכל הולך ואין לזה חוקים.

בעניין הבריכות, זה לא באמת כמו אקווריום, כבר יצא לי להיות בבריכה ובמשך כמה שעות לא יצא אפילו דגיגון (וראינו אותם בבריכה).

בפ"ת יש לך את החנות "כוכב הים". הוא לא זול כלכך, אבל מקצוען אמיתי שווה לבקר אצלו אפילו כדי להתרשם.

הוא נמצא ברחוב שטמפפר 30

יש לך גם ברמת גן

האצ"ל 60 את כריש הדייג. הוא מקצוען אבל הוא גם יבואן של מותג דרגון. הוא סוחר לא קטן ראה הוזהרת הוא ינסה לדחוף לך ציוד של דרגון אל תסכים.

בת"א יש יבואן קצת יקרן עם מוכר מעצבן אבל מקצוען

http://www.dugit.co.il/?CategoryID=190

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גם אני וחברים שלי חשבנו על זה.

מוזיקה בירות ומנגל קטן לדגים ( חובה לימון).

תיכנס לזאפ יש שם כמה אופציות בתקציב שלך.

פורסם

ביד 2 יש מציאות טובות,לגבי דייג יש לך מקומות באזור הרידינג(אם אתה מזרזר אז ממש ליד האולם מול מקס ברנר)

אם אתה דג בבוס אז מצד ימין של השובר גלים (ברדודים)

אם אתה דג ברולר.. אז בשובר גלים לכיוון הים או ביפו איפה שהדייגים מתקהלים

פורסם

קודם כל תודה על העזרה הרבה! במיוחד לתומר על ההודעה הסופר מפורטת!

אז ככה, כן אני מהמרכז (גר בפ"ת). ולא בא לי בוס. רוצה חכה עם רולר. דגתי פעם עם בוס ואז עברתי לרולר והאמת... שאי אפשר לחזור אחורה.

לגבי המלצה על חופים- כל דבר באזור ת"א עד נתניה בגדול אפשרי. אולי גם ראשל"צ אם יש שם משהו ממש טוב. אבל האזור העיקרי זה ת"א עד הרצליה בערך.

שוב, תודה על העזרה בינתיים אני ייחפש בזאפ ומחר אני יכנס לכמה חנויות בפ"ת לראות מה הם מציעים.

פורסם

יש לי עבר עם דיג החל מתור ילד עם סבתא (כן כן!) ועד לניו זילנד. יחד עם זאת אין לי טיפה של הבנה בציוד, אז אשאל משהו אחר:

מה בדיוק הטעם בדיג ללא אכילה? סתם להרוג? זה נראה לי כ״כ מיותר ואני לא מבין את הכיף, למרות שהפעולה ודרך העברת הזמן היא זהה. אמנם אני אוכל בשר ומת על דגים מתים וגם חיים, אבל הרג לשם הרג זמן נראה לי לא נכון בעליל.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

קודם כל, לא להרוג. לתפוס ולשחרר לא לזרוק על החוף ולשכוח! או לתפוס ולשמור.

היום אני יעשה סבב חנויות ברחבי העיר ומקווה לחזור עם תובנות בנוסף למה שרשמו פה

פורסם

עידכון קטן- הייתי ב 2 מקומות בעיר.

בכוכב הים המליצו לי על סט ב480 ש"ח. לא זוכר איזה חברות הוא אמר אבל אכן הרגיש כמו משהו מאוד איכותי.

הייתי בעוד מקום (מול התחנה המרכזית) והוא המליץ על להתחיל מסט בסיסי- ב250 ש"ח מגיע עם רולר 6000 וחכה של 4 מטר בערך (היו כמה). הוא אמר שלדעתו כדאי שאני יתחיל במשהו כזה ואם אני יצא פעם פעמיים שלוש ויראה שאני מעוניין ורוצה לשדרג ולהתקדם אז אפשרי ושהסטים האלו מתאימים לצרכים שלי (דייג ממרינות).

מצד אחד הראש מבין שאני חייל ושאני לא יצא המון המון לדייג ואולי בגלל זה שווה לא להשקיע יותר מידי כרגע. מצד שני מאוד אהבתי את החכות והרולר שבדקתי בכוכב הים. באמת הרגיש טוב (והוא גם היה יפה יותר לדעתי). השאלה אם אכן ישנו הבדל כזה גדול בין השניים? במיוחד לי שלא יצא לדייג כל סופ"ש אלא יותר עניין של פעם בחודש (פעמיים בשבועיים שלושה זה אם יהיה לי מזל ואם אני ימצא פרטנר). או שעצם זה שהיא עולה פי 2 היא בעצם טובה פי כמה?

אז לדעתכם המלומדת- שווה?

תודה רבה!

פורסם

250 ש"ח למקל ורולר? נשמע לי או כמו זבל רציני או ציוד משומש.

דייג מרינות זה מה שאמרו לך בחנות? שטויות במיץ, אתה מחפש ציוד לדייג חוף.

אם אחרי פעמיים שלוש תרצה לשדרג, בעל החנות או יקנה ממך את הציוד (החדש שלך) בחצי מחיר או שאתה תתקע עם הציוד ותקנה בנוסף לו ציוד חדש יותר יקר. ככה או ככה המוכר הכניס לך.

אני הייתי נזהר בסיפור הזה כי זה נשמע לי זול מידי גם בשביל זבל סיני.

אם תרצה תשובה מדוייקת יותר, תבדוק איזה חברה ודגם הציוד שהוצע לך ב-250 וגם אצל כוכב הים. תבדוק גם אם יש הנחה כזאת או אחרת (לרוב יש גם אצל כוכב הים).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קשה לתת לך ביקורת או המלצה, כל עוד אין לנו נתונים מפורטים יותר (חברה, דגם וכו').

מי היה בכוכב הים? דני?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תוכן חדש...