Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיני עבודה

mcyossi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתר וואלה! נמצא אצלכם במועדפים, קרוב לוודאי שנתקלתם בכתבה הבאה

http://finance.walla.co.il/?w=/555/2688477

מנגד באחת התגובות, אחד הקוראים ביקש להפנות את תשומת הלב הקוראים למאמר הבא:

http://www.worcel.co.il/page.asp?page_parent=1024

המראה לכאורה שההבנה של הכותב בוואלה כנראה לוקה בחסר.

אני עובד בחברה גדולה בישראל מ2.2010 ועד היום,

בתכ'לס:

אני מעוניין לסיים שם את תפקידי, לצאת לשוק העבודה ואולי למצוא לי משרד חלקית עם הכנסה טובה בתור סטודנט עם נסיון רב במכירות (8-17 כבר לא מדבר אליי).

האם יהיה הבדל בסכום שייכנס אליי לחשבון בנק בין אם אפוטר או אתפטר? מיותר לציין שאת סכום הפיצויים אני מעוניין להפריש לטובת תשלום לאוניברסיטה (4 שנות עבודה, סכום לא קטן).

בנוסף במידה ואני לא אהיה זכאי לאותו סכום פיצויים, או שאהיה זכאי במידה מועטה במידה ואתפטר, מה יכול לשלול ממני פיצויי פיטורין ואולי בעזרת הראש הקרימנלי של חברי הפורום, איך אוכל לצאת מחברה שלא "משחררת" בקלות?

תודה לכל המגיבים.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
א. האם אתה חתום על ס. 14?

ב. האם תהיה תקופת אבטלה בין סיום עבודתך לתחילת לימודיך?

את האמת שהדעות בעבודה חלוקות, חלק מאלה שהתפטרו אומרים שלא קיבלו כלום / כמעט כלום,

אחת מהצוות שלי בעבודה שנמצאת בהליכי התפטרות מסרה לי שלפי מה שאמרו לה כולם חתומים בסעיף 14,

אני והיא התחלתי בצוותים שונים בחברה ובזמנים שונים, אז יש סיכוי שהחוזים שלנו שונים בכל זאת.

בקשר לתקופת האבטלה, התחלתי כבר ללמוד בפתוחה במרץ האחרון, מסמסטר לסמסטר כשאני מוסיף לי עוד קורסים אז הלחץ גובר, אני מבין גם שאם אני מפוטר אז אני זכאי ל3 חודשי דמי אבטלה, בניגוד להתפטרות?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

א. אתה מוזמן להעלות צילום חוזה, כי זה מאוד רלבנטי.

ב. הזכאות לאבטלה קיימת כך או כך, רק שאם התפטרת אתה צריך לחכות 3 חודשים לפני תחילת האבטלה.

ג. אני לא עוד, אבל עוסק רבות בתחום, ואכן הכתבה נראית לי שגויה באופן מביך.

פורסם

יש בחברת הפנסיה שבה אתה מבוטח סעיף פיצויים שאותם כל מעסיק מפריש כל חודש בהתאם להכנסה שלך, אתה זכאי לכסף הזה גם אם אתה מתפטר.

מדובר בסכום נמוך מפיצויים מלאים או בהרחבה

5. הפרשת "2.3%"

5.1 כאמור, לקרנות הפנסיה מפרישים- ע"ח פיצויי הפיטורים- 6% מהשכר השוטף; לפיצויים מלאים חסרה הפרשה של 2.3% נוספים.

לביטוחי מנהלים מפרישים 8.3% מהשכר עבור פיצויים, לכן הנאמר להלן מתייחס רק לקרנות הפנסיה, ולא לביטוחי המנהלים.

5.2 בהנחה שקיים הסכם קיבוצי הקובע "במקום" לגבי ההפרשה לפנסיה, הרי שלגבי 28% מהפיצויים (2.3% לחודש), ניתן לקבוע אחד משני ההסדרים הבאים:

א. המעביד ישלים, מכספיו, את הפרש הפיצויים, כלומר: ישלם לעובד 28% מהפיצויים המחושבים לפי החוק.

ב. ייקבע בהסכם הקיבוצי כי הפרשת 2.3% מידי חודש - לקרן, או לקופת פיצויים אישית אחרת- תבוא גם היא במקום התשלום ע"י המעביד; ואז יהיה המעביד פטור לחלוטין מהשלמת פיצויים כל- שהיא.

5.3 אם אין הסכם קיבוצי- רשאים המעביד והעובד להסכים על הפרשת מלוא הפיצויים להסדר פנסיוני, כשהמעביד פטור מהשלמת הסכום, והעובד מקבל לידיו את הסכום במלואו בכל מקרה של סיום העבודה.

או בקיצור במידה ואתה מתפטר ובהנחה שיש הפרשת פנסיה מהחודש הראשון אתה זכאי ל72% מהפיצויים

אם אתה בתחילת חייך הבוגרים זה לא יהיה כלכך משמעותי אבל אם אתה בגילאי ה40-50 קח בחשבון שזה עשוי לחתוך סכום לא מבוטל מהפנסיה.

למרות שלדעתי עד שנגיע לגיל הפנסיה נגלה שזו הונאה אחת גדולה כל חברות הפנסיה האלה, וברנראד מיידוף היה צריך בכלל ללמוד מאיתנו היהודים איך הופכים הונאה לחוקית.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

כן, אבל לא כתוב בשום מקום שחובת המעביד לתת את הכספים אם לא הוסכם על כך מראש.

במקרה שבכתבה, מאחר וקרן הפנסיה לא הודיעה לעובד על החזרת הכספים למעסיק, היא נדרשה להשלים לו אותם.

• תוכן חדש...