Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה קניתי גיר של WRX ועוד כמה חלקים נלווים בשביל ביצוע הסבה מאוטומטי לידני בסובארו SVX שלי.

הגיר עצמו הוא גיר שנפתח וחוזק בכדי לעמוד ב 500 כוחות סוס (אני לא צריך את זה אבל המחיר היה לי נוח).

להסבה הייתי צריך מן הסתם גם קלטצ וגלגל תנופה, והופנתי לקלטצ קרמי משומש של HKS פלטה כפולה שיכול להתמודד עם כ 500 כוחות סוס (שוב, אני לא באמת צריך את זה).

קניתי את הקלטצ הזה בגלל ש:

1. אנשים שביצעו הסבה כזאת כתבו שקלטצ לא איכותי מחליק תחת מאמץ.

2. נאמר לי שהקלטצ הזה מאוד יקר כחדש, בסביבות 12-14 אלף שקל, והוא הוצע לי כמשומש במחיר של קלטצ סטנדרטי חדש.

3. נאמר לי שאין משמעות לזה שהוא משומש כי הוא מאוד עמיד.

4. הייתי תמים והעניין הזה תקע לי את תחילת ההסבה.

בפועל מה שקרה זה שההסבה הצליחה אבל הקלטצ זוועה, כל האוטו רועד בתחילת נסיעה ואין נקודת איזון בכלל בין שחרור הקלטצ לגז.

הכי גרוע זה בפקקים בעליות של חיפה, צריך לתת המון גז רק בשביל להתקדם כמה מטרים שלא נדבר על זה שמבחוץ אני נראה כמו איזה ערס שעושה הרבה רעש.

בנוסף לכל זה, כשדוושת הקלטצ לחוצה האוטו משמיע רעשים של חיכוך וגם במהלך נסיעה לפעמים יש רעשים מוזרים.

כששאלתי אנשים שאמורים להבין בקלטצ הזה הם טענו שזה אופי הפעולה שלו והוא תקין.

אחרי 4000 קילומטר הקלטצ התחיל להחליק אחרי כמה דקות של נסיעה, החלקה = כל האוטו רועד בנוסף לסל"ד שמשתגע ולצריכת דלק הגם ככה זוועתית.

למזלי המאוד גדול במהלך חופשה בהונגריה שמתי את ידי על קלטצ סטנדרטי חדש שעלה לי 1400 שקל בלבד, הוא מורכב בימים אלו על האוטו והקלטצ הקרמי המקולל ירד ממנו.

עכשיו אין לי מושג מה אני עושה איתו, הבנתי שהוא ניתן לשיפוץ, אבל לאוטו שלי הוא כבר לא יחזור.

הייתי מעוניין להחזיר לפחות חלק מהכסף שהוא עלה לי ואין לי שום אומדן לכמה הוא שווה במצבו הזוועתי כרגע ואין לי שום מושג למי להציע אותו בכלל.

היתרון שלו זה שהוא מסוגל להתמודד עם כ 500 כוחות סוס והיציאה בעזרתו מהמקום היא מאוד מהירה, זהו פחות או יותר.

מהן האפשרויות שלי?

תודה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

תודה, דיברתי איתם, הם באמת מתעסקים עם זה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

זהו, הקלטצ' הקרמי בחוץ, האוטו עם קלטצ' סטנדרטי ומתפקד מצויין.

קבלו תמונה שלו + גלגל תנופה שמותאם אליו, בעוד כמה ימים אני אחזיר את האוטו הביתה ואעצור ביהוד לשאול על הקלטצ' ומה כדאי לעשות איתו.

IMG-20131027-WA0001.jpg

ארז

פורסם

מה שתיארת מאפיין פעולה של קלאץ' קרמי. קרמי עמיד בתנאים קשים ובמומנט גבוה, אבל אם אתה נוסע בעיקר בפקקים, הוא יגמר לך מהר. הוא לא בנוי לנסיעה בפקקים.

אם אתה לא צריך קלאץ' שתומך ב 500 סוסים, לך על קלאץ' מקורי / תחליפי מחברה טובה שמתאים לגיר. כמו שאמרת - הרכב יהיה הרבה יותר נעים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הפתרון הטוב מכל העולמות חוץ ממחיר הוא קלאץ' עם פלטות קבלאר,

נוח ורך יחסית וגם מסוגל להחזיק מומנטים גבוהים,

זאת לא קטנוניות לדרוש מהמתדיינים שימוש במושגים הנכונים, מספיק כבר לערבב הספק עם מומנט,

קלאץ' מחזיק מומנט, לא כוחות סוס !

פורסם

הגיר יכול להיות מחוזק עד מחר, הבעייה העיקרית של התיבות האלו היא שהCASE לא חזק מספיק, הוא מתעוות מהעומס וגורם לכשל.

אתה לא צריך מצמד כפול או משולש, לך על CLUTCHMASTERS FX300 ותהנה.

פורסם

כנראה שלא הובנתי מספיק,

היום המכונאי שלי סיים לחבר קלטצ' סטנדרטי חדש שקניתי לפני חודש בחופשה בהונגריה (מצורפת תמונה), הוא מדווח שאין יותר רעידות ואין החלקות ואין זכר לזה שהאוטו היה פעם אוטומט, המטרה הושגה.

אני לא יודע את שם החברה המייצרת, אבל ידוע לי שהוא איכותי.

בנוגע ללגמור את הקלטצ הקרמי מהר בפקקים, בלי שום קשר שעשיתי טעות מחוסר הבנה שלקחתי אותו, הוא היה גמור כבר מההתחלה.

הרכב שלי 230 כוחות סוס שזה פחות או יותר כמו ה WRX, אך הוא שוקל כ 200 קילו יותר ממנה, התוספת משקל הזו גרמה לי טיפה לפחד שקלטצ' סטנדטי יחליק, ואולי כדאי לי ללכת "על בטוח" אם כבר מציעים לי קרמי.

ככה העניינים התגלגלו.

תודה על התגובות.

IMG-20130927-WA0003.jpg

ארז

פורסם

זאת לא קטנוניות לדרוש מהמתדיינים שימוש במושגים הנכונים, מספיק כבר לערבב הספק עם מומנט,

קלאץ' מחזיק מומנט, לא כוחות סוס !

אל תשכח שהספק, בסופו של דבר, הוא מכפלה של מומנט. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הייתי היום עם הקלטצ' במקור הברקס, תודה שהפנתם אותי לשם, נראה שהגעתי למקום הנכון בשביל להיפטר ממנו, וגם קיבלתי קצת מושג כמה כסף מיותר בזבזתי על חלקים בגלגל רמאים :?.

הגיר יכול להיות מחוזק עד מחר, הבעייה העיקרית של התיבות האלו היא שהCASE לא חזק מספיק, הוא מתעוות מהעומס וגורם לכשל.

אתה לא צריך מצמד כפול או משולש, לך על CLUTCHMASTERS FX300 ותהנה.

מה שמביא אותי לשאלה הבאה, כשהרכבנו את הגיר על האוטו היה צריך למלא בו שמן, הגיר "בתול" לאחר פתיחה שלו והרכבה של קיט מחוזק.

עכשיו, לאחר כ 4000 ק"מ פתחנו לראו תמה מצב השמן והרי התוצאות:

attachment.php?attachmentid=359719&stc=1&d=1383328479

המכונאי שלי שמר אותו בבקבוק ושפך אותו לפקק, הוא יצא כמו שוקו מקולקל בצבע כסף (ניסורת?)

יש איזה שהיא סבירות שהדבר הזה תקין בגלל השימוש הראשוני שלו ומעכשיו זה יפסיק להוריד צבע \ ניסורת \ אנערף?

או שאני צריך לצפות לתקלה עצבנית בגיר בקרוב?

כרגע הגיר מעביר הילוכים כמו מרגרינה.

20131101_101145a.jpg

ארז

• תוכן חדש...