Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

מה שאתה מתאר זה בעצם כמו ההבדל בין ערימת אוכל במקרר לבין מלצר שבא וערך לך שולחן, סידר צלחות וסכו"ם, הדליק נרות ושם מוזיקה נעימה ברקע, שירת אותך במשך כל הארוחה ואפילו עשה קפה בסוף, ואז... אתה מחליט לא לשלם לו משכורת.

ולא בגלל שידך אינה משגת את ה-10.92 שקלים שהוא ביקש, אלא מתוך אידאולוגיה. כי מבחינתך לאנשים לא מגיע כסף תמורת העבודה שעשו, אלא כל מטרתם בחיים היא לשרת אותך. וזה לא שהמלצר הזה הניף שלטי פרסומת במהלך הארוחה, או המליץ רק על מוצרי אסם ועלית... הוא פשוט עשה את עבודתו נאמנה ואתה בחרת להלין את שכרו.

נראה קצת פחות משעשע כשמציגים את זה ככה, לא?

פורסם
^

מה שאתה מתאר זה בעצם כמו ההבדל בין ערימת אוכל במקרר לבין מלצר שבא וערך לך שולחן, סידר צלחות וסכו"ם, הדליק נרות ושם מוזיקה נעימה ברקע, שירת אותך במשך כל הארוחה ואפילו עשה קפה בסוף, ואז... אתה מחליט לא לשלם לו משכורת.

ולא בגלל שידך אינה משגת את ה-10.92 שקלים שהוא ביקש, אלא מתוך אידאולוגיה. כי מבחינתך לאנשים לא מגיע כסף תמורת העבודה שעשו, אלא כל מטרתם בחיים היא לשרת אותך. וזה לא שהמלצר הזה הניף שלטי פרסומת במהלך הארוחה, או המליץ רק על מוצרי אסם ועלית... הוא פשוט עשה את עבודתו נאמנה ואתה בחרת להלין את שכרו.

נראה קצת פחות משעשע כשמציגים את זה ככה, לא?

ולמה אתה חושב שמותר לך להטיף לי נגד גניבת תוכנה?

אתה רוצה לומר שלא הורדת אף פעם שיר מהרשת?

או שאולי אתה פשוט נהנה להיות אחד מהצדקנים המטיפים האלה, שגם מתקנים שגיאות בעברית לאנשים שזו לא שפת אימם, ומלגלגים לדיסלקטים מתוך התנשאות פרופר?

את השרשור של גניבת המפות של IGO אתה לא מגנה?

למה?

לשאלתכם- אני לא קונה אפליקציות, כי אני לא רוצה לתת את מס' כרטיס האשראי שלי לגוגל. (כן זה דווקא עיקרון. יש להם מספיק פרטים עלי)

עד היום הסתדרתי עם מה שנותנים בחינם.

ותוכנות? קניתי כבר יותר יקרות.

3 רשיונות שעולים 22 אש"ח האחד.

עכשיו רוץ, תסגיר אותי לBSA.

באמש'ך

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

יפה שאתה מגיב לגופו של עניין. אה, רגע... אתה לא.

בנוגע למוזיקה - כל הקונספט של הורדות פירטיות בנוי על העושק ההיסטורי שספגנו מידי חברות התקליטים ואני יכול להבין את זה. השאלה היא כמה זמן נמשיך "להעניש" אותן, ומבחינתי התשובה הייתה כחמש שנים שאחריהן התחלתי לרכוש את המוזיקה שלי. בהיעדר חקיקה ברורה בעניין אני מניח שכל אחד מקציב לעצמו את זמן ה"עונש" וגם פה חלק מהאנשים פשוט ממשיכים לגנוב מהגנבים מתוך אידאולוגיה ולפרק זמן לא מוגבל. מה שמטריד יותר זה שבינתיים גדל דור שלם של אנשים שבכלל לא חושבים שצריך לשלם על מוזיקה, אבל ניחא... זה דיון אחר.

בנוגע למפות - אני לא משתמש בהן ולכן לא נכנס לדיון ההוא. יש לי שני מכשירי GPS יעודיים עליהם שילמתי סכומים לא קטנים (גם על עדכוני מפות) וסמארטפון עם waze שניתן להורדה בחינם.

בטאפאטוק אני משתמש ומעריך מאד את העבודה היסודית שנעשתה שם, "חוזה" הבטא היה ברור למדי מהתחלה ונכנסתי אליו ביודעין ובהסכמה. נהנתי מהתוכנה במשך מספר חודשים ללא שמישות מוגבלת וללא פרסומות, הם לא דפקו אותי בשום צורה, וכעת הגיע הזמן לשלם. בנקודה זו לדעתי לחפש גרסה פרוצה מתוך עקרון לא ברור זה פשוט לא לעניין. עזוב אותי מ-BSA, אני מדבר ברמה האנושית.

פורסם

לגופו של עניין- ברור שאתה צודק. גנבתי אפליקציה. אין לי תירוצים.

ואגב- התירוצים של "עשקו אותנו, אז נעניש אותם" לא תקפים. גם "מגה בעיר" בהרצליה עושקים אותנו. אז אני פשוט קונה ברמי לוי בבני-ברק. אני לא אצא ממגה עם חבילת פיתות בתחתונים בגלל זה. וחוץ מזה, אתה דופק בדרך גם את היוצרים. אותם עשקו ועושקים יותר מאותנו.

הקטע של הורדות פירטיות בנוי אך ורק על העדר אכיפה נשכנית,קלות ביצוע העבירה, והמחשבה (המוטעית אגב), שזה שהגנב הוא מאחורי מסך ומקלדת, מקשה/לא מאפשר להגיע אליו.

התירוצים הם בשביל ההרגשה הטובה של הגנבים.

אבל מה? זו בדיוק ההגדרה המילונית של "צדקנות". אתה חייב להיות צודק כדי להיות צדקן. זה בא בילד-אין...

ההבדל בין סתם צודק לצדקן, הוא בקטנוניות.

אנשים מדברים פה חופשי על זה שהם גנבו אוטודאטה, שזו תוכנה של עשרות אלפי שקלים.

אנשים מחלקים פה חופשי מפות ישראל, שעלות הפקתן לא תכוסה לעולם ע"י NAV"N"GO. גם אם כל המשתמשים יקנו אותן בכסף מלא.

תבוא ותאמר "דין פרוטה כדין מאה". אבל זה בדיוק העניין- שלא.

קולגות שלי מחזיקים משרדים שלמים עם תוכנות אוטוקאד פרוצות. או עובדים עם גרסת סטודנטים.

(אני יודע את זה, כי התוכנה החוקית מתריעה על זה, כשאני מקבל מהם קבצים...).

לי, זה נראה פשע ברמה האנושית. אתה מוציא את לחמך, מכלי עבודה שגנבת את לחמו של מי שיצר אותו.

ברמה האנושית העשרה שקלים שלי יחסרו פחות למפתחי טאפאטוק מהסכומים הדימיוניים שאוטדסק מפסידה כל שנה על השוק הישראלי (ושבגללם לא מפתחים כלים יעודיים לעברית, אגב. הם יודעים שיהיה לזה שוק בדיוק לרשיון אחד. ואח"כ כולם כבר "יסתדרו לבד").

אף אחד אינו מושלם. גם לא הצדקן.

זה שהוא מאיר בזרקור את חולשת האחרים, גורם לו להרגיש טוב יותר עם החולשות של עצמו.

פורסם

אפרופו אם כבר ננצל את הדיון.

האם יש פלטפורמה נוחה וזולה לקניית מוזיקה שאח"כ מתאפשר לי תמיד לראות מה קניתי ולהוריד מתי שבא לי\ להאזין ?

ולא אין לי אייפון אז שירותים של אפל לא באים בחשבון.

תודה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אבל מה? זו בדיוק ההגדרה המילונית של "צדקנות". אתה חייב להיות צודק כדי להיות צדקן. זה בא בילד-אין.

ההבדל בין סתם צודק לצדקן, הוא בקטנוניות.

אף אחד אינו מושלם. גם לא הצדקן.

זה שהוא מאיר בזרקור את חולשת האחרים, גורם לו להרגיש טוב יותר עם החולשות של עצמו.

בינתיים אני מתרשם שאתה מנסה להאיר בזרקור עליי כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך.

לענייננו, מה שמפריע לי זה לא רק עצם ה"גניבה" (לא שלם עם הביטוי הזה אבל נגיד), הקטע המעוות פה זה התגובה הפבלובית של נגמר הרשיון-הולכים לחפש גרסה פירטית אחרת. אני תוהה כמה מהמגיבים כאן (כולל אותך) שקלו בכלל את האפשרות לקנות את התוכנה במשך יותר משניה וחצי ואז קיבלו החלטה מודעת ללכת בדרכים עקיפות. נראה שהיום הגניבה בתחום הזה פשוט הפכה להיות ברירת המחדל וזה מה שמטריד בעיניי. במישור החברתי, לא האישי אפילו, זה סוג ההתנהגות שאני רגיל לראות ברוסיה או במדינות עולם שלישי ולא במדינות מפותחות.

במקרה שלך אתה לא רוצה לתת את פרטי הכרטיס וזה בסדר, עדיין לא סיבה "לגנוב" אבל ניחא. הבעיה היא באיך שהצגת את זה, עם שלל סמיילים וחיחי-חהחה כאילו האפשרות לרכוש את התוכנה באופן חוקי כלל לא ניתנה לך ואינה ישימה או לגיטימית. יש הרבה אנשים שלא הייתי מופתע לראות אצלם גישה כזאת, אבל איכשהו זה פשוט לא נראה מתאים לאדם רציני כמוך (לפחות על סמך היכרותי אתך מהפורום).

פורסם

ראשית- ממש לא תגובה פבלובית.

אם תקרא מתחילת הפוסט, תראה שחיפשתי כמה וכמה פתרונות לפני שפניתי לזה.

זה הוצע לי וקיבלתי את ההצעה.

תמים שכמונ,י לא ידעתי שזה כ"כ פשוט ולא דורש טורנטים או תוכנת p2p. סתם ככה זמין ברשת.

ועוד שיש מרקט רשמי לגנבים? זה בכלל היה הפתעה....

שנית- החוזה של גרסת בטא בד"כ מאפשר שימוש לא מוגבל בה.

זה בד"כ הצ'ופר למי שמוכן לעשות למפתחים QA בחינם...

כשיוצאת הגרסה הסופית, מורידי הבטא לא יקבלו אותה.

אבל גם לר לוקחים להם את הגרסה שקיבלו.

פורסם

טוב, אולי התגובה האחרונה שלי הייתה קצת חריפה מדי, 'צטערת. :splat:

הרשה לי לפצות אותך עם אפליקציה קצת נחבאת אל הכלים, אבל חינמית וחוקית לגמרי:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pavan.forumreaderfree&hl=en

זה בעצם קליינט אלטרנטיבי על בסיס הטאפאטוק, כך שלא רצוי לעשות uninstall לבטא.

הלוגין הראשוני לוקח כמה דקות אבל אח"כ הכל עובד חלק, לפחות אצלי.

• תוכן חדש...