Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה החלפתי רדיאטור, מייד אחרי ההחלפה התגלתה נזילה של נוזל קירור בחיבור (ניפל) לקולר השמן ברדיאטור, בהתחלה בחיבור אחד ואחר כך גם בשני (שמאל וימין). הנזילות תוקנו, ובחודש האחרון התגלתה שוב נזילה באחד מהם (אין כבר אחריות). בערך כוס נוזל בחודש.

השאלה שלי - איך החיבור הזה בניפל של הקולר עובד ? יש שם 2 אומים ואני מניח שגם אטם מסוג כלשהו.

מה מהדקים שם ואיך מהדקים שם ?

מצורפות תמונות

IMG_20130921_104318.jpg

IMG_20130921_104250.jpg

פורסם
מהדקים את האום אבל אני לא מאמין שזה יעזור כי צריך להחליף את האטמים של הניפלים האלו או את הרדיאטור

יש שם 2 אומים,לא מובן לי למה ?

להדק את שניהם ? כמה כוח להפעיל ? אני לא רוצה לגרום נזק שם.

פורסם

ההברגות רק מחזקות את האטמים שלרוב הם אלומיניום או נחושת

הייתי משאיר את החיזוק למקצוען כי חיזוק יתר עלול לסדוק את דוד הרדיאטור למרות שנראה לי שזה מה שקרה שם עכשיו

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

משהו מוזר שאני לא מצליח להבין עם הנזילה הזו.

אני עוקב אחריה כבר מספר שבועות, אחרי נסיעה כשהמנוע חם והלחץ במערכת הקירור גבוה, אני לא רואה טיפטוף או זרימה כלשהי. גם אחר מספר שעות המדרכה מתחת יבשה.

נראה שהנזילה מתרחשת בעיקר בלילות קרים גם כאשר הרכב כלל לא זז. למשל בסוף השבוע האחרון עשיתי נסיעה ביום שישי בצהריים, בשבת בבוקר ראיתי סימן קטן של מים על המדרכה שהתייבש עד הערב, היום בראשון בבוקר היה סימן גדול הרבה יותר (לילה קר יותר) וזאת למרות שהרכב כלל לא נסע.

מישהו יכול לעזור לי להבין את התופעה ?

פורסם

יש חי מיקרה דומה בפונטו ספייס שאני צריך להחליף לה פקק מיים שיושב בין הבלוק לגיר. שהמנוע עובד אין ולו טיפה יורדת. איך שמכבים את המנוע לאחר כמה זמן מתחיל טיפטוף שמוביל לשלולית קטנה דרך אותו פקק. אני מניח שהנזילה הזו לא באה לידי ביטוי בזמן עבודת המנוע עקב תנועתם המהירה וסיחרורם של המיים במערכת הקירור . ייתכן וקיימת סיבות יותר הגיוניות לכך שהם כבר יותר פיזיקליים או כימיים שגם אני אשמח לדעת.

פורסם
בקולר שמן של הגיר שנמצא ברדיאטור יש שמן גיר ולא נוזל קרור .

אבל פותח השירשור מדבר על נזילה של מיים ולא שמן גיר. בחיבןר של הניפל עם הרדיאטור.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

חזרתי למכון הרדיאטורים עם הנזילה, פירקו את הצינורות לקולר השמן, פירקו את הניפלים וחיזקו את החיבור שלהם לרדיאטור, שמו בנוסף בוקסה לחיזוק החיבור.

המכונאי אמר לי שקורה שהרדיאטורים שמגיעים מהמפעל מגיעים עם חיבור לא מספיק מהודק ,כשהוא מתקין רדיאטור חדש הוא תמיד מחזק את חיבורי הניפלים.

עכשיו שבוע אחרי אני ממשיך לעקוב, ובינתיים לא ראיתי סימני נזילה אבל אני ממשיך לעקוב.

פורסם

יכול להיות שהנזילה לסירוגין היא בגלל שינויי טמפרטורה. בקור החומרים (פלסטיק, נחושת ) מתכווצים, אך באופן שונה. יכול להיות שבמצב כזה האטימה לא הייתה 100 אחוז

• תוכן חדש...