Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלון החשמלי ברכב (טראנו 97) פתאום חדל לעבוד ונשאר במצב סגור.

נסעתי לזגג רכב לבדוק את הבעיה , לדעתו הכפתור הפעלה היה תקול מאחר ובעזרת זרם ישיר המנוע כן פעל.

החליף כפתור בכפתור משומש והחלון עובד.

הוא המליץ להחליף מנוע כי לטענתו ייתכן והמנוע שרף את הכפתור הקודם ועלול לשרוף גם את הכפתור התחליפי.

בתוך הכפתור ישנו רכיב אלקטרוני (לא בטוח מהו) האם באמת המנוע יכול לגרום לשריפתו ?

בעקרון המנוע והמנגנון כבר ישנים (כנראה מקורי של הרכב אבל עובדים בסדר) .

פורסם

אין שום סיבה להחליף,

אם באמת יש רכיב אלקטרוני בכפתור אז סביר להניח שהרכיב נשרף מבלאי טבעי.

אני תוהה... אם יש רכיב כלשהוא בכפתור (נגד, דיודה וכו) למה הוא לא תיקן את המפסק הקיים?

שי.

פורסם

הוא המליץ להחליף מנוע כי לטענתו ייתכן והמנוע שרף את הכפתור הקודם ועלול לשרוף גם את הכפתור התחליפי.

ואני אומר- דיה צרה בשעתה.

פורסם

תודה על התגובות חברים ,

בינתיים פירקתי את הכפתור המקורי שלי שלא עבד וגיליתי את הבעייה. (אפשר לראות בתמונה)

בלאי מצטבר של המגעים , בעיקר פיח קצת לכלוך ושחיקה של הנחושת . פירקתי את ארבעת המגעים הקטנים וניקיתי את המגעים בנוזל ניקוי מגעים וקיסמי אזניים. זה לא הוריד את כל הפיח אז עם נייר שיוף ניקיתי את השאר.

בדקתי עם וולטמטר סגירת מעגל והכל מנגן מצויין.

ישנו רכיב כחול ליד המגעים זה בטח נגד או דיודה ולא נראים שרופים.

בכל אופן אתמול ראיתי בדיוק איך הוא פירק את החלק בין המושבים כדי להגיע למתגים אז פירקתי בעצמי היום , חיברתי בחזרה את המנוע בדלת והחלפתי את המתג שהוא שם במתגים המקוריים שלי והכל עבד...

המנוע במנגנון היה רופף עקב התפרקות של הגומיות , דבר שהיה יכול לשרוף או להרוס את המנגנון בסופו של דבר כי הוא רוקד די חופשי , סגרתי אותו עם אזיקון, אמור למשוך אותו עוד קצת עד שימאס לו לעבוד.

עלה לי 200 שקל על הכפתור התחליפי אבל הרווחתי ספייר ובעיקר לימוד (אחרת לא הייתי מעיז לפרק את החלק בין המושבים באוטו בין 16 שנה -טראנו 97)

מסקנה - לדעתי בד"כ ניתן לשפץ מתג של חלון חשמלי ישן , ומתג יכול לשרוף מנוע אם המגעים רופפים אבל מנוע לא יכול לשרוף מתג.

IMG_2466.jpg

• תוכן חדש...