Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיאט פנדה (מהצורה החדשה) עם מנוע ה-1.2 ו-4500 ק"מ על השעון. המנוע מרגיש לי, בהשוואה למכונית המבחן עם אותו דגם מנוע בדיוק, פחות שש לעלות במעלה הסל"ד, מחוספס באופי פעולתו וחלש יותר משמעותית - בעיקר בסל"ד גבוה. ברכב ההדגמה היה המנוע חלק מאד עם "top end" נמרץ למדי ונעים לאוזן אפילו. רכב ההדגמה היה עם 15,000 ק"מ על השעון, יש לציין. כמו כן, כמות השמן ברכב תקינה ומדובר בשמן המקורי שהגיע עם הרכב מהסוכנות.

האם רק ההפרש בקילומטראז' הוא הסיבה למצב? מתי המנוע אמור ליישר קו סוף-סוף עם מה שחוויתי ברכב ההדגמה?

האם ייתכן שהשמן ברכב ההדגמה למשל, היה באיכות גבוהה יותר או בצמיגות יותר אופטימלית למנוע וזו בעצם הסיבה להבדל? לחילופין, אולי נעשה שימוש בתוספי דלק או דלק מאוקטן שונה?

אני לא חושב שמלבד שמן, דלק ותוסף לדלק, יש משהו נוסף שיכול ליצור הבדל מעין זה שתיארתי בפעולתו של מנוע אבל אם יש לכם רעיונות נוספים, אשמח לשמוע.

תודה. :-)

:idea:
פורסם

מהנסיון שהיה לי בעבר הרחוק עם הפיאט אונו (93 ו 94 שרכשתי חדש מהסוכנות) המנוע עבד לי חלק רק לאחר כמה אלפי ק"מ טובים.

פורסם

איפה מומחי הפורום שיש להם ידע מקצועי במכונאות? אני יודע שמסתובבים כאן כאלה.. :-)

יש שאומרים שהמנוע "נפתח" רק באזור 10,000 ק"מ. מי צודק? האם מה שאני מרגיש זה מנוע שעוד לא "נפתח" או שאין מה לצפות לשינוי דרסטי במצב, ככל שזה עולה מהתאור שלי?

פורסם

תן לו לעבור את ה10KKM ותחזור.

לפיאט יש מנועים כיפיים לדעתי, הוא חייב להשתפר בעתיד.

אל תסחט אותו ואל תאמץ אותו, הוא בקושי נסע.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הרגע קיבלתי מכתב מסמל"ת שאומר שפיאט הוציאה עדכון תוכנה לרכב. בפורום פיאט האנגלי יש דיווחים דומים, כאשר אחד החברים שקנה את הרכב בסמוך להשקתו לא קיבל דרישה מעין זו. חבר אחר אמר שהעדכון מתייחס לניהול מנוע.

אני מקווה שהעדכון קשור איכשהו לסוגייה שהעלתי, כי רכב ההדגמה שלא הפגין אופי כזה גם הוא כנראה מ-batch ראשוני יחסית, שלפי הדיווח באנגליה לא מצריך עדכון.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לכל המעוניין:

התוכנה החדשה אכן עשתה שינוי ולהפתעתי נגעה בדיוק לגורמים שבגינם הרגשתי שלא מדובר באותו מנוע כמו ברכב ההדגמה. המנוע אמנם עדיין לא כמו ברכב ההדגמה, אבל הוא בהחלט בדרך הנכונה להיות כמוהו. אחרי העדכון מרגישים שאופי הפעולה שלו חלק הרבה הרבה יותר, יש יותר כוח זמין והמנוע שש לטפס לסל"ד גבוה (יחסית ללפני). כרגע באמת אפשר לומר שכל מה שמפריד בין שני המנועים הוא הקילומטראז' והשפעתו על אופי פעולת המנוע.

זה כאילו מישהו לקח נייר שיוף עדין במיוחד ושייף את הצלינדרים ובתיהם. גורם לי לחשוב למה לעזאזל התוכנה הקודמת כוילה כפי שכוילה. בסמל"ת לא יודעים לומר מה העדכון עושה וגם ברשת מצאתי שדילרים של פיאט גם הם לא יודעים מה פשר העדכון, מלבד שמדובר בתוכנת ניהול מנוע. עברתי 6,000 ק"מ ראשונים (וקריטיים!) עם התוכנה הישנה ואני מקווה שהמנוע לא ניזוק מכך. :roll:

• תוכן חדש...