Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. אני כרגע משרת בבסיס אקראי כלשהו בין 8 ל 17:30 רשמית, בד"כ הולך הביתה באזור 16:30. יש לי המון זמן פנוי ואני רוצה לנצל אותו בלימודים אקדמאים. אני לא מתכוון לשבת על התחת כל יום במשך 3-4 השעות הפנויות שיש לי, אלא לקחת את הזמן, ולשלב חיים נורמטיביים תוך כדי. המטרה היא לצמצם את הדרך אל התואר, ולא לסיים את כולו בשנתיים וחצי הנותרות. איך זה עובד? מלבד האוניברסיטה הפתוחה, האם ישנם קורסי ערב כאלה ואחרים באוניברסיטת ת"א? בעקרון, ע"מ לקלוט חומר בצורה טובה, אני מוכרח לשמוע הרצאה. כשאני מקשיב למישהו שמלמד חומר - הכל נקלט צ'יק צ'ק. דרך ספרים ולימוד עצמי זה פשוט לא יעבוד, גם ככה לילד בכיתה ג' יש הרגלי למידה טובים יותר משלי (ואני לא צוחק, את מספר הפעמים שלמדתי בבית מכיתה א' עד יב' אפשר לספור על יד, אולי שתיים). לכן נובעת הסלידה שלי מהאוניבסיטה הפתוחה.

ונעבור לחלק השני של הכותרת.

אין לי מושג מה אני מעוניין ללמוד.

בכיתה ט' למדנו ביולוגיה וספגתי הרבה פחות ידע ממה שהייתי מעוניין, זה בהחלט עניין אותי, אבל בין זה לבין לימודים גבוהים, עם מבחנים ובקיצור - 'כל החבילה' - אינני יודע אם זה ימשיך לעניין אותי.

ראיתי מספר הרצאות בנוגע לאבולוציה ואנטומיה של פרופ. יואל רק, והן כן עניינו אותי. שוב, לא יודע כמה זה ימשיך לעניין אותי once אני אצטרך לשנן, ולדעת הכל.

איזה אופציות נוספות קיימות? לי אין מושג. יכול להיות שרפואה תעניין אותי (אני ממש מתלהב לראות את הדם שלי זורם בצינור תוך כדי שאני תורם דם, אבל אולי אני סתם חולה נפש :-P), אבל לתואר ראשון - מיותר לחלוטין.

אני מתעב מתמטיקה, ואני אמנע מלהתעסק איתה כמה שיותר.

בעקרון, אני מנסה לשאול האם יש דרך לדעת שמקצוע X אכן יעניין אותי ברמה אקדמאית, לפני שאני אתחיל ללמוד אותו?

.Your average Notepad

פורסם

אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לעשות תואר מקצועי, בשביל לעבוד אחר כך פחות או יותר במה שלמדת (רפואה, הנדסה כל שהיא וכדומה), או תואר יותר "מדעי הדשא" (ביולוגיה, כימיה, אנתרופולוגיה וכדומה). אלו תארים שלא נותנים לך מקצוע רשמי.

לפני שתחליט ללמוד, תחליט לשם מה אתה לומד, ובמה תרצה לעסוק. אחר כך תתחיל לברר לגבי פרטים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
שלום. אני כרגע משרת בבסיס אקראי כלשהו בין 8 ל 17:30 רשמית, בד"כ הולך הביתה באזור 16:30. יש לי המון זמן פנוי ואני רוצה לנצל אותו בלימודים אקדמאים. אני לא מתכוון לשבת על התחת כל יום במשך 3-4 השעות הפנויות שיש לי, אלא לקחת את הזמן, ולשלב חיים נורמטיביים תוך כדי. המטרה היא לצמצם את הדרך אל התואר, ולא לסיים את כולו בשנתיים וחצי הנותרות. איך זה עובד? מלבד האוניברסיטה הפתוחה, האם ישנם קורסי ערב כאלה ואחרים באוניברסיטת ת"א? בעקרון, ע"מ לקלוט חומר בצורה טובה, אני מוכרח לשמוע הרצאה. כשאני מקשיב למישהו שמלמד חומר - הכל נקלט צ'יק צ'ק. דרך ספרים ולימוד עצמי זה פשוט לא יעבוד, גם ככה לילד בכיתה ג' יש הרגלי למידה טובים יותר משלי (ואני לא צוחק, את מספר הפעמים שלמדתי בבית מכיתה א' עד יב' אפשר לספור על יד, אולי שתיים). לכן נובעת הסלידה שלי מהאוניבסיטה הפתוחה.

ונעבור לחלק השני של הכותרת.

אין לי מושג מה אני מעוניין ללמוד.

בכיתה ט' למדנו ביולוגיה וספגתי הרבה פחות ידע ממה שהייתי מעוניין, זה בהחלט עניין אותי, אבל בין זה לבין לימודים גבוהים, עם מבחנים ובקיצור - 'כל החבילה' - אינני יודע אם זה ימשיך לעניין אותי.

ראיתי מספר הרצאות בנוגע לאבולוציה ואנטומיה של פרופ. יואל רק, והן כן עניינו אותי. שוב, לא יודע כמה זה ימשיך לעניין אותי once אני אצטרך לשנן, ולדעת הכל.

איזה אופציות נוספות קיימות? לי אין מושג. יכול להיות שרפואה תעניין אותי (אני ממש מתלהב לראות את הדם שלי זורם בצינור תוך כדי שאני תורם דם, אבל אולי אני סתם חולה נפש :-P), אבל לתואר ראשון - מיותר לחלוטין.

אני מתעב מתמטיקה, ואני אמנע מלהתעסק איתה כמה שיותר.

בעקרון, אני מנסה לשאול האם יש דרך לדעת שמקצוע X אכן יעניין אותי ברמה אקדמאית, לפני שאני אתחיל ללמוד אותו?

רק שתדע,באוניברסיטה הפתוחה קיימים גם מפגשים פרונטאלים עם הרצאות לכל דבר על חומר הלימוד ולא רק למידה נטו דרך ספרים\מחשב

פורסם

אין צורך לצעוק, קיבלתי, תודה.

אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לעשות תואר מקצועי, בשביל לעבוד אחר כך פחות או יותר במה שלמדת (רפואה, הנדסה כל שהיא וכדומה), או תואר יותר "מדעי הדשא" (ביולוגיה, כימיה, אנתרופולוגיה וכדומה). אלו תארים שלא נותנים לך מקצוע רשמי.

לפני שתחליט ללמוד, תחליט לשם מה אתה לומד, ובמה תרצה לעסוק. אחר כך תתחיל לברר לגבי פרטים.

אני יודע בדיוק לשם מה אני לומד. אני לומד כדי לדעת דברים שמעניינים אותי, אני לא מתכוון לקשר בין העיסוק העתידי ללימודים, אלא אם יקרה משהו יוצא דופן שלא תכננתי מראש. כל כיווני הקריירות אותם אני בודק לא דורשים ידע בנושא מסויים, אלא תואר אקדמאי בלבד, ללא מיקוד במשהו ספציפי.

.Your average Notepad

פורסם

אם ככה אז אתה רותה ללמוד תואר ללא קשר למקצוע לעתיד, אלא רק תואר שיעניין אותך. הבנתי.

מה שאתה צריך לדעת זה שבתואר ראשון, יש לך הרבה קורסים שלא קשורים לתואר באופן ישיר. אם תלך ללמוד פסיכולוגיה, אז תקבל כל מיני קורסים בסטטיסטיקה ושיטות מחקר.

רפואה זה לא להסתכל על דם זורם בצינוריות. זה תואר שלם, שבמשך 6 שנים אתה משנן מושגים בלטינית. לדוגמה ביד שלך יש כמה עשרות שרירים. את כולם אתה צריך לשנן ולזכור. זה לא תואר מעניין כפי שזה נראה בטלוויזיה. רפואה עצמה היא לא תואר ראשון, אבל יש תואר שנקרא מדעי הרפואה. הוא אורך כ-3 שנים.

יש כל מיני הכוונות לבני נוער, שעוזרים למצוא דברים שיעניינו אותך. יש גם יועצי לימודים. נסה לגשת לימים פתוחים, אני מבטיח לך שתיתקל בתארים שלא היה לך מושג שהם קיימים.

בקשר לאונ', עשית פסיכומטרי?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למעט במקרים חריגים, באוניברסיטאות ה"אמיתיות" אין קורסי ערב במיוחד לאנשים שסתם רוצים ללמוד. יש קורסים רגילים, לסטונדטים שלא רוצים ללמוד אבל חייבים, שלפעמים במקרה ההרצאות שלהם נופלות בשעות הערב - אבל על זה לא תלך לבנות מדינה.

אתה יכול להירשם לאוניברסיטה כסטודנט שלא מן המניין ולהרשם לקורסים האלו. לדעתי זאת חתיכת פרוצדורה שלא תיתן לך יותר מידי, בטח אם אתה מתכוון לקחת קורס אחד בסימסטר. האוניברסיטה הפתוחה זה בדיוק מה שאתה מחפש, עם הגמישות שאתה מחפש. אם תסיים את הקורס שתיקח בפתוחה עם ציון גבוה מספיק (נניח, 85 ומעלה), הוא יוכל להעניק לך פטור מקורס מקביל כמעט בכל מוסד אקדמאי שתבחר ללמוד בו בעתיד. וזאת אולי הנקודה החשובה ביותר, לאור העובדה שאתה עדיין לא יודע מה אתה רוצה ללמוד. כמעט בכל תואר צריך לעשות בשנה א' איזה קורס בחדו"א, ככה בשביל להתחמם על האינטגרל המסוים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...