Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשנה שעברה ניגשתי לטסט השנתי בדינמומטר ליד היכל נוקיה שבתל אביב ומהר מאוד הבנתי שעשיתי טעות חמורה.

זה התחיל בזה שהבוחן שם לב שמידת הצמיג אינה תואמת את הרישיון ולכן דרש להחליף את כל ארבעת הצמיגים (לאחר ההחלפה, הוא התוודע שהוא אמר לי לעשות את זה רק כדי להכניס כסף למכון לטובת בדיקה באוטודאטא ולא התכוון לכך שאני יוציא כסף על צמיגים חדשים - מה שהוא לא ידע שהמידה שהיתה לא מאושרת באוטודאטא ושהרכב עם הצמיגים האלו עבר טסט כל פעם מחדש ב3 שנים האחרונות).

בנוסף הוא שלח אותי לבדיקת פרונט ואיזון גלגלים - שלאחריה התברר שהסטייה היתה בטווח המקובל לדגם הרכב אך את התשלום על הבדיקה נאלצתי למרות זאת לשלם, לא היה בכלל סיכוי להוציא את זה מהם - הם טענו שאם יש לי בעיה אפשר לפתור אותה בבית משפט, והם ידעו שאני לא אשבית את הרכב במשך שנתיים עד שיקבע דיון בנושא בבית דין מקצועי לתביעות קטנות.

לבסוף הוא פסל לי את הפנסים בטענה שהם דאויים ולא עומדים בתקן. רק אחרי שהבאתי מכתב מצ'מפיון (שעלה לי לא מעט) שהפנסים תקינים הוא הסכים להעביר אותי את הטסט.

בקיצור, רכב מושקע ומטופל מעבר לכל דמיון של בוחן טסטים שהחליטו להתלבש עליו במכון רק בגלל שהוא מושך את העין (מי שמכיר את הרכב יודע למה).

אז בשנה שעברה יצאתי מהטסט עם נזק של כמעט 6K ש"ח. השנה אני מבקש ייעוץ איך להמנע מהשטות הזאת, או יותר נכון, איפה באיזור המרכז אפשר להעביר את הרכב טסט ללא דאגה וללא היטפלות מיותרת?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

דווקא לאח שלי היה ניסיון טוב עם המכון הזה.

אבל אני מת על בכיינים כמוך, אתה במודע עובר על החוק אבל כאשר "תופסים אותך" אתה מתקפל בפינה ובוכה.

עברת על החוק כמו גבר אז תשלם כמו גבר. ואומר לך את זה מישהו שהיה לו בעבר רכב מאוד משופר.

אני כבר כמעט עשור מבקר כמה פעמים בשנה עם מספר כלי רכב במכון קומפיוטסט באזה"ת הישן ואף פעם לא הייתה לי תקרית מביכה, גם כאשר הכשילו אותי זה היה מוצדק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה בכלל קראת מה רשמתי בהודעה? מה הקשר בין השיפורים שיש לי על הרכב למה שכתבתי שהכשילו אותי עליו?

למה אי אפשר לענות לעניין?

(אני מזכיר לך שבקארספורום יש פורום שלם שמוקדש לשיפורי רכב וכל עוד הם נעשים בצורה אחראית ובטיחותית אף אחד פה לא נגד זה. אולי התבלבלת ואתה בפורום הלא נכון...)

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

redroze,

אתה צודק ולא צודק, צמיגים אני מבין.

כיוון פרונט ופנסים דהויים, אני לא מבין.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

הצמיגים הותקנו ע"י בעל הרכב הקודם והועברו אלי בירושה ללא ידיעתי שהמידה לא זהה לרישיון. המידה ברישיון היא:

205/40/R17

והמידה שהותקנה היתה:

205/45/R17

פיספסתי את זה שבדקתי את הרכב, 2 מכוני בדיקה לפני קנייה פספסו את זה ואוטודיל (שמכרו לי את הרכב) גם פספסו את זה, שלא לדבר על 3 שנים של מכוני טסטים. אז נכון המידה לא היתה תקינה אבל זאת לא היתה הבעיה, הבעיה היתה שהבוחן אמר שאם הוא היה יודע שהמידה לא מאושרת באוטודאטא הוא לא היה אומר לי על זה כלום... כאילו, כל עוד זה מכניס לו כסף זה לא תקין, אבל אם הכסף הולך למישהו אחר אז לא מזיז לו.

בכל מקרה זה לא רלוונטי כרגע כי הצמיגים הוחלפו למידה תקינה... אני רק מחפש מכון הגון לטסט שלא יראה את הרכב וישר יגיד "הנה רכב של ערסים, בוא נקרע אותו" ואז אני אגלה שלא עברתי טסט על שריטה סמוייה בפלסטיק של הבאמפר האחורי מלמטה או על גרגיר חול בחריצים של הצמיג או משהו בסגנון...

פורסם

כל המכונים, אותו דבר ואין שום הבדל בינם.

הכל תלוי, על "איזה צד" הבוחן קם באותו יום.

וגם, חשוב מאוד מה המכון מוכר (לוחיות רישוי כיוון פרונט וכו').

את הדברים הללו כמובן שיבדקו ביתר שאת.

פורסם

אני לא מסכים כל-כך עם האמירה הזאת... כמו שלא כל המוסכים אותו הדבר ויש כאלו שרק מנסים לרמות ולעשות על חשבונך כסף ולא איכפת להם מכלום ויש כאלו שמגיע להם פרס ישראל על הוגנות ואמינות. הבעיה זה רק למצוא אותם

פורסם

אתה "מתלונן" על המכון שהכשיל אותך על צמיגים כאשר אתה יודע שהמידה שלהם לא תקינה.

זה שקיבלת את הרכב ככה או שהמכונים הקודמים פספסו את זה עדיין לא הופך אותך לצודק או את המכון לטועה.

מהניסיון שלי, כאשר ישראלים מגיעים לטסט כל אחד הופך פתאום להיות "מוסכניק" מדופלם שיודע הכי טוב שבעולם.

זה נכון שגם המכוני טסט לא הכי צדיקים בעולם אבל אתה צריך להבין שזה בית עסק למטרות רווח. בדיוק שכמו שתגיע למקדונלד'ס אז הילד בקופה יגיד לך "להמבורגר שלנו יש רק 500 קלוריות" מבלי להסביר לך שזה ערך אבסולוטי יחסית גבוה לארוחה אחת ביום.

עשיתי טסט לרכבים ספורטיביים, משופרים, משפחתים, ישנים וחדשים. המסקנה שלי היא שכאשר אתה מטפל ברכב כמו שצריך ולא מחפף אתה תעבור חלק. ברגע שאתה אומר זה גבולי, זה שולי, אז אתה "תאכל אותה".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• ספונסר פורום
פורסם

למי שמעוניין ניתן לבצע אצלינו העברת טסט לרכב (לכל רכב) עובד של המוסך

שמכיר את המערכת הולך לטסט והרכב בדרך כלל עובר .

כמובן אחרי בדיקה והכנה במוסך .

העלות הינה 250 שח לפני מעמ כולל התשלום במכון עבור הטסט עצמו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...