Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

הלכתי לראות היום הונדה סיוויק 1.8 ידנית שנת 2008 (חללית) בצבע אדום.

מכיוון שלא ראיתי רכב מזה הרבה זמן בצורה רצינית, רציתי לשתף פה מה היה.

*במידה ומוכר הרכב כותב פה ורואה את המודעה שלי, אין הודעה זו או אחרת שלי באות להתלונן עלייך או על רכבך, מרושם ראשוני מצאתי אותך אמין ודובר אמת ומקווה שככה יהיה גם בבדיקה אשר בחרנו להמשיך את תהליך הקנייה.

אז יצרתי קשר עם המוכר דרך מודעה ביד2.

המוכר גר בעיר אחרת בכלל, לטענתו יש לו סידורים בעיר שלי (היום, בשישי) ויכול להיות שיגיע אל מקום עבודתי עם הרכב להתרשמות ראשונית.

אז כך היה: הוא יצר איתי קשר בצהריים, והגיע עד מקום עבודתי, ממש לכניסה, הוא ביקש הנחיות להגיע, אמר שלא מכיר את חיפה ולא ידע איך להגיע לאחד מבתי החולים הגדולים בארץ אשר נמצא בחיפה.

החששות שלי שאם הוא נמצא בחיפה ויש לו שם סידורים, אז הוא לא יודע להגיע עד לביה"ח גדול מרכזי ומוכר? אוקיי.

אציין שהמוכר הגיע עם בחורה (מכרה\חברה\אשתו) שבנסיעת מבחן שערכתי על הרכב, היא הכירה את אזור הנסיעה באופן מצוין והסבירה לבעל הרכב איפה אנחנו בכל זמן נתון, ונסעתי בטווח של 5ק"מ מהעבודה וחזרה.

- יש סיבה לחשוש? אולי מת להתפטר מהרכב ונסע עד אלי?

בזמן הנסיעה, במקום לתת לי להתרכז ברכב, ברעש, בתחושה, דיבר ושיבח את הרכב וכל בזמן "ביקש" שאלחץ על מנת שארגיש את עוצמת המנוע, הסברתי שאני לא מעוניין כי זה לא רכב שלי ואין לי סיבה לעשות נזקים אבל אשמח ללחוץ ממש טיפה ולהגיע ל3-4 סלד שתהיה הזדמנות - וכך היה.

בנוסף הזמן הנסיעה טען המוכר שאני יכול לנסוע לאן שבא לי והדלק עליו עד שאהיה מרוצה מהנסיעה.

- יש סיבה לחשוש? שוב, לאור כל התשבוחות שנתן - אולי סוג של שיטת "מכירה לדחוף"?

במהלך הנסיעה, וגם קודם שאלתי לגבי טיפולים, כמה שילם ומה עשה, אמר שאין לו שום בעיה לספק קבלות על הכל כולל הכל מהחברה, אבל במהלך הנסיעה שהציג את התאים "הנסתרים" ברכב כמו תא כפפות ושאר תאי האכסון, גיליתי דף A4 מקופל ל4 - זה היה בעצם קבלה ממוסך (אולי של רכב אחר?) אולי ניסה להסתיר ממני תיקון שעשה?

שחזרנו, הייתי מרוצה מהנסיעה, הייתי מרוצה מהרכב ובכללי לא היו דברים חריגים, המשיך לשבח את הרכב וטען שהכל פיקס.

באופן כללי, לרכב אין שום דבר מיוחד שהוא ריג'קט, שריטות ומכות חניה קטנות פה ושם, בעל הרכב מחזיק את הרכב פחות משנה ומוכר אותה לטענתו שאין לו מקום בבגאג' לציוד העבודה שלו.

- לא רציתי לשאול אותו, אבל הוא לא חשב על האפשרות לפני שרכש את הרכב? שאין מקום לציוד?

סגרנו על המשך קניה, ביום שני אקח אותו לבדיקה + למוסך המרכזי לראות את כל הקבלות ונראה איך ממשיכים.

המוכר מבקש מחיר של 71אלף, לפי מחירון יד2 המחירון הוא 69, הוא טוען עכב קילומטרז נמוך ויד2, בשכלול באתר זה נותן לו 71אלף שקל.

דבר אחד ששכחתי לעשות ומחר אבקש לעשות אותו, לא הסתכלתי בדף רשיון הרכב לראות שהרכב באמת שלו וכל הפרטים נכונים (קילומטרז, יד, טסט לא שאלתי).

דעות?

אוהד.

*אני שואל את כל זה כי אני קצת "חלוד" בעולם של קניה\מכירת רכב, אני יודע לחפש ריג'טים אבל אני יודע שאנשים גם יעשו הכל כדי להיפטר מהרכב שלהם, גם להביא את הרכב אלייך.

פורסם

לדעתי אתה פרנואידי מאוד וסתם מדובר בבחור טוב שמנסה לרצות אותך (כדי שהיחסים ביניכם יהיו טובים ואולי כדי שהוא יקבל גם בונוס ממך). אני הייתי הולך לקראתו כי לפי התיאורים שלך נשמע באמת בבחור טוב. קח את האוטו לבדיקה, תבקש ספר טיפולים ותלחצו ידיים.

פורסם

הכל יכול להיות. מה שמצחיק שעם כל הפרנויות לא עשית את הדבר הבסיסי ביותר והוא לפני שבכלל נכנסת לרכב - לבדוק רישיון.

בכל מקרה, לא נשמע חשוד כלל. אני מכרתי מספר מכוניות בעבר, (רכבים שלי, אני לא סוחר או משהו כזה) והרבה פעמים פגשתי את המתעניינים בסידורים על הדרך.

אני מטבעי מוכר שמאוד חשוב לי שהקונה יהיה מרוצה, שמח ומאושר ושיבין שעשה עסקה טובה. לפעמים אני אפילו קצת נסחף

ונוטה להיות "לוחץ מדי"- יכול להיות שזה מה שקרה עם אותו בחור. אל תסיק מסקנות על סמך זה, שום דבר ממה שציינת לא

נשמע חשוד. לי זה נשמע כאילו נפלת על אדם מאוד נחמד, שמעוניין למכור את האוטו- בדוק רישיון ותעודת זהות של המוכר,

קח לבדיקה ויהיה בסדר. ואת הבדיקה תעשה איפה שאתה רוצה כמובן.

Lexus CT200H

פורסם

Shay_u - תודה על התגובה, שמח שניתחת את האופי שלי, אבל לא בזה מדובר, יותר מידי קריאות בפורום מסופר נוכלים עושים את שלהם.

Lexus12 - הבחור באמת נשמע רציני ואמין, וכן לא בדקתי את דף הרשיון, מחר אבקש ממנו לשלוח לי ומצידי שימחק פרטים מזהים כמו ת"ז או כתובת.

בעיה נוספת שלא כתבתי,

הבחור גר די רחוק ממנו, הייתי אומר כ40 דק' נסיעה (אחרי נהריה).

ביקשתי ממנו אם אפשרי שיגיע לחיפה שוב (כמובן הצעתי לשלם על הדלק) בשביל לבדוק במוסך שאני מכיר, אמר שאין לו זמן לזה (ובצדק אני מבין לחלוטין) וסוכם שאני אסע אליו ושם בעצם אני "בידיים" שלו, האם יש סיבה לחשוש? אני גם לא כיר שם שום מכון בדיקה.

למיטב הבנתי יש בחור בפורום מאד אמין ומקצועי בשם ברזיליי, הוא בעל מכון בדיקה ואשמח ללכת אליו (נמצא בחיפה עד כמה שאני זוכר נכון), אבל כל זה לא מתאפשר.

דעתכם?

אוהד.

פורסם

מה שחבריי מלמעלה לא ציינו זה שברוב עסקאות הרכב היום קובע לוי יצחק ולא יד 2.

לטעמי לשלם על הרכב מחירון או מחירון פלוס,רק במקרה שהרכב שמור ומתוקתק ללא רבב והוא יד ראשונה.

לגבי הפראנויה,כשמכרתי את ה307 שלי לפני 5 שנים בערך התקשר בחור מהצפון וביקש שאשלח תמונה עדכנית של הרכב שצילמתי ,לאחר שראה את התמונה אמר שמוצא חן בעיניו ואפשר להתקדם.אני חולה הגה שכמוני נסעתי ביום שישי מאזור השרון לאזור כרמיאל,קיבלתי מקדמה,חומוס טוב וקפה שחור, ביום ראשון הקונה הגיע אלי לאזור השרון שילם ולקח את הרכב, אם היה מתחיל לפתח מחשבות על כך שהגעתי מהשרון לכרמיאל היה מפסיד אחלה רכב...

עד היום בגיחותי לצפון אני נכנס אליו לפעמים והבחור מבסוט מהרכב מאד.

בהצלחה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מסכים עם קודמיי. אני הייתי מוסיף שני פרטים מנסיוני. הלהיטות שלו להגיע אליך היא יותר ממובנת, רכב שנמצא במקום נידח הוא קשה למכירה. לא מפתיע כל מה שנוגע להגעה ולהתמצאות - זה לא סיפור.

מה שאני לא אוהב זה הנושא של מכון הבדיקה. מבחינתי קונה צריך לבחוק את המכון (או עדיף מוסך מומחה), ובכל מקרה לא המוכר. הייתי שם דגש על בדיקה במקום לבחירתך (רכב לא זול בסך הכל).

חוץ מזה רכב שנמצא במקום נידח הוא לא מאוד סחיר, כדאי להוריד במעט מהמחירון.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

תסלח לי אבל גם בצת זה לא מקום רחוק במיוחד מחיפה. 20 דקות בצת-עכו, 15 דקות עכו-חיפה (יש כביש חדש).

לכן, אתה יכול לקבוע איתו בכיף במכון בדיקה בחיפה, בכפוף לרישיון תקין.

פורסם

תודה בנתיים לכל מי שהיה, אשמח לשמוע עוד תגובות.

סובארו, איפה ראית שציינתי שם אזור מגוריו?

ישוב של 20-15דקות אחרי נהריה.

מה שאומר עם הכביש החדש יוצא כ30דקות?

זה לא רחוק אבל לטענתו יש לו עבודה ואני מבין את זה לגמרי.

מה עושים במצב כזה? לא שקט ללכת לבדוק אצלו.

פורסם

לדעתי הכל בסדר עם זה שהגיע אליך. הוא היה בסידורים בעיר שלך והעדיף לא להתחייב מתי יוכל להגיע בדיוק ולכן הגיע אליך בזמן שהסתדר לו, נשמע כמו win win לכולם.

תבדוק רישיון ותתעקש על בדיקה היכן שאתה רוצה (מרחק של 40 דקות זה לא בשמים) ומרגיש נוח. אם הכל בסדר תסכמו על מחיר ותבדוק שעבודים ועיקולים לפי מספר רכב באתר של משרד המשפטים או בדואר לפני העברת הבעלות. תבדוק גם מספר שלדה ברישיון והתאמתו למספר ברכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
Shay_u - תודה על התגובה, שמח שניתחת את האופי שלי, אבל לא בזה מדובר, יותר מידי קריאות בפורום מסופר נוכלים עושים את שלהם.

לא הייתה שום כוונה להעליב או לנתח את האופי ואם הבנת כך אני מבקש את סליחתך. בסך הכל לא צריך לה להיות פרנואידי יותר מדי ישנם אנשים טובים והוגנים בעולם.

בכל מקרה תתעקש על מכון בדיקה שאתה מכיר ואם אין לו זמן תגיד לו שאתה מוכן לחכות עד שיהיה לו ובמידה והכל יהיה בסדר לסגור את העסקה באותו יום. כמובן לא לשכוח בדיקת שיעבוד בדואר!

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה בזה שהוא לא יודע איך להגיע לבי"ח גדול ומוכר, בעיר אחרת.

גם אני יודע ליסוע דוח למקום מסויים בעל פה, ואפילו כמה פעמים בחודש לכל מיני ערים רחוקות מהעיר שלי.

תגיד לי קניון או בי"ח או מקום גדול ומרכזי, אני יחשוב ויש סיכוי שאני גם יטעה בדרך.

פורסם

רוצה לשבור לכם את הקונצנזוס !

אוהד, אם כתבת את הסיפור כאן, כנראה שיש לך איזה שהיא תחושת בטן מציקה.

אני כבר למדתי שצריך להקשיב לתחושות שלנו.

לעצם העניין,

ישנם כללים בסיסיים שרצוי לא לחרוג מהם :

א. לאחר ההתקשרות הראשונית לבקש להתקשר לטלפון קווי בערב (תמציא תרוץ )

ב. מבקשים כתובת להגיע בערב (למרות שלא בודקים רכב בלילה) , אתה נוסע לשם ולא המוכר מגיע אליך !

ג. לבקש בלי להתבייש רשיון רכב + ת.ז . אם יש סיפורים של מוכר את האוטו של הדודה/חבר שבחו"ל וכדומה,

מקפלים את הזנב ובורחים כמה שיותר מהר !

אם יש אי התאמה (מספר ידיים, קמ', ) בין מודעת המכירה למה שאתה רואה בפועל, בנוהל הרגיל, ברח !

ד. רצוי שתגיע עם חבר מבין ולא מצב הפוך שאתה מול זוג שמסיחים את דעתך.

החבר כבר ייתן לך פרספקטיבה אוביקטיבית יותר משלך.

ה. אחרי שהתרשמת מהמוכר, כן יש לזה חשיבות רבה, במידה והתחושה שלך שהוא לא אמין, זרום החוצה . יש עוד הרבה מכוניות למכירה .

ו. אם עברת את כול השלבים הנ"ל בהצלחה, בהנחה שהמוכר הצהיר וניפנף שהרכב ללא תאונות ובמצב מכני מושלם,

שאל אותו אם הוא מוכן להתחייב שיחזיר את תשלום הבדיקה במקרה וימצאו ליקויים מהותיים.

ז. סכם על מחיר סופי שאתה מוכן לשלם לרכב במצב מכני מושלם (לא קוסמטיקה שאתה רואה).

"גשש" לגבי התחשבנות (הורדה במחיר) לעלות התיקונים שימצאו (לעיתים קרובות סוגרים על 50/50 ).

בהצלחה בבדיקה במכון שאתה תבחר

רענן

• תוכן חדש...