Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלון תודה רבה.

המחשבה שלי היא ללמוד באוניברסיטת חיפה.

יש לך מכרים או חברים שעברו אותו מסלול שם במדעי המחשב? כדי לדעת את ההבדל בתכנים בין מ" מ למדעי המחשב?

ההבדלים שאני יודע אליהם הם שבמדעי המחשב לומדים ++C במקום JAVA, להם יש קורס במערכות הפעלה (לא תפעול כמובן, אלא בנושאי ליבה של מערכות ההפעלה) ולנו לא, לנו יש קורס במסדי נתונים ו SQL שלדעתי אין להם.

בקיצור, הם מכוונים יותר לתכנות ברמה נמוכה (של המחשב, כן) ואנחנו מכוונים לתכנות בשפות גבוהות יותר.

אפשר לראות את תוכנית הלימודים המלאה באתרים של החוגים.

אהה כן, והקורס שלהם במבני נתונים ואלגוריתמים הוא ח-ר-א... בתכלס גם שלנו, אבל שלהם יותר :wink:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה :-D

אני אבדוק קורסים ויעשה השוואה.

עוד שאלה-האם יש הבדל משמעותי בשוק העבודה בין מהנדס מ"מ מאורד בראודה לדוגמה מול תואר מ"מ מחיפה?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אני לא יודע, אני לא מכיר אנשים מבראודה. וגם אם כן, קשה לענות על זה - דרושה סטטיסטיקה ואת זה אין לי.

בתכלס, אם יש לך אפשרות, לדעתי האישית עדיף תואר אוניברסיטאי על גבי מכללה - גם אם הוא לא תואר מהנדס.

פורסם
ההבדלים שאני יודע אליהם הם שבמדעי המחשב לומדים ++C במקום JAVA, להם יש קורס במערכות הפעלה (לא תפעול כמובן, אלא בנושאי ליבה של מערכות ההפעלה) ולנו לא, לנו יש קורס במסדי נתונים ו SQL שלדעתי אין להם.

בקיצור, הם מכוונים יותר לתכנות ברמה נמוכה (של המחשב, כן) ואנחנו מכוונים לתכנות בשפות גבוהות יותר.

אפשר לראות את תוכנית הלימודים המלאה באתרים של החוגים.

אהה כן, והקורס שלהם במבני נתונים ואלגוריתמים הוא ח-ר-א... בתכלס גם שלנו, אבל שלהם יותר :wink:

זה די מדהים, בעצם. למדת בפחות שנים יותר כלים שימושיים לעבודה בעולם המציאותי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

באמת מדהים...

ואם לרגע נתייחס ברצינות ולא בציניות האופפת את הודעתך, אז נגיד שבעולם האמיתי (בטח בעולם טכנולוגיית המידע), יש הרבה מאוד גורמים שישפיעו על מידת ההצלחה שלך במטרות שאתה מציב לעצמך. היכולת שלך ללמוד לבד, להסתגל לסביבות חדשות ואנשים חדשים, לדעת לשאול, לא להתבייש וכו וכו...

כל הדברים האלו לא בהכרח באים לידי ביטוי בתואר. ברור שהוא מייצג דברים חשובים, אבל האוניברסיטה היא בסה"כ סביבה די סגורה ומבודדת.

מעבר לזאת, כמות הידע שיש "בחוץ" היא אינסופית, לכן, כמו שאמרתי - התואר הוא רק אוסף כלים.

בסופו של דבר מטרת התואר בהרבה מן המקרים היא לתת לנו פתח לעבודה. ולדעתי, תואר אוניברסיטאי יתן סיכוי טוב יותר מתואר במכללה, גם אם הוא קצר יותר בשנה.

אפשר לדון על זה סחור סחור ואתה יכול להסכים או לא להסכים, אך חבל שההתייחסות שלך לעניין היא צינית.

פורסם

קודם כל, מה שלא תחליט, תבחר לעצמך מוסדות עם שם טוב. זה יעזור לך בעתיד, ולא רק בקבלה לעבודה.

אני יכול לספר לך שאצלינו בעבודה (מעבדת פיתוח בחברת תכנה) הרוב בוגרי מדמ"ח/הנדסת תכנה, אבל יש גם בוגרי מערכות מידע. אני חושב שהאחרון מספק לך יותר גמישות ונק' מבט רחבה יותר (ואני סבור שמכאן הוא גם נולד), מה שיגדיל לך את אופציות התעסוקה איתו, אבל מצד שני מפוקס הרבה פחות מתואר במדמ"ח (לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו).

172

פורסם

אהלן. בתיכון למדתי מדעי המחשב ברמת 5 יח"ל. הלימודים הם לימודי מתמטיקה נטו (בינארית, ליניארית, קונסטיטוציונרית ומניפולטורינרית. כמובן שאין כאלה, אבל זה אחד המייאשים!)

אם אתה לא אוהב מתמטיקה - אל תתקרב. חייך יהפכו לתל חורבות של ספרים, ספרים, ספרים וקצת עטים. אה. שכחתי להוסיף התמחות בקימוט דפים וקליעתם לפח.

ובנימה קצת יותר רצינית: הלימודים קשים אם אתה לא שולט טוב במתמטיקה (התחלתי בארבע יח"ל וירדתי לשלוש, וזה פשוט מוות).

בהצלחה! :roll:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

יש לי כמה דגשים להביא לך ,אני בעצמי הולך ללמוד בבראודה מע.מידע באוקטובר הקרוב אם הכל יילך חלק

ועשיתי טיפה בירורים לפני זה לגבי מוסדות וכו'

מע. מידע > איפה? מכללות נורמליות לדעתי רק בראודה לא זכור לי עוד מכללות שמלמדות את זה

כל השאר זה אוניברסיטאות

דגש חשוב שב אונ' חיפה מדעי המחשב זה B.A ולא B.Sc ממליץ לבדוק מה ההבדל, להשוות סילבוסים וכו'

בגדול למיטב הבנתי גם נרשם פה לפניי מדעי המחשב יותר ממוקד במתמטיקה ובתוכנה

ה 3 שנים מאד קורץ אבל בפועל הרבה חבר'ה סוגרים ת'באסטה ב 3.5-4 שנים עקב השלמות וכו' (לא שתואר של 4 שנים לא יכול להימשך עקב סיבות דומות)

מבחינתי מע מידע נותן לך מגוון יותר רחב של אפשרויות בגלל גיוון הקורסים ונותן לך עוד טיפה אופקים ולא ממקד אותך

מבחינת שוק העבודה - הרבה מהמשרות שראיתי אין בכלל העדפה לתעודה כלשהי זה או מדמח או תוכנה או מידע

מצד שני יש את היותר פלצנים ונוקשים מבקשים תעודה אך ורק מאוניברסיטה וממוצע של 80 ומלעה

מבחינתי כל הסרט הזה זה רק בנקודת פתיחה של השנתיים הראשונות בתחום, אחרי צבירת ניסיון פחות רלוונטי.

ממעגל קרוב אני יכול להעיד : קרוב משפחה סיים תוכנה בסמי ועובד בחברה גדולה עם תנאים טובים

ידידה בתל חי לקראת סיום מדעי המחשב צוברת נסיון במשרת סטודנט בחברה טובה בצפון.

אצלי אישית גם היו מחשבות רבות בין השניים בסופו של דבר בחרתי בכיוון מערכות מידע בגלל נוחות אישית של קרבה למוסד ותנאים נוחים וגם בגלל שזה יותר מגוון מבחינת קורסים.

בהצלחה!

פורסם
בחיפה מדעי המחשב ומערכות מידע הם B.Sc.

צודק, טעות שלי, או שאני חמור או שנפתח חוג מאז הפעם האחרונה שבדקתי.

אפשר להבין למה זה משנה? B.A או B.Sc או B.חרטא. מבחינת התעשייה הכל אותו הדבר.

יותר משנה למשל הוא שם המוסד ואיכות מרציו.

אני לא מכיר מה דורשים ציינתי שיכול להיות הבדל

כמו שיש למשל הנדסת מערכות מידע ותעשיה וניהול בהתמחות מערכות מידע = שני דברים שונים וזה יכול להטעות.

עוד משהו שאף אחד לא ציין וזה גם חשוב מבחינת קבלה למסלול, הדרישות קבלה למערכות מידע יותר סלחניות במקצת מאשר למדעי המחשב

דוגמא מאונ' חיפה

מדעי המחשב

פסיכומטרי 670

ציון 75 ומעלה של 5יח"ל/ ציון 90 ומעלה של 4 יח"ל בבגרות במתמטיקה

מערכות מידע

פסיכומטרי 650

ציון 70 ומעלה של 5יח"ל/ ציון 80 ומעלה של 4 יח"ל בבגרות במתמטיקה

פורסם
אפשר להבין למה זה משנה? B.A או B.Sc או B.חרטא. מבחינת התעשייה הכל אותו הדבר.

יותר משנה למשל הוא שם המוסד ואיכות מרציו.

תכלס לא ממש משנה, רק בכדי להיות מדוייקים בפרטים... בכל זאת שרשור אקדמאי :wink:

פורסם

לא יודע איפה מצאת ציניות בהודעה שלי. למען הסר ספק,

זה נאמר בלי קמצוץ של ציניות והתכוונתי לכל מילה.

עשית בחירה נבונה - 3 שנים פלוס שנת ניסיון בעולם האמיתי

שווים הרבה יותר מארבע שנים בעולם הלא מציאותי.

בקיצור, כתבת בדיוק את מה שהתכוונתי לומר :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
באמת מדהים...

ואם לרגע נתייחס ברצינות ולא בציניות האופפת את הודעתך, אז נגיד שבעולם האמיתי (בטח בעולם טכנולוגיית המידע), יש הרבה מאוד גורמים שישפיעו על מידת ההצלחה שלך במטרות שאתה מציב לעצמך. היכולת שלך ללמוד לבד, להסתגל לסביבות חדשות ואנשים חדשים, לדעת לשאול, לא להתבייש וכו וכו...

כל הדברים האלו לא בהכרח באים לידי ביטוי בתואר. ברור שהוא מייצג דברים חשובים, אבל האוניברסיטה היא בסה"כ סביבה די סגורה ומבודדת.

מעבר לזאת, כמות הידע שיש "בחוץ" היא אינסופית, לכן, כמו שאמרתי - התואר הוא רק אוסף כלים.

בסופו של דבר מטרת התואר בהרבה מן המקרים היא לתת לנו פתח לעבודה. ולדעתי, תואר אוניברסיטאי יתן סיכוי טוב יותר מתואר במכללה, גם אם הוא קצר יותר בשנה.

אפשר לדון על זה סחור סחור ואתה יכול להסכים או לא להסכים, אך חבל שההתייחסות שלך לעניין היא צינית.

נאמרו פה הרבה דברים חכמים,אבל זה הדבר פשוט הכי הכי נכון,פותח ה"נושא" שמור את הדברים האלו וזכור אותם טוב,אלו הדברים הכי נכונים שיש,תואר הוא באמת רק אוסף של כלים ופתח למקום עבודה,לתואר חלק קטן ממה שתהיה בעתיד!

• תוכן חדש...