Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ראשית כל אני לא יודע אם לפתוח פה או ברכב כללי לכן אם זה מתאים לשם בבקשה העבירו.

אוקי אז אני דיי מתעניין במאזדה 3 ספיריט, שנת 2004 מנוע 2L בזמן האחרון.

אני גר באיזור שיש בו רק כבישים פתוחים ולכן אני נוסע רק בבין עירוני וזה רק מה שרלוונטי עבורי.

בקיצור, קראתי והמון אומרים שמאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר, אוכל פחות דלק מגרסת ה-1.6.

האם זה באמת נכון? מישהו יכול להבהיר לי את הנושא?

איך זה הגיוני? ומי שיש לו ניסיון אישי, יכול לאשר זאת?

פורסם

הגיוני.

זה כמו שילד בן 8 ידחוף רכב ויתעייף תוך דקה, ובנאדם גדול ובריא ידחוף רכב ויתעייף אולי אחרי רבע שעה.

זה תלוי גם בסלד שהוא נמצא בו.

יתכן שהגיר במנוע 2L מכוייל שונה, ואז הסלד ב120 לדוגמא הוא 2.8K במקום 3.4K ב1.6L (זה רק דוגמה כמובן, מספרים מהראש).

כל אופן, ההבדל הוא לא שמיים וארץ, נניח שבשביל ליטר לק"מ זה די זניח וצריך לעשות חושבים, כי ה1.6 יותר נפוץ ויש סיכוי גדול יותר למצוא אחת במצב יותר טוב.

פורסם
הגיוני.

זה כמו שילד בן 8 ידחוף רכב ויתעייף תוך דקה, ובנאדם גדול ובריא ידחוף רכב ויתעייף אולי אחרי רבע שעה.

זה תלוי גם בסלד שהוא נמצא בו.

יתכן שהגיר במנוע 2L מכוייל שונה, ואז הסלד ב120 לדוגמא הוא 2.8K במקום 3.4K ב1.6L (זה רק דוגמה כמובן, מספרים מהראש).

כל אופן, ההבדל הוא לא שמיים וארץ, נניח שבשביל ליטר לק"מ זה די זניח וצריך לעשות חושבים, כי ה1.6 יותר נפוץ ויש סיכוי גדול יותר למצוא אחת במצב יותר טוב.

אני רוצה את ה-2L, אבל אבי טוען שהוא טוחן דלק והוא אומר לי ללכת על ה-1.6L בגלל זה.

פורסם

בדרך כלל ההבדלים באחזקה ובתצרוכת בין שני מנועים כאלה לא בשמיים. הערך המוסף שיש למנוע הגדול יותר כן מורגש.

2 ליטר הוא לא מנוע בשרני במיוחד (במזדה הוא אפילו שילוב די מוצלח).

את כל עניין התצרוכת צריך לקחת בפרופורציה לפי מס' הק"מ והנסועה.

לשאלתך: כשמוציאים את אותם ביצועים משני המנועים, המנוע הגדול יותר עשוי להראות צריכה טובה יותר.

אם נוסעים רגוע המנוע הקטן עשוי לצרוך פחות דלק (על חשבון תאוצות מתונות יותר).

פורסם

העניין הוא יחסית פשוט המאזדה 2 ליטר תאכל לך פחות בכביש בין עירוני ויותר בעיר .

והמאזדה1.6 תאכל יותר בבין עירוני מאשר בעיר ....

ובכלל נסיעה הכי חסכונית היא במהירות בין 90-100 קמ״ש .

כרגע יש_לי פגו 206 1.6 ליטר ושמים לב להבדל בנסיעה בין עירונית בין 1.4 ל 1.6

בתצרוכת דלק , הצלחתי בנסיעה בין עירונית מהמרכז לדרום להוציא ממנה תצרוכת של 1:17 1:18

וסתם בשביל להראות לאבא שלך כנס לאתר קילומטר לליטר ( חפש בגוגל )

שם אמורים להפוך את כל מה שאמרתי למספרים , ובינינו מניסיון ה2 ליטר הרבה יותר מהנה מה 1.6 :))

בהצלחה

פורסם

היות והיית לי את ה 1.6 ועכשיו את ה 2.0 .

ה 2 יותר חסכונית כי הסל"ד שלה יותר נמוך . בתוך העיר היא אוכלת כמו כל משפחתי אחרת אבל מחוץ לעיר היא עושה בכיף 1/14 ויותר

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

פורסם
מנסיון המאזדה 3 2.0 עושה 1/17 בבין עירוני

נשמע מופרך.

הרכב בממוצע עושה 1\11 בנסיעה משולבת (במקרה הטוב)

שי.

פורסם

לחבר מהעבודה יש את ה-3 בגרסת 2 ליטר, שנת 2010 אמנם, אבל בנסיעה מקרית גת, לבאר שבע, המחשב הציג צריכה של 1:17 (:shock:), בנסיעה עירונית זה ירד ל 1:9, הבחור לא נוסע לאט, אבל גם לא חורעני (מאיץ באיזי, מאט לפני רמזורים ולא בבלימת חירום מטר לפני קו עצירה).

כך שממצוע גס יהיה 1:13.

הכל פונקצייה של אופן נהיגה.

כמובן שהוא גר באזור מישורי יחסית, אני גר בטבריה, ועם הונדה ג'אז הייבריד משיג בנסיעה עירונית בעליות במקרה הטוב 12.5 ליטר ל-100 קילומטר (בחישוב גס מאוד 1 ל-8)

בשורה התחתונה, אפשר להגיד שבתנאי נהיגה רגועים, בכביש ישר בנעירוני, ה-2 ליטר תיהיה חסכונית יותר

פורסם

יש פרמטר חשוב מאוד שאתה מפספס והוא שגם אם ה 2 ליטר יותר חסכוני מה 1.6ליטר אתה תשלם את ההפרשים במחיר של הביטוח ובטסט אם לא יותר...

פורסם
יש פרמטר חשוב מאוד שאתה מפספס והוא שגם אם ה 2 ליטר יותר חסכוני מה 1.6ליטר אתה תשלם את ההפרשים במחיר של הביטוח ובטסט אם לא יותר...

לא יודע לגבי הטסט.

לגבי הביטוח, אני חושב שלהיפך. אם אני זוכר נכון, הסבירו לי פעם בחב' ביטוח שדווקא במנועים הגדולים הביטוח קצת יותר זול, בעיקר בדגמים פופולריים כמו המאזדה 3 והפוקוס. לטענתם, גירסת 2.0 הרבה פחות "גניבה" כי בגלל הביקוש והפופולריות הגנבים הולכים על ה- 1.6.

אשמח לאישור או סתירה של הדברים.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תוכן חדש...