Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שאבא שלי עשה עם הHP שהיה לו, הסוללה שם הייתה מחזיקה שעה וחצי - שעתיים אחריי 5 שנים!

שעה וחצי עד שעתיים עבודה על מסך 15.4. זה לא רע בכלל.

לפטופ עם סוללה של שעה וחצי זה כמו אצטרובל - אין מה לעשות איתו.

כשאני צריך להשתמש במחשב הנייד שלי והרזרבה שלו נמוכה משלוש שעות נטו, אני מחליף סוללה.

דווקא המחשב האחרון של HP שהיה לי עבד לא מעט בדרכים עם סוללה שהייתה נפרקת במלואה כל שני וחמישי,

וגם במשרד על גבי תחנת עגינה. הסוללה המקורית לא שרדה הרבה והוחלפה אחרי שנה, לאחר מכן צורפה אליה

סוללה נוספת עם קיבולת מורחבת, ושתיהן בטור היו נותנות לי כארבע שעות עבודה סה״כ.

בימינו מי שצריך מחשב נייד עם חיי סוללה טובים יכול פשוט לעבור ל-SSD. במצב כזה גם אם היעילות

לא תהיה אופטימלית ותרד עם השנים, עדיין ישאר מספיק ״מיץ״ בשביל כמה שעות עבודה ללא דאגות.

פורסם
יצרנים מסויימים (כמו דל) מציידים את מחשביהם בתוכנת אופטימיזציה לסוללה, כך אפשר להשאיר את המחשב מחובר כל הזמן והטעינה בפועל תתרחש רק בטווח האופטימלי שבין 15-90 אחוז. אם אין לך כזאת, אפשר פשוט לחבר ולנתק מהשקע בנקודות אלה כל פעם.

יצרנים אחרים (כמו HP) לא עושים זאת וכך מרוויחים כסף נוסף על סוללות שהמשתמש מחליף אחת לשנה-שנתיים בשל ירידת הקיבולת. למיטב ידיעתי קיימות תוכנות צד שלישי שעושות את העבודה גם אם היצרן לא טרח לצייד את המחשב במנגנון האופטימיזציה.

אתה יכול לתת קישור לתכנת צד שלישי כזאת?

פורסם

בשם האצטרובלים- אל תעליב את האצטרובלים.

הם דווקא מאוד שימושיים כחומר בעירה ועם תפוקת חום גבוהה. כשתיתקע בשטח בלי דלק/ גז בבנזיניה ותרצה מים חמים/ קפה- 2 אצטרובלים ויש לך פינג'אן מלא ל3-4 אנשים רותח.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כשאני צריך להשתמש במחשב הנייד שלי והרזרבה שלו נמוכה משלוש שעות נטו, אני מחליף סוללה.

למה כמה אתה חושב שמחזיק היום מחשב 15.6 סביר?

בלחץ, בשימוש עדין, עם תאורת מסך חלשה וכו' תגיע אולי ל3 שעות.

בשימוש מעט יותר אינטנסיבי כמו זה שהיה לי, ועבדתי עם תאורת מסך חזקה כדי לא להוציא לעצמי את העיינים, היה מדובר על שעה וחצי עד שעתיים עבודה.

היום הסוללה מחזיקה אצלי 5-6 שעות, אבל זה מחשב 11.6. לא 15.4.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht, איזה מחשבים יש לך?

המחשב שלי, דל latitude E6530 (מסך 15.6"), עם מעבד I5 וכונן SSD, בשימוש סטודנטיאלי (אופיס ואינטרנט) מחזיק 6-7 שעות בקלות ללא טעינה עם סוללת 9 תאים (87wh). ויש לי מסך FHD ותאורת מקלדת. כשאני חושב על זה- מעולם לא נזקקתי למטען בלימודים.

לאחי יש את הדור הקודם- E6520, עם מעבד sandy bridge, והוא מחזיק די הרבה פחות (סוללה 9 תאים שמחזיקה 5 שעות במקום 7). הivy bridge חסכוני משמעותית וגם בקושי פולט חום- משמע כמעט ואין מצב שבו המאוורר של הקירור נכנס לפעולה- ולכן החיסכון בסוללה. בדור הסנדי- ברידג' המאוורר עובד הרבה יותר זמן, במיוחד בגלישה באינטרנט.

הSSD גם תורם לכך (ע"פ dell- זה שווה תוספת של כחצי שעה עבודה בסוללת 6 תאים). כמו כן הוצאתי את הכונן האופטי- DVD מהמחשב לצורך חיסכון במשקל.

בנוסף יש לי מחשב E6230 (מסך 12.5") שהסוללה שלו מחזיקה 8-9 שעות בכיף אבל עם סוללת 6 תאים- שבולטת מאחור (אותו המפרט כמעט).

בדור החדש של המעבדים- Haswell- שיצא לקראת אמצע- סוף השנה- אינטל טוענת שהם יהיו חסכוניים משמעותית מהדור הנוכחי ושזו לא תהיה הגזמה אם המחשב יוכל לפעול 10 שעות ויותר ללא טעינה ותוך שיפור בביצועים לעומת הדור הנוכחי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הקטע של המאוורר הכבוי בפעולה רגילה הוא יתרון עצום של ה-ivy bridge

והדורות הבאים. עוד לא נאמרה פה המילה האחרונה.

בחזרה לשאלה הפותחת את השרשור: הדרך הכי טובה היא לקנות

מחשב מתקדם עם ivy ו-ssd.

כל שאר הפטנטים זה כמו מכוניות אספנות. כיף להתעסק אבל

לא שווה את הטרחה אם מסתכלים על זה מבחינה כספית נטו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...