Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יש לי מעין חריקות כאלה (כמו שרכבת עוצרת) :) מהגלגלים הקדמיים הרעש נהיה גדול יותר כאשר אני לוחץ על הבלמים...

ברשותי סובארו לגאסי שנת 91 גיר אוטומט 1600...

מה פשר הבעיה?! אולי ברקסים?! תעזרו בבקשה...

Pioneer DEH-80Prs Amp:Hertz HDP5TW:ScanSpeak D2004 Mid:Silver Flute 4Ohm Sw:JL Audio 12W3v2

פורסם

אם זה רק כאשר אתה לוחץ על הברקס, אז אלה הן הרפידות שלפי מה שידוע לי זה או שהן רטובות או מלוכלכות.

או שגם אפשרי שהבשר שלהן נגמר ויש צורך בהחלפה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אם זה רק כאשר אתה לוחץ על הברקס, אז אלה הן הרפידות שלפי מה שידוע לי זה או שהן רטובות או מלוכלכות.

זה לא רק כאשר לוחצים על הברקס... הרעש נשמע גם כאשר נוסעים נסיעה רגילה אך כאשר נוסעים ללא הברקס הרעש נשמע מקוטע ולא כל כך חזק אך כאשר נלחצת דוושת הברקס הרעש נהיה חזק ורציף...

אהה עכשיו גם נזכרתי שהאוטו רועד כאשר לוחצים על הברקס... ובמהירויות גבוהות (120+)

האוטו רועד בצורה מחרידה.

Pioneer DEH-80Prs Amp:Hertz HDP5TW:ScanSpeak D2004 Mid:Silver Flute 4Ohm Sw:JL Audio 12W3v2

פורסם

זה לא רק כאשר לוחצים על הברקס... הרעש נשמע גם כאשר נוסעים נסיעה רגילה אך כאשר נוסעים ללא הברקס הרעש נשמע מקוטע ולא כל כך חזק אך כאשר נלחצת דוושת הברקס הרעש נהיה חזק ורציף...

אהה עכשיו גם נזכרתי שהאוטו רועד כאשר לוחצים על הברקס... ובמהירויות גבוהות (120+)

האוטו רועד בצורה מחרידה.

עם כל הכבוד לפורום ולחבריו המכובדים,

אם יש בעיית בטיחות לרוץ למוסך ולא לחכות :!::!::!:

ולא לחכות לתשובות כאן.

דברים כאלו דורשים אבחנה של מוסכניק שיראה וישמע את הרכב.

זה בדיוק כמו שלא לומדים שחייה בהתכתבות.

פורסם

בעבר כשהייתה לי 205 הייתה את אותה הבעיה...

בבלימות חריפות...כל ההגה היה רועד...ממש בצורה אפילפטית.

בדיקה במוסך העלתה את הממצא הבא.

דיסקיות הבלם שחוקות לחלוטין ויש בהן חריצים של בלאי.

לפי דעתי יכול להיות מאוד שזה מה שגורם לרעידות בזמן הבלימה.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, הברקסים שלך כנראה גמורים - סע למוסך.

סט דיסקים מאווררים עולה כ 75 ש"ח ליחידה (150 סה"כ)

סט רפידות ל-2 הגלגלים הקדמיים עולה כ 90 ש"ח (תחליפי)

+ עבודה.

500 ק"מ ראשונים עוצמת הבלימה תהיה נמוכה מאוד. יש לבלום בעדינות ולא לחמם את הבלמים (לא ללחוץ עוד יותר חזק אם הרכב לא עוצר - פרט למקרי חירום , פשוט לשמור מרחק ולבלום בחוכמה וברגל עדינה על דוושת הבלם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל אני רוצה להודות על התשובות הטובות והמהירות... השאלה האחרונה שלי היא איפה לבצע את ההחלפה?! כי כאשר באתי למוסכניק והראתי\השמעתי לו את הבעיה הוא אמר שצריך לעשות חריטה ואם זה לא יעזור להחליף והוא אמר שלעשות חריטה יעלה 200 שקל ולשים חדשים יעלה 400 שקל לפי דעתי המחיר קצת מוגזם... למרות שאני לא זוכר על מה הוא אמר שצריך לחרוט...

קודם כל על מה חורטים (שוב מצטער על הבורות) והאם מישהו מכיר מוסך טוב לסובארו באיזור המרכז שלא יישחטו אותי במחירים ויתחילו "למצוא" בעיות אחרות באוטו (אני מרמלה, ולא אני לא מאלה שדופקים דברים ממכוניות של אחרים אז אל תיבהלו כשאתם שומעים את המילה רמלה כי לא כולם פה כאלה למרות שיש הרבה כאלה פה)

פורסם

+ עבודה.

500 ק"מ ראשונים עוצמת הבלימה תהיה נמוכה מאוד. יש לבלום בעדינות ולא לחמם את הבלמים (לא ללחוץ עוד יותר חזק אם הרכב לא עוצר - פרט למקרי חירום , פשוט לשמור מרחק ולבלום בחוכמה וברגל עדינה על דוושת הבלם).

איציק

הנה לך דוגמה למחירי סד דיסקים

דבר שני הדיסקים הינם צלחות (לא יודע מאיזה חומר בדיוק) אשר יושבות מאחורי הגלגל

את הדיסקים האלה ניתן לחרוט ולהשתמש בהם שוב

ויש את הרפידות שהן בעצם כמו הרפידות באופניים, יושבות על הצלחת משני הצדדים ובלחיצה על הברקס ננעלות עליה ובכך גורמות להפחתת המהירות. את הרפידות אין דרך לתקן או לחרוט אלא רק להחליף, לרוב דיסק שדורש חריטה זה אומר שזה בגלל שהרפידה הגיעה לסופה וה"בשר" שלה נגמר והיא פשוט התחילה להרוס את הדיסק וגם זה לא בטיחותי

in the face

with a chair

פורסם
קודם כל אני רוצה להודות על התשובות הטובות והמהירות... השאלה האחרונה שלי היא איפה לבצע את ההחלפה?! כי כאשר באתי למוסכניק והראתי\השמעתי לו את הבעיה הוא אמר שצריך לעשות חריטה ואם זה לא יעזור להחליף והוא אמר שלעשות חריטה יעלה 200 שקל ולשים חדשים יעלה 400 שקל לפי דעתי המחיר קצת מוגזם... למרות שאני לא זוכר על מה הוא אמר שצריך לחרוט...

קודם כל על מה חורטים (שוב מצטער על הבורות) והאם מישהו מכיר מוסך טוב לסובארו באיזור המרכז שלא יישחטו אותי במחירים ויתחילו "למצוא" בעיות אחרות באוטו (אני מרמלה, ולא אני לא מאלה שדופקים דברים ממכוניות של אחרים אז אל תיבהלו כשאתם שומעים את המילה רמלה כי לא כולם פה כאלה למרות שיש הרבה כאלה פה)

לא מכיר מוסכים באיזור רמלה.

בכל מקרה, מחיר סביר יהיה גם 200 שח לזוג דיסקים, 400 נשמע לי מוגזם לחלוטין.

לעיתים לא מחליפים את הדיסקים (תלוי כמה עובי נשאר בהם) ולכן חורטים אותם, ממש מורידים שכבה (את השכבה שנפגעה/לא אחידה) מהדיסק ע"מ שיהיה חלק - זה מחזיר את יכולת הבלימה המקורית ומבטל את הרעידות שאתה מרגיש בזמן בלימה / מהירות גבוה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעצם אני כן מכיר :p (זיכרון חלוד :p)

ביקרתי כמה פעמים בסובארו באר-יעקב, לא התאכזבתי.

סע לשם ובקש הצעת מחיר - זהו מוסך מורשה סובארו, ייתכן והמחירים יהיו מעט יותר גבוהים ממוסך חאפר אחר אבל זה שווה את המחיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

+ עבודה.

איציק

הנה לך דוגמה למחירי סד דיסקים

דבר שני הדיסקים הינם צלחות (לא יודע מאיזה חומר בדיוק) אשר יושבות מאחורי הגלגל

את הדיסקים האלה ניתן לחרוט ולהשתמש בהם שוב

ויש את הרפידות שהן בעצם כמו הרפידות באופניים, יושבות על הצלחת משני הצדדים ובלחיצה על הברקס ננעלות עליה ובכך גורמות להפחתת המהירות. את הרפידות אין דרך לתקן או לחרוט אלא רק להחליף, לרוב דיסק שדורש חריטה זה אומר שזה בגלל שהרפידה הגיעה לסופה וה"בשר" שלה נגמר והיא פשוט התחילה להרוס את הדיסק וגם זה לא בטיחותי

תומר, תרשה לי לתקן אותך על כמה דברים:

1. הדיסקים עשויים ממתכת (או סגסוגות יקרות, כשמדובר בסחורה יותר יקרה).

2. דיסק שדורש חריטה זה לא בגלל שהרפידה הגיעה לסופה, אלא בגלל שהדיסק בעל חריצים, ואין לו שטח פנים חלק.

הרפידות עשויות מחומרים יותר רכים יחסית מהדיסק, במטרה פשוטה שקודם הרפידות יגמרו,

ורק אחרי זמן רב יילכו הדיסקים.

פורסם

אבל למה אין לו שטח פנים חלק? לרוב זה בגלל שהרפידה הגיעה לסוף והתחילה להרוס את הדיסק

ולא אמרתי ממה הדיסק עשוי, וגם לא אמרתי ממה הרפידה עשויה. רק הסברתי לו מה זה הדיסק ולמה יכול להיות שהוא דורש חריטה.

in the face

with a chair

פורסם
אבל למה אין לו שטח פנים חלק? לרוב זה בגלל שהרפידה הגיעה לסוף והתחילה להרוס את הדיסק

ולא אמרתי ממה הדיסק עשוי, וגם לא אמרתי ממה הרפידה עשויה. רק הסברתי לו מה זה הדיסק ולמה יכול להיות שהוא דורש חריטה.

לדיסק אין שטח פנים חלק מכמה סיבות.

העיקרית היא קירור יעיל יותר. ישנם דיסקים מחורצים וישנם דיסקים מחוררים וישנם כאלה שהם גם וגם. חיכוך טוב יותר. יעילות בסילוק מים וכו'...

flantza1.jpg

flantza2.jpg

flantza3.jpg

זה מה שנקרא דיסקים ספורטיביים..

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

לדיסק אין שטח פנים חלק מכמה סיבות.

מעניין, אצלי הן חלקות לגמרי :shock:

ראלימן, תוכל להעיף מבט מחר במפגש ולבדוק מה הבעיה אצלי באוטו :?::roll:

איציק