Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם נכבדי הפורום. ערכתי חיפוש אך לצערי לא מצאתי תשובה בנידון לכן אני פונה אליכם.

הרכב המדובר הוא פורד פיאסטה שנת 1996 דגם YOUTH מנוע 1325 סמ"ק. הרכב גמע 220 אלף ק"מ. לפני כמה ימים שמתי לב שהמנוע רועד בסל"ד סרק. ניגשתי למוסך לשאול לפשר הדבר. מסתבר שצילנדר אחד (זה שקרוב למשאבת מים) אינו מתפקד כראוי. בבדיקת קומפרסייה שנערכה לצילנדר התגלה שיש באותו צילנדר קומפרסייה של 75 בלבד. לעומת זאת, בצילנדר ליד ישנה קומפרסייה של 160. החברה במוסך אמרו שהבעייה היא ברינגים ואמרו שאפשר לנסוע ככה עד אשר המנוע ימות לגמרי. כאשר המנוע עובד, אם מנתקים את חוט ההצטה מהפלג של אותו צילנדר פגום המנוע עובד אותו הדבר. לעומת זאת, אם מנתקים חוט הצתה מצלינדר אחר המנוע רוצה להיכבות. אז זה ברור שהמנוע עובד רק על 3 צילנדרים וגם אם יש הצתה או אין בצילנדר הפגום זה לא ממש משנה למנוע. רואים גם פייח על פיית האגזוז מאחורה וכאשר פורג הפלג מאותו צילנדר פגום הוא היה מפוייח לגמרי. הרכב משמש את גיסי לנסיעה לעבודה של 15 ק"מ ביום. בזמן נסיעה מרגישים לפעמים מין בעיטות מהמנוע. האם זה הגיוני שככה יום אחד הקומפרסייה תיפול בצורה דרסטית של יותר מ 50 אחוזים ואילו הצילנדרים האחרים יהיו בסדר גמור? אולי מדובר בבעיה של אי אטימה של שסתומים ולא ברינגים? כאשר נוסעים בכביש פתוח הרכב לפעמים נותן בעיטות וכאשר מטפסים במהירות וגם בסל"ד לא מרגישים בתופעה.

תודה מראש לעונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שלום רב !

קומפרסייה נמוכה כמו שנתגלתה, מעידה בוודאות שיש בעייה עם אטימה מלאה של שסתום פליטה ברוב המקרים, ולא רינגים, משום שרינג דחיסה , לא יכול להשחק בצורה הרסנית, כמו שסתום פליטה שהתחמם חימום יתר, אלא אם הרינג נתפס בדפנות הצילנדר בגלל פיח רב שימוון לא יעיל הצילנדר , או פגם ביצור ובאיכות הרינג, במקרה כזה , גם רינג השמן יפגע, המנוע יעשן, עשן לבן, וייצטבר לחץ עודף בעוקת השמן, שיגרום ללחצים נזילות שמן מהמדיד שמן,ולעתים גם פליטת המדיד החוצה, בגלל קומפרסיה שבורחת לאגן השמן, פליטת שמן מהנשם, נזילות והזעות שמן, ועוד.

במקרה כזה לא תיתכן שיפור רגעי בסחיבה בעת האצת הרכב.

המלצתי לבדוק אפשרות של שסתום פליטה לא אוטם כראוי בגלל קפיץ שנשבר, כוון נדנד שנסגר ועוד, לפני שתספיד את הרכב, שבמקרה של שסתום מחייב פרוק ראש מנוע בלבד.

האם היית במוסך בזמן בדיקת הקומפרסייה, וצפית בתוצאות הקומפרסיה , או ליין, והאם כל הצילנדרים הראו תוצאה של 160, ורק אחד 75 או שהיו תוצאות נוספות נמוכות מ160?

נדיר מאד שחל ירידה כזאת בקומפרסיה, מהיום להיום, לרוב זה מגיע באופן הדרגתי ולאחר התחממות יתר, אלא רק אם קפיץ שסתום נשבר באופן פתאומי(נדיר), או אום הבטחה של הנדנד השתחררה לפתע, החלפת האום בחדשף וכוון שסתום מחדש, יכול לפתור את הבעייה, בכל מקרה נסיעה במצב כזה, רק תחמיר את הבעייה.

בכל מקרה הבדיקה התאימה למקרה שלך היא בדיקת לחץ הפוך(ליקייג). שבו אתה יכול לאבחן במדוייק לאן הקומפרסייה לעוקת השמן, וזאת ניתן לבדוק האם לחץ אוויר נפלט מפתח מלוי השמן, או משסתום פליטה, דרך צינור הפליטה, או לעתים רחוקות מאד דרך שסתום יניקה עקום, שלא אוטם ובורח לחץ אוויר דרך ראש ההזרקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה לך על התשובה המהירה. הרכב לא מעשן ואין תופעה של פריצת שמן מהנשם או קפיצה של מדיד השמן וכיוצא בזה. הרכב אוכל טיפה שמן אבל זה היה גם מקודם והצריכה לא השתנתה. אבל אם אתה מזכיר נזילות והזעות אז אכן ישנה נזילה מכיוון מכסה שסתומים. אטם מכסה שסתומים הוחלף לפני 20 אלף ק"מ אם אני זוכר נכון.

לצערי הרב גיסי נמנה על אלה שלא ממש בודקים שמן לעיתים קרובות. לא מעט פעמים כאשר אני בדקתי שמן לרכב (מתוך דאגה לרכב) גיליתי רמת שמן נמוכה הקרובה למינימום או לקצה מתחת למינימום. האם זה מה שגרם לאי שימון השסתום ומן הסתם להריסתו? כמו כן, הייתי ממלא תמיד שמן חצי סינטטי 10W-40. משום מה הוא מילה שמן 10W-30 מינראלי. האם זה גם הזיק בכך שהוא מילא שמן עם דרגת צמיגות פחותה?

לגבי שאר הצילנדרים המוסכניק לא בדק את כולם אלא רק את הצילנדר הבעייתי ואת זה שליידו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון מהיום, מיכון שהרכב לא בשימוש לקחתי אותו היום למוסך. פירקתי מכסה שסתומים וכולם לא היו מכוונים. לאחר שכיוונו לי אותם עשו לי בדיקת לחץ הפוך. מסתבר, שאיבוד הקומפרסייה נובע משסתום יניקה דפוק. כמו כן, כאשר הזרימו אוויר לצילנדר מספר 2 היה אפשר להרגיש שהאויר בורח לצילנדר מס 3. זאת אומרת, שגם אטם ראש מנוע (שהתכוונתי להחליף בכל מקרה) הוא דפוק. התוכנית עכשיו היא לפרק את הראש, לשלוח אותו לבעל מקצוע לטיפול והחלפה של שסתום יניקה ואולי גם אחרים. לאחר מכן, החלפת אטם ראש מנוע ושאר אטמים.

עדכון בקרוב.

• תוכן חדש...