Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן "משוגעים" לעניין שבשבלם התענוג זה לקנות גורטאה ולהקים אותה לתחייה ולתפארתה. לשם כך נדרש מקום איחסון ידע והבנה לא קטנה במכונאות/פחחות/חשמל וכדו'. אני בטח לא מסוגל לזה.

אז לאחד מהשורה שמעוניין לקנות רכב אספנות, מה מצפה לו?

האם יש היכן לטפל ברכבים? האם יש להשיג לרכבים חלקים?, בהקשר לכך האם יש חברות מסוימות שיותר קל לתחזק (רנו, פורד, סובארו..)

איזה בדיקה כדאי לעשות לרכב כזה, והיכן?

כל מידע יתקבל בברכה.

פורסם

בשביל הפשטות עדיף אמריקאית לדעתי (אבל אני משוחד) :-D הצצתי מתחת לרכב כמה וכמה פעמים, אין שם שום דבר מסובך יותר מדי.

לרכב שלי יש ספר רכב בעובי של גליל נייר טואלט שמוסבר בו הכל, מא' ועד ת, כולל כל בורג אפשרי ברכב כולל המנוע.

לא יודע בנוגע לרכבים אחרים.

חלקים לאמריקאיות יש בשפע, גם חדשים מהניילון וגם משומשים (הרכבים האלה יסעו לעד)

אף אחד לא נולד מכונאי בעל ניסיון, כולם לומדים את זה איפה שהוא בדרך. אולי אבא,דוד, חבר שהיה מתעסק והיו מצטרפים עליו לעבודות והיו לומדים, או כאלה שהילדות שלהם הייתה לא הכי טובה בעולם והצעצועים היחידים שהיו להם זה ארגז כלים.

אתה צריך כלים טובים (ולא סיניים זולים) הם לא זולים (ביחס לסיניים) אבל הם ישרתו אותך המון זמן

ספרות נכונה וטובה שמתאימה לרכב שלך.

רצון ומוטיבציה ללמוד דברים חדשים,ללכלך את הידים.

אנגלית ברמה בסיסית לדעתי על מנת לקרוא באנגלית וקצת חיפוש ביוטיוב ופורומים בהתאם לרכב שלך.

חניה או מקום שתאכל להעמיד שם את הרכב בזמן השיפוץ

וזמן פנוי, הרבה זמן פנוי, גם על מנת לעבוד על הרכב וגם על מנת לעשות שיעורי בית בנוגע למה שאתה הולך לעשות. מכיבן שאתה עושה את זה בפעם הראשונה וזה יקח לך הרבה זמן.

אם יש בן אדם שמכיר את הרכב או מישהו שפתח בחיים שלו בורג אחד או 2 ברכב (שהם אל ברגי הגלגל) זה יהיה מצויין.

כיום בעידן האינטרנט לא צריך ללכת רחוק, יש המון חומר באינטרנט. אם ממש תרצה לעשות אוברול למנוע של אמריקאית יש לך ביוטיוב הדרכה שלב אחרי שלב עד הפרט הכי קטן סרט על איך מפרקים ומה מחליפים ולמה וכמה. כולל ההרכבה שלו.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

מה שאני אוהב ברכבים ישנים ובעיקר ברכבי אספנות

זה את הפשטות והמרחב שיש בתא המנוע.

לדוגמא יש לך נזילת מים מאיזה שהוא צינור ברוב רכבי האספנות איך שתיפתח

את מכסה המנוע אתה תגלה מיד מאיפה הנזילה,לעומת זאת ברכב חדיש יותר

תצטרך לפרק חצי אותו כדי לגלות מאיפה נוזל.

הבעיה היחידה זה להשיג חלקים אבל בזמן שיש את ebay

אפשר כמעט כל חלק להשיג,ותתפלא לא חסר חלקים בארץ ואל תשכח שאפשר גם לשפץ

(משאבות למיניהם,סטרטר,אלטרנטור וכ׳ו).

הרכבים שאני ממליץ עליהם:סובארו,פורדים למיניהם,ואמריקאיות.

בהצלחה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
אמריקאיות :twisted:

אתה מתעקש על אמריקאיות מתוך הערכה השוואתית והתנסות רבת שנים בדגמים שונים של מכוניות, מתוצרים שונים וממדינות שונות כאשר נוכחת לדעת שיש עדיפות מהותית ברכב אמריקאי על פני רכבים אחרים? האם תוכל לתת הערכה מידתית למרכיבים שונים אשר בהם חוזקות של הדגמים האמריקאים באים לכדי ביטוי משמעותי בשיקלול והחלטה איזה דגם ראוי שה"אספן" המתחיל יבחר? האם יש לך "בנק" קריטריונים לפיהם ניתן למדוד ולהגיע להחלטה?

פורסם

מעניין ההמלצה על אמריקאיות, מודה הן יפות, אך ברובן (אם לא כולן) הן ספינות.

מסכים שברכבים הישנים אפשר לאתר בעיות, זכורה לי הברנדה שהייתה לי שהייתי פתוח מכסה מנוע ומבין לבד מה יש שם, ברכב שיש לי היום אני פותח מכסה רק כדי לבדוק מים/שמן.

מטריד אותי מהדברים שהועלו כאן יוצא שאני צריך להיות חצי מכונאי ולהבין מאיפה להביא ולהשיג חלקים, אם כך הדבר אולי טוב ששאלתי מכיון שאני לא בנוי לזה, אין לי את הסבלנות לכך.

אני מוכן לקבל באהבה שברכב ישן, אולי אין מזגן ושהוא לא מגיע למהירויות שגוררות שלילה וכיו"ב, אך יש לו אופי ואת זה אני מחפש, אך לא ביסורים ובקשיים.

פורסם

בשורה הראשונה שלי בהודעה מספר 2 כתבתי "(אני משוחד)" שזה אומר, שיש לי אמריקאית וכמובן כמו שזה מקובל " מה שיש לי זה הכי טוב". זה במקרה ולא הסברתי את עצמי נכון.

ברור שמבחינת פשטות FORD T הכי פשוטה...

קודם כל רציתי תמיד רכב אמריקאי, סתם ככה בלי סיבה, חבר קנה ביואיק, ועשיתי סיבוב, אהבתי, התחלתי לבדוק זמינות חלקי החילוף באינטרנט כמות החלקים הייתה אפילו יורת גדולה ממה שציפיתי. מכיבן שהרבה חלקים מורכבים על כמה וכמה רכבים...

זמינות הEXTERIOR הייתה קצת יותר בעייתית, אבל עדיין אפשר להשיג.

קניתי אמריקאית.

זהו.

טורנצ'ו יש באמריקאיות, גם מזגן, גם חלונות חשמל, ואפילו כסא חשמלי עם כל הכיוונים האפשריים.

פעם ארצות הברית הובילה את כל תעשיית הרכב מבחינת אבזור, הגה כוח שאפשר לסובב עם אצבע אחת, מזגן,כיסא נהג חשמלי,חלונות חשמל..

שאר היצרנים בעולם עדיין היו נוסעים על גוש פלדה, בלי מזגן בלי הגה גוח בלי כלום.

ונכון, אמריקאיות לא מתאימות לכולם, יש כאלה שאל אוהבים שזה ענק ולא מבינים למה רכב של 2 דלתות צריך ליהיות באורך של 5-6 מטר. ולמה הרוחב הזה... והם לא באמת צריכים ספסל מקדימה.

אבל ככה יותר כיף:)

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
מעניין ההמלצה על אמריקאיות, מודה הן יפות, אך ברובן (אם לא כולן) הן ספינות.

מסכים שברכבים הישנים אפשר לאתר בעיות, זכורה לי הברנדה שהייתה לי שהייתי פתוח מכסה מנוע ומבין לבד מה יש שם, ברכב שיש לי היום אני פותח מכסה רק כדי לבדוק מים/שמן.

מטריד אותי מהדברים שהועלו כאן יוצא שאני צריך להיות חצי מכונאי ולהבין מאיפה להביא ולהשיג חלקים, אם כך הדבר אולי טוב ששאלתי מכיון שאני לא בנוי לזה, אין לי את הסבלנות לכך.

אני מוכן לקבל באהבה שברכב ישן, אולי אין מזגן ושהוא לא מגיע למהירויות שגוררות שלילה וכיו"ב, אך יש לו אופי ואת זה אני מחפש, אך לא ביסורים ובקשיים.

קנה רכב שניתן להשיג את כל החלקים בארץ למשל: חיפושית ופורד אסקורט ותמצא מכונאי שמוכן לטפל בו.

לא חייב להיות חצי מכונאי מההתחלה, זה יקרה הבמשך:-)

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם
יש כאן "משוגעים" לעניין שבשבלם התענוג זה לקנות גורטאה ולהקים אותה לתחייה ולתפארתה. לשם כך נדרש מקום איחסון ידע והבנה לא קטנה במכונאות/פחחות/חשמל וכדו'. אני בטח לא מסוגל לזה.

אז לאחד מהשורה שמעוניין לקנות רכב אספנות, מה מצפה לו?

האם יש היכן לטפל ברכבים? האם יש להשיג לרכבים חלקים?, בהקשר לכך האם יש חברות מסוימות שיותר קל לתחזק (רנו, פורד, סובארו..)

איזה בדיקה כדאי לעשות לרכב כזה, והיכן?

כל מידע יתקבל בברכה.

לא כולם כאן קנו גרוטאה ושיפצו אותה ממצב 0 למצב תצוגה; לא מעט קנו מכונית במצב טוב וביצעו יישור קו תוך כדי תנועה, חלקם ייבא את מכונית חלומותיו.

אף אחד לא יודע הכל, ואין הרבה קשר בין מכונאות לפחחות, לדוגמא.

קח בחשבון שזהו תחביב לא זול, ולצד הנאה יש גם לא מעט רגעי עוגמת נפש, וכדאי לתת את הדעת על כך.

תמיד אני מציע לאספן המתחיל להתמקד במכונית אחת ולא "להתפזר" על כמה מכוניות, ואם אין ניסיון במכונאות וחשמל, עדיף לקנות מכונית תקינה ככל האפשר.

ברור שחיפושית או וולבו 144 הרבה יותר קל לתחזק מלנצ'יה פולביה לדוגמא, ולאספן המתחיל הייתי מציע להתמקד בדגמים שהיו פופולאריים בארץ בשעתו - חיפושית, פורד למינהם, וולבו ואמריקאיות בסיסיות.

בהצלחה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...