Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני כחודש החלפתי רדיאטור ישן לחדש לסופר לנסר שנת 97, שגמעה 180 אלף ק"מ.

לא היה איבוד נוזל אף פעם רק עד לתקופה שבה הרדיאטור החל לנזול מהחלק העליון (חורים קטנים) ולכן הוחלף.

הרדיאטור החדש תקין ונקי, משתמש אך ורק בנוזל ירוק של VALEO / אמריקן איגל, אבל לאחר ששמו לי את הרדיאטור מים החלו להעלם במהירות, לא הבנתי כ"כ מאיפה ומבדיקה במוסך היה צינור גומי עם חור שהתחבר מאחורי המנוע ליד קיר הבידוד. הוא הוחלף בעלות של 100 ש"ח.

לאחר ההחלפה עשו לי בדיקה של לחץ במערכת, לא היתה בעיה, והכל היה תקין ראיתי בעצמי.

בזמן האחרון אני שם לב שיש איבוד יומי של מעט מים בכל פעם ולאחר שבוע שבועיים אני ממלא שוב כ 50-100 מ"ל.

הדבר אינו תקין לי ברור, אין כניסה של מי קירור למנוע ואין סימנים של "טחינה" על הפקק, השמן נקי (בוצע טיפול 10K לפני שבועיים לקראת הטסט האחרון).

לפני הטסט, כשהרכב היה על הליפט היה סימנים של מים ירוקים על המשאבת מים, המכונאי אמר לי כי יש נזילה קטנה במשאבה וכי הנושא עלול לגרום לנזק ולהתגבר.

מבדיקה שלי עם המוסך עלות העבודה כ 800-900 ש"ח עם החלק.

אני לא יודע האם הצרות באות בצרורות, והאם אכן מדובר בנזילה כיוון שהצינור הקרוע החל לנזול לפני שהוחלף נזל המון לכיוון האיזור של המשאבה, ולדעתי היה זה סימנים של מים שנזלו דווקא מהצינור ולא בהכרח מהמשאבה.

אבל אני לא מוסכניק ואני כמובן לא מבקש מאף אחד להיות נביא ולדעת מה הבעיה, אבל רציתי לדעת האם ישנם בדיקות מיוחדות שאפשר לעשות לפני שאני נגש למוסך ומוציא עוד אלפיה (לאחר 2000 ש"ח בחודש האחרון) על תיקון החלק הנ"ל, שלא אפול לעוד איזה קומבינת שיטת "מצליח".

מודה לכם מראש,

ליאב.

Opel Adam S 2017

פורסם

עוד נקודה רגישה בדגם הזה הוא פקק פח הנמצא בין המנוע לגיר. הוא נוטה להאכל עקב קורוזיה . קשה לראות את הדליפה מכיוון שהיא נסתרת באזור גלגל התנופה. הפקק זול מאוד אבל הגישה אליו מחייבת פירוק של הגיר ולכן התיקון יקר.

דליפת מים עלולה להיות הרסנית למנוע, לכן חשוב לטפל בה.

פורסם

על זה לא דיבר איתי המוסכניק שכן הוא מסביר לי תמיד מה הוא מחליף, רק דיבר על משאבת מים נוזלת מעט מאוד (שלפי דעתי לא היתה ממנה הנזילה אלא שאריות של הצינור שהתפוצץ ונזל על כל חלקי המנוע מתחת).

יש מוסך מומלץ? חשבתי לפנות למוסך רון (אני בראשל"צ) על מנת לבדוק את כל הסלט שנוצר לי לאחר החלפת הרדיאטור, אבל אני לא יודע אם הוא מטפל במיצובישי.

Opel Adam S 2017

פורסם

נקה את האזור ובדוק לאחר נסיעה סימנים לנזילה.

אם אתה קרוב לביצוע טיימניג, תבצע במסגרת החלפת המשאבה.

רענן

פורסם

בדקתי לאחר נסיעות, קשה לראות היות ורטוב בכבישים עכשיו, מבדיקה ברדיאטור נראה נקי וללא סימני שמן (לא היה בקודם גם) וכנ"ל לגבי המדיד שמן מנוע ובתוך ועל פני החלק הפנימי העליון של המנוע, הפקק נקי ובצבע שחור כהה של השמן. וזה נראה תקין.

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה מתאר שהמכונאי אמר לך שרואים נזילה מתפתחת מהמשאבת מים אז מה אתה מחפש? נזילה מצינור שזול יותר להחליף?

מדובר ברכב ישן שמתחיל להתבלות, גם אחרי שתחליף משאבת מים אף אחד לא מבטיח לך שחודש אחרי לא יתתחיל נזילה מאיזור אחר.

נ.ב. המי צבע של אמריקן איגל לא שווים שקל אחד בודד.

פורסם

לרוב נזילות בלתי-נראות זה פקקים.

הרכב שלך התיישן, מתחיל קצת בלאי, זה בור עם תחתית, אל תדאג.

תבדוק פקק מיכל עודפים (במידה ויש).

אם לא, כנראה זה הפקק שיושב בין המנוע לגיר, שקשה להגיע אליו.

תחפש אותו, במידה ותמצא, שים מטלית או משהו (תיזהר לא להתקרב לחלקים נעים\מתחממים), ותבדוק אחרי כמה נסיעות אם היא מתלכלכת בצבע ירוק של המים.

מזה מים ירוקים VALEO\אמריקן איגל?

VALEO זו חברה מצויינת, ב406 שהייתה לי כל החיים נסעה רק עם וולאו, ואחרי 13 שנים שפתחתי כמה צינורות, הבנתי שההשקעה שווה. (נקיים כמו חדר ניתוח, כנל גם בתוך המנוע!).

יכול ליהיות שמים לא איכותיים מתאדים מהר.

אם עוד לא החלפת משאבת מים, קל לראות סימנים של זרזיפי מים שיצאו ממנה בעבר, שווה בדיקה.

(היא עושה רעשים של נקישות בהתנעת בוקר קרה? (או אפילו כל היום?)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן, תודה רבה לכם על התשובות :) (כן אני יודע שזה היה לפני שלושה שבועות..)

מחר בבוקר אני נוסע למוסך רון לבדיקה של הנושא, אני לא רוצה ללכת למוסך אחר מה שגם אחד העובדים של רון אמר לי שהם מטפלים גם בס.לנסר

לגבי רעשי הנקישות, אכן התחלתי לשמוע בזמן האחרון מעין נקישות קטנות מכיוון המנוע, לא יודע אם מדובר במנוע עצמו אבל זה בהחלט מגיע משם.

כמו שאמרתי - אין ערבוב של מים בשמן או ההיפך, הרדיאטור נקי והשמן גם..

הנוזל שהיה לי ברכב היה של VALEO אבל הוא התאדה אפשר לומר ובמקומו שמתי כחצי גלון של אמריקן איגל שהיה לי ברכב במקרה.

מקווה מחר לקבל תשובה גורפת בנושא ושהעניין יפתר. שוב תודה

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...