Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה היא לא לספרי לימוד/מידע,

אלא אפליקציה שתחליף את המחברת המסורתית,

ממש לא בא לי להתעסק בכתיבת נוסחאות/חישובים על מחברת, ואני שוקל לעשות שימוש בטאבלט לטובת המשימה.

האם קיימות תוכנות כאלה? שגם יהיו נוחות לשימוש?

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד ולשלוט בחומר - אין תחליף למחברת. מכסימום קלסר.

אם אתה רוצה כלי לפתרון בעיות זה סיפור אחר.

כמו שלמדתי כשהייתי בכתה ח' - "מתמטיקה קוראים עם דף ועפרון".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכוונה שלי היא לא להשיג פתרונות לכל תרגיל (אם כי זה יכול להיות נחמד, אבל בפתוחה גם ככה יש פתרונות לתרגילים),

הכוונה שלי היא פשוטו-כמשמעו להחליף את המחברת במשהו דיגיטלי.

העניין הוא שאופיס מגושם מדי בשביל זה, ואני רוצה להיות מסוגל לפתור תרגילים על גבי מסך של טאבלט במקום על מחברת.

אפשרות נוספת היא שימוש במחשב רגיל (כרגע אני עם לפטופ הכי פשוט, אבל בהמשך שוקל לרכוש טאבלט וינדוס).

בברכה!

יונתן.

פורסם

מחשב זה נוצץ.

מחברת זה פרקטי.

תרגילים פותרים מהשלב הראשון עד האחרון, וכדי להבין מה שאתה עושה אין ברירה, אלא לכתוב - ועם כל הכבוד לטכנולוגיה המודרנית, אין כמו לכתוב, למחוק ולשרבט על נייר. מעבר לכך - הרבה יותר נוח לדפדף במחברת מאשר על מסך אלקטרוני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אללה ירחמו חדו"א, דחיתי את הח*א הזה לסוף התואר ויש לי מבחן בחמישי הקרוב.

שונא מדעים מדוייקים!

בכל אופן, בשבילי רק מחברת מסודרת וממורקרת כהוגן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני מסכים שהשיטה הישנה בדוקה ועובדת,

אבל הייתי שמח לשמוע שיצאו דרכים חדשות ויעילות לא פחות לכתוב תרגילים.

היתרון המשמעותי ביותר - זה שאפשר לתקן/למחוק מבלי להתעסק בעפרונות/מחקים/טיפקס.

וגם אף פעם לא נגמר המקום בדף באמצע התרגיל.

ובכללי - הכל נראה הרבה יותר מסודר ככה.

(עשיתי תואר ראשון הומני בעבר, ששם אין שום בעיה להקליד הכל בוורד, והתוצאה הרבה יותר אסתטית מכל מחברת ממורקרת, הבעיה שעם תרגילים וגרפים ומתמטיקה זה הרבה יותר קשה לביצוע בוורד פשוט).

אני לא צריך שישכנעו אותי שהשיטה הישנה היא טובה, אני רק אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על משהו חדש שעובד.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אוקי,

אז היום נתקלתי בסרטון הזה, והוא מתאר דיי במדוייק את מה שאני מחפש:

יש כאן גם יכולת לבצע חישובים אוטומטיים, גם יכולת לרשום את הכל בצורה מסודרת בתוך "מחברת" אלקטרונית, למחוק/לתקן,

וגם לעשות חיפוש לתוכן באינטרנט.

השאלה היא, האם זאת האופציה היחידה?

או שיש פתרונות מבוססי וינדוס? (לדוגמא לוח כתיבה)

או לחלופין - אם מישהו יודע אם הטאבלטים מבוססי וינדוס 8 - יהיו בעלי יכולות זהות?

אני שוקל לקנות תחליף למחשב כדי להגיע איתו להרצאות, אבל קצת חבל לי לקנות גם מחשב וגם טאבלט,

ואני בשאיפה טאבלט מבוסס וינדוס.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אף אחד לא יוכל כנראה לענות לך כי אף סטודנט (שאני נתקלתי או ששמעתי לפחות) לא ניסה לכתוב/לפתור בעיות במתמטיקה עם טבלט/לפטופ, מהר מאוד תגלה שזה לא פרקטי - לא בהרצאות ולא בש"ב.

למקצועות מתמטיים/פיזיקליים שכוללים נוסחאות ותרגילים אין ולא יהיה בעתיד הקרוב תחליף לנייר ועט, למקצועות הומניים שכוללים טקסט בלבד זה יכול להיות תחליף הולם.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

יש שרשור מקביל שעוסק בדיוק באותו עניין.

טאבלט כזה יוכל לשמש אותך כמחברת, רק שים לב לכך שמדובר במחברת יקרה במיוחד.

אישית אני מסופק אם יהיה יותר נוח מנייר ועט.

תוכנות שיאפשרו לך להגיש את התרגילים בפורמט גרפי נאה קיימות, הן מסורבלות לשימוש. בגרסאות קודמות של MS Word היתה תוכנת עזר כזו אבל היא הוסרה במהדורת XP או 2003.

והחשוב ביותר - אם תגיש תרגילים ש"המחשב פתר" לא תלמד כלום, ותכשל במקצוע - ובצדק. כדי להבין מתמטיקה ופתרונות אנליטיים אתה צריך לפתור את התרגילים ידנית. כשתגיע לאנליזה נומרית יהיה מדובר בסיפור שונה, שם יהיה עליך לכתוב קוד מחשב מתאים, אבל תוכנות כמו מאתלאב ירוצו על כל PC סביר.

פורסם

מכיוון שהשרשור שלי נפתח לפני כשבוע, אני ממשיך אותו, ולא אחד אחר, אבל הרעיון אכן כמעט זהה.

בעקרון אני ממש לא רוצה טאבלט מבוסס אנדרואיד/IOS, מכיוון שכמו שsperial ציין, אני לא אוכל להריץ עליו את שאר תוכנות/חומרי הלימוד (לראיה, אני לומד בפתוחה, ומרבית ההרצאות המוקלטות לא עובדות על שום דפדפן חוץ מIE, וזה מבלי להזכיר תוכנות אופיס וכו').

לכן הפתרון הדיגיטלי היחיד שאני רואה בינתיים זה טאבלטים עם וינדוס 8. (אלא אם כן אני רוצה להסתובב גם עם טאבלט וגם עם לפטופ... אבל זה סתם מפגר)

אופציה נוספת - היא לוח כתיבה כלשהו שמתחבר בUSB למחשב/טאבלט. אבל ספק אם יש אחד באמת טוב שיתאים לצרכיי.

טוב, אני מניח שאין ברירה אלא לחכות להכרזה הרשמית של כל הטאבלטים החדשים עם וינדוס 8, ולבחור משהו מתאים.

כיום יש לי לפטופ מאוד ישן (אם כי מאוד חזק לתקופתו XPS M1210), שאני סוחב איתי כל יום, ואני מת להחליף אותו למשהו קליל ונוח.

את הקניה של מחשב חדש אני אעשה בכל מקרה במוקדם או במאוחר, השאלה היא רק האם אוכל להשתמש בו גם כ"מחברת יקרה".

אני ממש לא מחפש קיצורי דרך מבחינת הלימודים עצמם (כמו חיפוש פתרונות), אבל איפה שטכנולוגיה יכולה לחסוך לי משקל של מספר מחברות ספירלה + ספרים (שאני יכול לצלם את הדפים הרלוונטיים עם המצלמה), אני בהחלט אעדיף פתרון טכנולוגי.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...