Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה: ביצועים בנהיגה ידנית על תיבת הילוכים טיפטרוניק

dfl
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אחרי שהורידו אותי מהרעיון של קניית רכב ישן, נשארתי עם התלבטות לגבי איזו פורד פיאסטה לקנות.

בסה"כ אני מעדיף תיבת הילוכים ידנית, אבל אני חושש מהסחירות של מכונית עם תיבה כזו. נראה שיהיה הרבה יותר קל למכור את האוטומטית בבוא היום.

מצד שני, קראתי הרבה כאן בפורום ובמקומות אחרים על כך שהגירסה האוטומטית של הפיאסטה חלשה ובזבזנית ביחס לנפח המנוע ושלמעשה מנוע ה-1.2 עם תיבת הילוכים ידנית נותן ביצועים דומים אם לא טובים יותר מה-1.4 עם תיבה אוטומטית.

שאלתי היא - האם נהיגה ידנית על תיבת הטיפטרוניק של הפיאסטה, תיתן ביצועים טובים וצריכת דלק נמוכה כמו של התיבה הידנית? בשנים האחרונות היו לי מכוניות עם אופציה ידנית בתיבה אוטומטית ורוב הזמן הייתי על המצב הידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שמדובר על אוטומט פלאנטרית.

במקרה הזה צריכת הדלק המוגברת נובעת מאיבודי כוח מהמנוע עד הגלגלים בגלל מבנה התיבה המיושנת.

ולא בגלל שהמחשב לא מעביר הילוכים נכון.

They are trying to ban me...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לך ממה לחשוש בעניין הגיר,המגמה היא חיסכון בדלק כיום ומכוניות רבות מציעות גיר ידני,יותר מאשר בעבר.

חוץ מזה שזה מתכון לחיסכון ופשטות אשר תמנע תקלות גם לקונים העתידיים וכמובן מיצוי הביצועים של הרכב אשר לוקה בתיבות המיושנות (פלאנטריות - אוטו') הללו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שאמרו, טיפטרוניק הוא לא ידני, זה סתם מצב שמאפשר לך לבחור לבד הילוך בתיבה אוטומטית רגילה.

הצריכת דלק בפיאסטה של חבר שערורייתית ביותר, 1 ל-8 בעיר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה יכול ללכת על רכב אחר... מומלץ!

אודה לך אם תנמק. חרשתי את הפורום כאן וראיתי הרבה שבחים לפיאסטה והרבה המלצות לקנות אותה כשהתקציב הוא סביב 70-80K. למיטב זכרוני לא ראיתי אפילו אזהרה אחת מקניית הרכב הזה - אם יש, מאד יעזור לי לקרוא. אני לא מחפש מכונית זריזה עם ביצועים מסחררים, אלא אוטו אמין, יפה מאד ובעל צריכת דלק נמוכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת לא ברור. מדובר באחת מהמובילות בקטגוריה יחד עם הריו והסוויפט. אתה יכול להתעלם לאור הנימוקים המשכנעים שלו :wink:

אין לך מה לשקול בכלל את האוטומטית. נשמע מדבריך שאתה לא מודע להבדל במחיר שהוא כ-30 אלף שקלים (:shock:).

בכל מקרה, לפני שאתה מחליט בצע נסיעות מבחן עליה ועל המתחרות. יתכן שהלב ימשוך אותך לכיוון אחר.

בהצלחה!

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...