Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעודי מתמקח עם חברות ליסינג על מחיר סופי לפיאסטה ידנית 2012 0 ק"מ, הגעתי במקרה לעמוד שבו מתפרסמות מכוניות פיאט בראבה, שנתונים 1996 עד 2001.

פתאום צץ לי רעיון: במקום להתלבט בנוגע לרכב שירידת הערך שלו תהיה עשרות אלפים בשנתיים-שלוש הקרובות, למה שלא אקנה בכמה אלפי שקלים רכב ישן מאד וזול מאד. הבראבה נראית מעולה ואפשר לקבל מכונית מודל 2000, סביב 200 אלף ק"מ, עם הרבה תוספות, בכ-6000 שקל. לפי החישוב שלי, גם אם אחזיק את הרכב שנה ואז אמכור אותו לחלפים, זה יהיה זול יותר מאשר ירידת הערך של הפיאסטה החדשה באותה תקופת זמן. חוץ מזה, שנה על מכונית ערסים, מה רע? ראיתי אתמול מכונית כזו, היא נוסעת(!), יש לה מערכת שמע אדירה, ריפודי עור, ג'אנטים שופוני ועוד.

בהנחה שהרכב יעבור בדיקה במכון קפדני ואוודא שלא מדובר בערימת תקלות שמודבקת להן לוחית רישוי, האם מהלך כזה נראה לכם סביר, או מוצלח?

פורסם

עדיין הימור מאוד גדול לפי דעתי.

ברכבים ישנים (10 שנים פלוס על הכביש) שהיסטורית הטיפולים והשימוש של הבעלים הקודמים (לעיתים מעל 6-7 ידיים) לוטה

בערפל, הבעיה הכי קטנה עלולה לעלות ביוקר רב ויתרה מכך, לגרור עמה עוד שלל בעיות אחרות נגררות של מכלולים עם בלאי גבוה

ויעלו לא מעט כסף לתקן.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

הרכב לא יעבור בדיקה במכון קפדני כי בכל הסעיפים יהיו רשומים ים של תקלות, חלק אמיתיות וחלק כסת"חים.

הימורים זאת מחלה שנגמרת בדרך כלל בפשיטת רגל וגירושים. למה להמר? קנה רכב טוב, אמין ומודרני שסיכוי להתקע איתו עם מכסה מנוע מורם במקום ללא שוליים הרבה יותר קטן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הרכב לא יעבור בדיקה במכון קפדני כי בכל הסעיפים יהיו רשומים ים של תקלות, חלק אמיתיות וחלק כסת"חים.

הימורים זאת מחלה שנגמרת בדרך כלל בפשיטת רגל וגירושים. למה להמר? קנה רכב טוב, אמין ומודרני שסיכוי להתקע איתו עם מכסה מנוע מורם במקום ללא שוליים הרבה יותר קטן.

שכנעת אותי. חשבתי על תקלות רק במובן של עלות תיקון, אבל להתקע עם הרכב (ועוד עם ילדים בפנים) - לא מתאים.

פורסם

רכב זול אנשים קונים לא כדי להמנע מירידת ערך אלא כי הם חייבים רכב ואין להם אפשרות לקנות רכב יקר יותר. לרוב גם אין להם כסף לאחזקה ומזניחים גם בדברים שאסור להזניח. נוזל קירור יעודי? בשביל מה - יש מי ברז וכד'. אחרי זה בשיא החום בקיץ בעלייה הרכב יתחמם כי רדיאטור סתום מבוצה, טרמוסטט לא עובד בגלל אבנית וזה לא נעים להתקע באמצע שום מקום בלי שוליים בשמש לוהטת בדיוק כאשר אין אפילו בקבוק מים לשתייה.

רכב שנעשה זול יותר לקנייה הוא לא נעשה זול יותר לאחזקה - אלה להיפך. והתוצאות - אפשר ליראות אותם בקיץ על שולי הדרך.

רכב שמשרת משפחה ועוד עם ילדים צריך להיות כמה שיותר בטיחותי ואמין. את זה יכול לספק לך רק רכב חדש או יחסית חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש סיכוי למצוא רכב ישן ומטופל. כמה שרכב זול יותר כך הסיכוי נמוך יותר. אפשר להוריד את הסיכוי ליפול אם קונים רכב ידני שמוכר מבחינה סטטיסטית כאמין.

לקנות רכב משומש זה כמו לטייל בשדה מוקשים. כמה שרכב ישן יותר וזול יותר כך יש יותר מוקשים בשדה הזה. אומנם נניח ששמו מוקשים האלה לפני 50 שנה וחלקם אולי כבר חלודים ולא עובדים, אבל האם כדאי להגדיל את הסיכון כאשר ממש לא חייבים?

לקנות רכב ישן יש מספר סיבות שאני רואה:

1. אין ברירה בגלל אילוצי תקציב.

2. אהבה יוצאת דופן לדגם מסויים.

3. אספנות.

רוב הסיכויים שמי שיקנה רכב ישן לא יצליח לדפוק את המערכת, בסוף הוא יאכול אותה בטסט שנתי עם זיהום אויר ותיקונים שותפים.

פורסם

רק אם אתה/מישהו במשפחתך הקרובה מבין במכוניות ברמת תיקונים עצמיים לפי אוטובוקס (לא היינס) ונפשית אתה רגוע להתקל בהפתעות.

רצוי גם שתהיה לך אפשרות פינוי משפחה בטלפון מהיר מחורים שלא חשבת ששם תהיה תחנה סופית וכן שעבודתך לא תינזק מכל פעם כזאת ביותר מערך אוטו טוב.

- בקיצור - לא עירוני ולא כבישים מהירים שמסוכן לעמוד בהם על השול - זה צריך להיות המסלול היומי שלך.

- אז זה יכול להיות עסק מצוין.

פורסם

השאלה מה המטרה שלשמה הרכב משמש - כמות נסיעות יומיות, כמות ק"מ חודשית, טווח לנסיעה בודדת, בעיר או בחוץ וכו' ...

בעקרון מציאת רכב בן 10-12 אפשרית - בחר יד נמוכה, ק"מ סביר, טיפולים מוכחים, טסט ארוך, תאריך הסוללה, מצב צמיגים, מצב פנימי וחיצוני סביר, מזגן עובד.

קח למוסך המתמחה ברכב וקבל חוות דעת ועלות תיקונים.

תחליט, אם תרכוש אל תתקן ישירות ! קודם סע חודש או חודשיים ותרשום מה מפריע לך. רק אז תתקן.

בעיקרון שקול כל תיקון רציני את הכדאיות לעומת השבתה. אם תשבית אז מעבר לרכב אחר אם מאפיינים תקינים

פורסם

הרכב הזה לא נראה לי...55000 ויד ראשונה(סורי-שנייה כי זה עבר במשפחה!),נשמע לי קצת יותר מידי טוב בשביל רכב בן 16.

אם יש כסף קנה את הרכב החדש.לטובתך ולטובת משפחתך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
הרכב הזה לא נראה לי...55000 ויד ראשונה(סורי-שנייה כי זה עבר במשפחה!),נשמע לי קצת יותר מידי טוב בשביל רכב בן 16.

אם יש כסף קנה את הרכב החדש.לטובתך ולטובת משפחתך.

יש דברים כאלה והרכב נראה כמו חדש כולל הטייפ המקורי שהגיע עם הרכב.

עם זאת, רכישת רכב בתקציב נמוך מתאימה לאנשים שהפרוטה לא בכיסם, הם לא מבטיחים אמינות מוחלטת כמו הרכבים המודרניים.

הפשרה הטובה ביותר בין הענתיקה הזו לבין רכב חדש לגמרי זה רכב בן 3 עם ק"מ ממוצע או ממוצע פלוס, האמינות מעולה וההרגשה גם כן.

פורסם
השאלה עד כמה זה נדיר למצוא "פנינה" אוטו ישן שמור ומטופל ואם שווה בכלל לחפש

חבר קנה דייהטסו שרייד 93, שעברה 200k קילומטר, אחרי צבע חדש. הוא חידש אותה מעט בפנים הרכב, עשה טיפול שגרתי ומאז, 20 אלף קילומטר והרכב עוד לא התחמם אפילו. אשכרה נפל על מציאה.

אה כן, שכחתי לציין שהרכב עלה 2000 ש"ח, חצי מחיר של אייפון.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...