Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה העלות המשוערת של גמר למשרד עורכי דין למ"ר?

ברור לי שזה כמו לשאול כמה עולה חליפה ליתום, אבל הכוונה למשרד סביר פלוס פלוס, לא הכי מפואר, אבל גם לא פשוט. אנימניח שזה יכלול חדר ישיבות עם קיר זכוכית (שקוף או חצי שקוף), ריצוף פרקט לפחות לרוב המשרד (אפשר גם משהו בין פרקט ללימנציה, אבל בפירוש לא למינציה פשוטה), גופי תאורה שמקובלים בתחום (כלומר לא הפשוטים ביותר), נקודות חשמל/רשת וכו' גם כן כפי שמקובל (נניח שתיים בחדר), וכו'. בכל חדר תהיה שליטה נפרדת על המזגן (כמובן).

השאלה עולה במסגרת מו"מ על שטחים חדשים למשרד, שנמצאים כרגע ברמת מעטפת, ואני מחפש תשובה אינדיקטיבית בטרם שכירת מעצב/אדריכל.

תודה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תכין לך רשימה קצת יותר מפורטת (לדוגמא: ריצוף פרקט X מ"ר, קיר זכוכית Y על Z, כך וכך גופי תאורה, איהוט כזה וכזה, מיזוג B וכו').

עכשיו בדוק באינטרנט כמה בערך יעלו החומרים ובקש הצעת מחיר מקבלן לביצוע. על הסכות שקיבלת הוסף 50%.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה, אבל זו עיצה לא ישימה משום שלא אני המעצב... בעצם, מספרים כאלה יש בפועל רק אחרי שהמעצב סיים עבודת התכנון, ולכן אני מחפש בעלי ניסיון (אולי רז?) שיתנו טווח מספרים לעלות בפועל.

פורסם

ריצוף זה ריצוף והמטרז' לא תלוי במעצב. המעצב אולי יחליף לך צבע וסוג אבל עדיין במסגרת התקציב שתקבע לו.

אותו הדבר גם עם קירות. בגלל שהמעצב יחשוב קצת אחרת (אבל לא יותר מידי כי פונקציונאליות היא פונקציונאליות ועורך דין לא יכול לעבוד בחלל פתוח) אמרתי םהוסיף כל כך הרבה ולא 20%.

מהניסיון שלי עם שיפוץ הבית המעצבת הורידה עלויות כי היא ידעה מה קונים איפה וידעה להציע חלופות זולות ולא פחות טובות.

פורסם

העניין הוא שבעל הנכס מציע לך אותו במחיר של XX ש"ח למ' לחודש שכירות, בגמר שהוא מציע. כל דבר שאתה רוצה מעבר (נניח פרקט במקום ריצוף או ריצוף יקר יותר; דלתות יקרות יותר; וכו') - זה חלק מהמו"מ, שעשוי לבוא לידי ביטוי ב: (א) הסכמה (שבד"כ מגיעה, כתלות בעלות); (ב) עלות נוספת שאתה נושא בה באופן חד פעמי; (ג) עלות נוספת שבעל הנכס נושא בה, אבל המחיר לכל מ' מתייקר.

פורסם

אתה צריך לחשוב כמה זמן תישאר שם, מה ההפרש בין משרד מסודר לחלל המוצע בדמי השכירות (שמן הסתם יקובעו לתקופה ארוכה כך שתוכל להחזיר את ההשקעה ולהרויח קצת) והיכולת להגיע למשרד שמותאם בצורה אופטימלית לטעמך ולצרכיך.

אחרי השקלול של כל הפרמטרים כנס למו"מ ובהצלחה.

פורסם

בסביבות 3000-5000 ש״ח לכל מ״ר.

משתנים משפיעים ?

1. גודל המשרד. ככל שקטן יותר יהיה יקר יותר. אולם גדול מוזיל עלויות.

2. מה זה מעטפת ? זה בנין חדש ? המחיר שציינתי מתייחס למעטפת, בה לא צריך לשנות חלונות בהיקף.

3. יש מיזוג קיים בבנין ? או שצריך מזגנים ? ייקור משמעותי.

4. יש ריהוט שמעבירים ? הכל קונים ? כמה עמדות עבודה ? עמדה לכל עו״ד עובד תעלה לפחות 4000 שח. שולחן, ספריה, כסא מנהלים, 2 כסאות קהל. חלק יחסי בדלפק קבלה / שולחן ישיבות לכל עובד.

5. יש מטבחו? חדר אוכל? שירותים קומתיים בבנין? עלותם יקרה. גם בתשתית גם בגמר.

למשרד מכובד, שיש בו מעבר לקירות גבס, משולבות בו מחיצות זכוכית, דלתות יפות, ריהוט לא מדיקטים, גופי תאורה, ריצוף חדש, תקרת קסטות, תשתית מחשבים - לא תרד מ3000 ש״ח למ״ר.

כלפי מעלה - השמיים הגבול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...