Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במזגן רגיל ולא במדחס בעל ספיקה משתנה, יש לו שני מצבים קר = מדחס פועל או אוורור=מדחס לא פועל, אין מצבי ביניים. בפועל באוטו, אפשר לשים את הבורר של המזגן על הכי קר ואפשר פחות קר (ככל שמעלים את הבורר לתחום הכחול - אדום) כלומר יש מצבי ביניים. איך המזגן עושה זאת ללא מדחס עם ספיקה משתנה? התשובה היחידה שאני מכיר היא ע"י הכנסת אויר חם וכך ניתן להגיע למצבי ביניים אלו.

מסקנה: הפעלת מזגן לא משנה באיזו טמפ' צורכת אותה כמות דלק.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסקנה: הפעלת מזגן לא משנה באיזו טמפ' צורכת אותה כמות דלק.

הדבר היחיד, שאני מבין במזגנים, הוא שכחול זה קר ואדום זה חם:). עדיין, הטענה הזו, מבחינת הגיון בריא, פשוט לא נכונה.

אין סיכוי שמזגן בטמפרטורת 25 מעלות, צורך את אותה כמות הדלק של מזגן בטמפטורת 18 מעלות.

פורסם

בוא אני אסביר לך בצורה הכי הכי פשוטה:

מזגן רגיל ללא בקרת אקלים וללא מדחס בעל ספיקה משתנה.

הפעלת מזגן - הוא מתחיל לקרר. לא איכפת לו באיזה מצב נמצא בורר הטמפרטורה. המזגן לא רואה אותו ולא מתייחס אליו.

אתה רוצה אוויר חם יותר - אתה מסובב את בורר הטמפרטורה.

הבורר מזיז מדף אוויר, וחלק מהאוויר (שכבר התקרר על ידי המזגן) מופנה למערכת חימום ומתחמם שם.

אתה מסובב את הבורר יותר - יותר אוויר מופנה לערכת חימום.

למזגן זה לא משנה.

מה שמשנה זה רק מהירות מאוורר פנימי.

במהירות מאוורר גבוהה מדחס פועל לפרקי זמן ארוכים יותר וצורך יותר דלק.

בורר חימום לא משפיע על פעולת המזגן.

פורסם

לא הבנתי מה קשור מהירות המאוורר הפנימי למדחס. לפי מה שאני יודע, המדחס עובד כרגיל ולא משנה לו איזה מהירות המאוורר הפנימי. מהירות מאוורר מהירה יותר לוקחת יותר חשמל ומשפיעה על צריכת הדלק (באופן זניח).

פורסם

ביחידה פנימית של המזגן יש חיישן טמפרטורה.

אסור שהטמפרטורה ביחידה פנימית תרד מתחת ל 0 מעלות, אחרת היחידה תקפא.

ולכן כשטמפרטורה מתקבת ל 0 (1-4 מעלות) המערכת מנתקת את המדחס, על מנת למנוע קיפאון.

כאשר מאוורר פנימי פועל במהירות גבוהה, הוא מזרים כמות גדולה של אוויר חיצוני חם דרך היחידה הפנימית של המזגן, ולכן לוקח הרבה זמן, עד שהטמפרטורה של היחידה יורדת לטמפרטורת ניתוק המדחס (כאמור 1-4 מעלות).

בכל הזמן הזה המדחס פועל והמנוע צורך יותר דלק.

במהירות מאוורר גבוהה מדחס המזגן פועל כל הזמן או כמעט כל הזמן, עם הפסקות קצרות.

לעומת זאת, במהירות מאורר נמוכה כמות קטנה של אוויר חיצוני חם זורמת דרך היחידה הפנימית.

כמות קטנה של אוויר מתקררת מהר, וטמפרטורה ביחידה פנימית יורדת מהר, עד לנקודת ניתוק המדחס.

כלומר, בהמירות מאורר קטנה המדחס "יוצא להפסקה" בתדירות גבוה יותר ולפרקי זמן ארוכים יותר, וזה שווה לצריכת דלק נמוכה יותר.

פורסם

אני קבוע על 24-25.

אחרי ששמתי לב שעל 18 המזגן פשוט סוחט ת'אמאמאמאמא של המנוע :evil: אם להתנסח יפה.

והאמת שמאוד נעים באוטו בטמפרטורה הזאת.

לגבי צריכת דלק לא שמתי לב לשיפור.:|

פורסם

נסיעה עם חלונות פתוחים מעלה את צריכת הדלק בכ-10% במהירות 100 קמש, בגלל מערבולות אויר.

לחסכון - סע עם חלונות סגורים ומזגן כבוי. :-D

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אני קבוע על 24-25.

אחרי ששמתי לב שעל 18 המזגן פשוט סוחט ת'אמאמאמאמא של המנוע :evil: אם להתנסח יפה.

והאמת שמאוד נעים באוטו בטמפרטורה הזאת.

לגבי צריכת דלק לא שמתי לב לשיפור.:|

בשעות הבוקר המוקדמות ושעות הערב המאוחרות זה ממש כייף, בשבילי זה פינוק. בצהרים - 25? השתגענו?:)

פורסם
בוא אני אסביר לך בצורה הכי הכי פשוטה:

מזגן רגיל ללא בקרת אקלים וללא מדחס בעל ספיקה משתנה.

הפעלת מזגן - הוא מתחיל לקרר. לא איכפת לו באיזה מצב נמצא בורר הטמפרטורה. המזגן לא רואה אותו ולא מתייחס אליו.

אתה רוצה אוויר חם יותר - אתה מסובב את בורר הטמפרטורה.

הבורר מזיז מדף אוויר, וחלק מהאוויר (שכבר התקרר על ידי המזגן) מופנה למערכת חימום ומתחמם שם.

אתה מסובב את הבורר יותר - יותר אוויר מופנה לערכת חימום.

למזגן זה לא משנה.

לעניות דעתי, זה לא נכון. הצבת הבורר על חימום תחמם את חלל הרכב, אוויר חם יותר נכנס למאייד (אם אתה בסירקולציה פנימית) וסופח ביעילות גבוהה יותר את החום מהקרר, מה שיגרום לחיישן הקפיאה לנתק לעתים רחוקות יותר את המדחס ולשסתום ההתפשטות לספק יותר קרר למאייד. במצב כזה העלאת הטמפ' דווקא תגרום להעלאת צריכת הדלק.

פורסם

נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה.

מעניין עד כמה זה באמת משפיע.

לדעתי במציאות ההשפעה זניחה ביותר, כי לאחר פרק זמן מסויים טמפרטורה בתוך תא הנוסעים תתייצב על רמה מסויימת ולא תעלה יותר. והאוויר החם שזורם מהמזגן רק ישמור על אותה רמה. אם הטמפרטורה תמשיך לעלות הנהג לא ירגיש בנוח ויכוון לטמפרטורה נמוכה יותר.

בכל מקרה, ההסבר שלי מתייחס למצב כניסת אוויר מבחוץ, שזה המצב הטבעי בהפעלת המזגן.

כמוך גם אני מדדתי מספר פעמים עם סטופר את מחזורי ההפעלה של המדחס במצבים שונים של בורר הטמפרטורה ושל מהירות המאוורר והמסקנה הייתה חד משמעית:

בורר טמפרטורה לא משפיע, מהירות מאוורר משפיעה מאוד.

פורסם

מבחינת עוצמת קירור ולדעתי זו גם הנחיית היצרן מצב אוויר חיצוני נועד רק לסילוק ראשוני של האוויר הלוהט ברכב עומד. לאחר השלב הזה אתה מעדיף שיכנס למאייד אוויר מקורר מהקבינה ולא אוויר חיצוני לוהט. זה גם חסכוני יותר. מבחינת ביצועי הקירור ההבדל בין המצבים עצום.

פורסם

לא נתקלתי אף פעם בהנחיה כזאת ושנים נוסע אך ורק על מצב כניסת אוויר מבחוץ.

נתקלתי בהנחיה שאומרת שלקירור מהיר בתחילת הנסיעה יש להעביר לסירקולציה פנימית ולאחר מכן - לפי רצונך. נתקלתי גם בהמלצות לא להישאר זמן רב מידי על מצב סירקולציה, כי במצב זה כניסת חמצן טרי לתא נוסעים יחסית מוגבלת.

לגבי עוצמת קירור וחסכון - אין ספק.

• תוכן חדש...