Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בהנחה שאני רוכש קיט זה :Dynamat Xtreme Door Kit

הכולל 4 יריעות במידה של 31X91

ולא מעוניין לרכוש קיט נוסף, זה התקציב.

מה הצורה האופטימלית להתקנה?

הכל על החלק החיצוני (הקרוב לדיפון)

הכל על החלק הפנימי

חצי חצי

או אולי אפילו באלכסון, באזור הרמקול.

או שאולי אם לא עושים הכל אז בכלל חבל להתחיל.

פלג_

ללא 3.JPG

פורסם

ממש לא חבל!

במקרה כזה אתה צריך לעשות את המיטב שאתה יכול להשיג.

מטרת הבידוד הבוטילני היא להשקיט עד כמה שניתן עד הרזוננס של הפח בו הוא נוגע - לא לבלום את רעשי הכביש.

כתוצאה מבידוד מלא של הדופן הפנימית אתה גם יוצר תיבת נגינה בנפח שיותר מתקרב ל20 ליתר בו מידבאסים 6.5-8 אינטש רבים מסוגלים לפעול היטב.

מה שאתה צריך לעשות זה כזה דבר

תשים ריבוע שיכסה את האזור של הדופן החיצונית ממש מאחורי הרמקול ואם אתה יכול - עוד ריבוע בסדר גודל דומה במרכז הדופן החיצונית. זה כבר יספוג חלק גדול מאוד מהרזוננס שהרמקול ייצר וגם הדלת עצמה.

את כל שאר היריעה וחצי שיש לך תשתמש בכדי לסגור מחיצות טכניות בדופן הפנימית - לבודד מסביב לאזור בו יושב והרמקול ובכלל תנסה לכסות כמה שיותר קרוב ל70 אחוז משטח הדופן הפנימית.

אם אחרי זה יצא לך לקנות חומר כמו הדיינאליינר (רמז - יש מישהו שמוכר כאן שתי יריעות - אתה בסה"כ צריך אחת) - תשים אותו בתוך הדיפון!

אתה תהיה בעולם אחר לגמרי של סאונד אחרי זה.

היה רצוי שתי יריעות מלאות כאלה על כל דופן - אבל אם זה מה יש, מה שהצעתי זה הטוב ביותר שתוכל להשיג עם החומר הקיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי אדי.

בציור למעלה זה מתאר מצב שבו יש שני שכבות, פנימי וחיצוני.

לזה הכמות יכולה להספיק.

כלומר כמות החומר הזה יכול לכסות לי דופן מלאה, אך רק פנימי או חיצונית.

אם אני הבודד את הדופן החיצונית כולה ומאחורי הרמקול אני הרכיב את זה:

http://www.autos-sound.co.il/Product.asp?Pid=DynaXorbKit&Cat2Cat1ID=16&Cat2ID=70&aff=Zap&lang=he

האם זה שווה את העניין?

שאתה מדבר על מחיצות טכניות זה בעצם הפתחים שיש בדופן החיצוני (הקרובה לדיפון)

אלו שדרכם רואים את הדופן הפנימי?

פלג_

פורסם

קודם כל בוא נסדר קצת את הסלט חזרה לירקות.

דופן חיצוני - הינה הדופן היותר קרובה לכביש, זו הדופן החיצונית של הרכב ולכן נקראת כך.

דופן פנימית - הינה הדופן היותר קרובה לדיפון היות והיא יותר לכוון פנים הרכב.

המחיצות הטכניות נמצאות על הדופן הפנימי ואותן יש להשתדל לסגור עד כמה שניתן.

בדופן החיצונית - תדאג לטפל באזור שמאחורי הרמקול.

הדיינא-אקסורב נועד לפזר גלים עומדים וגלים שפוגעים בדופן החיצונית בגלל האונה האחורית של הרמקול - זה לא מה שאתה צריך כרגע וברוב הדלתות היום יש שם מוט בטיחות שלא מאפשר ממש את ההתקנה של האקסורבר (דיפיוזר).

אתה יכול במקום זה לקנות speaker kit של דיינאמאט אבל באותו המחיר אתה יכול כבר לקנות עוד יריעה וזה יהיה הרבה יותר יעיל כי יהיה לך יותר חומר לנצל.

איזה חומרים נועדו לבודד את הרכב מרעשי הכביש?

חומרים מבוססי ספוג כמו הדיינאליינר של דיינאמאט, הביטופלסט של STP, סטינגר אובר-קיל - החומר המקביל של סקונד סקין שאני לא זוכר את שמו.

בהם לרוב משתמשים ל - דלתות (עובי דק עד 3 מ"מ למרות שאני השתמשתי בעבה :twisted:), רצפות, תא מטען, גג, מכסה מנוע (רצוי למכסה מנוע להשתמש בהוד-ליינרים של רוב היצרנים, הם עדיפים בבידוד חום).

ולמחיצות אש ורצפות רועשות משתמשים בחומרים העוד יותר אגרסיביים שזה השטיחונים כמו הדיינא-פאד או הרודקיל-קארפט וכמובן גם לSTP וגם לסקונד סקין יש מוצרים מקבילים ונהדרים.

הטיפול הרצוי הוא קודם כל לעשות שכבה של יריעות בוטילן בכדי להוריד את הרזוננס של הפח עצמו ואז להוסיף שכבה מבודדת.

השימוש ביריעות בוטלין צריך להתפס יותר כהשתקת רזוננס מאשר "בידוד" אבל כמובן - זה בידוד בפני עצמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום

אז אני אלך באמת על הצורה הזאת, יריעה אחת במידה 46X81, תחולק לשניים.

כלומר בדופן החיצונית מאחורי הרמקול היה יריעה בגודל של 46X40.5 .

ואז הסט של 4 יריעות נותן לי כיסוי מלא על כל הדופן הפנימית.

דבר נוסף,

הבנתי שרצוי שהרמקול היה כמה שיותר קרוב לדיפון, העם זה נכון?

אני בכל מקרה רוצה לבנות תושבת (מסגרת) חדשה לרמקולים, המקורית כבר מצוקמקת.

כל ההברגות שיש בפלסטיק כבר גמורות וזה לא צורה לחבר את זה כך.

אז כדאי כבר באותה הזדמנות לקרב את הרמקול לכיוון הדיפון, להשאיר שם איזה 10מ"מ בניהם?

פלג_

פורסם

הדבר הכי טוב זה שהרמקול בכלל יהיה מעבר לקו הדיפון או ממש נושק לקו הדיפון - זה כבר תלוי במבנה הדיפון וביכולות הבניה שלך.

Pioneer TS-X150

פורסם

אווקי

אז מעבר לדיפון אני לא העביר אותו, אבל אני אבנה את זה כך שהוא היה קרוב יחיסת לדיפון, לא כמו עכשיו שיש לו איזה 25 מ"מ.

דבר נוסף, לא מעוניין לפתוח שירשור נוסף.

יש לי סאב של הרץ ES200

סאב 8".

לרוב מציעים אותו יחד אם תיבה, אך התיבה שמגיעה איתו, מקורית (למרות שאני לא אתפלה אם עושים אותה כאן בארץ, או שהיא מיובאת לבד ממקום אחר)

חישבתי והגעתי לזה שהיא בנפח של 9.7 ליטר, בעוד שבמפרט של הסאב התיבה המינימלית היא בנפח של 12.8.

אני מתאר לעצמי שאליי לעבוד לפי המפרט המקורי.

האם כך הדבר, או שזה לא עקרוני כל כך?

ועוד דבר אחרון, האם אפשר לעשות חיבור לסאב על ידי, שקע תקע, ממש כמו בקבל מאריך?

על מנת שהיה אפשר לפרק אותו מתי שאני צריך את המקום, מבלי לחשוש לקיצור הפלוס והמינוס מהמגבר.

פורסם

לגביי נושא השקע תקע - אין שום בעיה - זה בסה"כ סוג המחבר שאתה מתכוון להשתמש בו - תדאג שפלוס זה פלוס ומינוס זה מינוס אלא אם כן הוא נשמע טוב יותר כשהוא מחובר הפוך.

לגביי נפח התיבה - תנסה ותראה אם זה מסתדר לך - אל תתחיל ישר מלהגביה אותו אלא לאט לאט כי מה שקורה בנפח תיבה קטן מידי זה שהאלמנט נחנק יותר מהר.

Pioneer TS-X150

פורסם

שלום

היום בדקתי את הנושא של הרחקת הרמקול מהדופן הפנימית (קירוב הרמקול לדיפון)

ומה שקורה זה שאני צריך להגביהה את הרמקול ב 55 מ"מ ואז הרמקול במרקח של 10 מ"מ הרשת הדיפון הפנימית.

אין לי בעיה טכנית לבצע את זה, השאלה עם אין בעיה שהרמקול מורכב בתוך שרבול (מעין צינור) של כמעט 60 מ"מ?

וכמעט כל החלק האחורי שלו מכוסה.

תודה

פלג_

פורסם

לא, אין בעיה עם זה.

אם אתה ממש רוצה, תיקח רוטר ותעשה לטבעת של הרמקול פאזה פנימית (שיפוע) בכדי שגלי הקול האחוריים של הרמקול יתפזרו טוב יותר במהלך מעטפת טבעת ההגבהה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...