Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני מקדים, ומבקש תשובות מבעלי ניסיון או בעלי מקצוע בתחום הגפ"מ. אין לי צורך בחוות-דעת שמועתיות.

יש לי מאזדה MPV שנת 96, עם מערכת גפ"מ (של ניר-גז).

ברוך ה', מבסוט ממנה עד הגג. מחיר הגז החודש: 3.36 ש"ח לליטר, ויש לי עוד הנחה מסוימת בכרטיס דלקן - בקיצור: יופי של דבר.

דא עקא, שהמידע שמסתובב ברשת ובכלל, אומר שמערכות גפ"מ יוצרות בלאי מוגבר על חלקים מסוימים במנוע.

מה שחשוב לי כעת לדעת:

א. אין לי במערכת שום משמנת לשסתומים כמו שיש במערכות אחרות. מוסך שאני מטפל אצלו (מתקין מערכות גז בעצמו) אמר לי שברכב שלי (מנוע V6 3000 סמ"ק) לא צריך. האם נכון?

ב. למה כדאי לשים לב מבחינת בלאי מוגבר שיכול להיגרם ע"י מערכת הגז? ראיתי באחד הפורומים שחיישני החמצן והממיר מתבלים מהר יותר, אולי יש עוד דברים. אשמח אם תאירו את עיניי.

ג. יש לי גמגום מסוים של המנוע במצבי מאמץ כמו עליות תלולות וכו' - גם על גפ"מ וגם על דלק. זה מרגיש כמו כניסה לא מבוקרת של אויר, אבל אין לי הוכחה לכך. זה יכול להיות קשור למערכת הגז? מה הייתם ממליצים לבדוק?

תודה!

דוד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אשמח מאוד לדעת באותו עיניין האם יש כאן משהו עם מאזדה 3 ומערכת גפ"מ שיכול לתת לי חוות דעת לפני החלטה אם להתקין?

• תוכן חדש...