Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מתכנן לנסוע עם חברתי לאיסלנד לשבועיים שלושה בסוף הקיץ הקרוב.

המדינה הקטנה התברכה בפחות או יותר כביש אחד סלול ורציני ורבים מהאתרים המיוחדים של איסלנד, נגישים אך ורק לרכבי שטח (יש אפילו תקנות שאוסרות כניסה של רכבים רגילים לחלק מהאזורים - כדי שכל התיירים לא יהרסו את המכוניות השכורות).

בקיצור, החלטנו ללכת על ג'יפ, שאמנם יעלה יותר, אבל יאפשר לנו להגיע לרוב המקומות בשקט נפשי.

האופציה הכי זולה שלי היא הסוזוקי ג'ימני, שמבדיקה שערכתי בכמה אתרי אינטרנט, מסתבר שלמרות גודלו, מסוגל להתמודד עם רוב האתגרים שיוצבו לפניו (אני לא מתכוון לעשות דברים קיצוניים בכל מקרה - אינני נהג שטח מנוסה).

עכשיו, האם לדעתכם שווה להוסיף כמה מאות שקלים וללכת על גרנד ויטרה או טוסון? (הבנתי שהויטרה מצוין, אבל שהטוסון לא מבצע כל כך בשטח).

בהרבה כבישים באיסלנד צריך לחצות נחלים, קטנים וקצת פחות קטנים, עם אזורי חצייה מומלצים, ואני קצת חושש מהגובה של הג'ימני במקרה הזה.

חוץ מזה, כיצד לדעתכם כדאי לי ללמוד טיפים חשובים לנהיגת 4X4? יש מדריכים מומלצים באינטרנט או שאין כמו פשוט לשבת עם חבר עם ג'יפ? (אין לי אחד כזה בנמצא)

המון תודה מראש על כל העזרה,

חן

פורסם

אם אין לך המון נסיון בנהיגת שטח, להיכנס לבד לשטח בארץ שאתה לא מכיר, שמיושבת בדלילות, מלאה בקרחונים, קרח, והרי געש,ללא יכולת לזמן חילוץ אם תתקע זה רעיון רע.

תרבות רכבי שהשטח באיסלנד מאוד מפותחת,נסה להזמין טיול שטח אם מדריך מקומי מנוסה ברכב ששופר לצורך טיולי שטח שם.

google למשל מצא את http://www.icelandrovers.is/

פורסם

הגימני. הוא בעל עבירוות הטובה ביותר מביון השלושה כל שאין לך מה לחשוש מהבחינה הזאת.אבל הוא חלש יחסית ונוחות הנסעיה שלו לא טובה. לכן לא הייתי לוקח אותו למסע של 3 שבועות. הגראנד ויטארה היא פשרה הכי טובה בין נוחות בכביש לבין נסיעת שטח לכןהייתי לוקח אותה. למגיב שמעלי אני חושב שהשואל לא מתכנן מסע שטח אתגרי ורוב הנסיעה שלו תהיה בשבילים עם מעברים. קצרים פה ושם. לכן זה נשמע לי סביר לקחת את הגראנד.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תודה רבה!

אני אכן מחפש משהו יותר לשבילים ודרכים קצת קשות, אבל לא משהו מטורף עם טיפוס על סלעים וכדומה.

בעיקר עבירות טובה לשבילים ארוכים ויכולת לחצות אפיקי מים נמוכים (שוב, לא משהו שנהג מיומן לא היה מצליח לעבור במיני ואן - אני לא אעשה דברים שאני והרכב לא מסוגלים להם)

• תוכן חדש...