Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן שאני מחפש מחליפה ראויה לפולו קלאסיק דיזל שלי, התקציב הוא כ-30K ש"ח.

הדרישות: אמינות כמו בפולו, חיסכון בסולר כמו בפולו (1:20~), כוח ותחושת משיכה בסל"ד נמוך.

מסיבה לא ברורה יש לי העדפה למנועי דיזל, הרעש לא מפריע, אני לא נוסע מעל 110 קמ"ש.

הפולו רכב מעולה, אבל אני מרגיש שהמנוע לא בנוי לנסיעה מעל 90 קמ"ש, וגם הרצון להתחדש.

מה דעתכם על סקודה אוקטביה 2004 קומבי דיזל ידנית (90 כ"ס)?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אוקטביה זו אופצייה מעולה אם תמצא אחת שמורה שלא הייתה מונית או מורה נהיגה. צריכת הדלק לא תהיה 1 ל20, אלא יותר באיזור של 1 ל15. הרכב הוכיח את עצמו כאמין ועמיד לאורך השנים. ממה שאני מבין באוקטביה דיזל מקיף לא זול אם זה רלוונטי עברך.

קימת סיאט קורדובה עם מנוע טורבו דיזל וגיר ידני, אם תמצא אחת לא מונית זה יכול להיות מעניין, היא קלה יותר מאוקטביה ומקבילה לפולו. יש גם טולדו, לרוב מנוע 105 סוסים קצת חזק יותר מאוקטביה של אותם שנים, אבל לא נפוץ ושוב אם תמצא לא מונית. יש גם פאביה, מאוד חביבה, אבל ממה שאני מבין בשנים האלו זה SDI. אבל היתרון של מנוע הזה חיסכון יוצא דופן בסולר.

יש כמובן גם בורה וגולף עם מנועי דיזל, גולף קיים גם SDI שהוא מאוד חסכוני.

רכבים כאלה כמו ברלינגו/פרטנר באים בחשבון? הן די מרווחות.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רציתי לשאול - כשאומרים "אוקטביה שמורה", האם הכוונה לבעלות פרטית בלבד? כי הק"מ בכל מקרה יהיה גבוה מאוד.

לגבי הפולו (TDI), כרגע מוצעת אחת פרטית למכירה (ק"מ גבוהה כמובן) במחיר של האוקטביה קומבי מאותו שנתון.

מישהו פעם אמר לי שהרכב הזה די נדיר ומבחינת הטיפולים קצת בעייתי כי קשה למצוא חלקים - יש משהו בדבר?

כמו כן - איך המנוע שלה? האם מתקרב לשרידות של ה-SDI?

בורה דיזל שמורה - הלוואי למצוא.

גולף SDI - לא בדיוק להתחדש.

Just daily

פורסם

שמורה הכוונה שרכב טופל כמו שצריך ולא קרעו לו את הצורה. אפשר ליראות את זה לפי מצב בולמים, בוקסות, משולשים, צמיגים, מצב הסאלון, היעדר נזילות, סוג נוזל קירור ועוד. גם בנסיעה מרגישים אם הרכב מרגיש מוצק ונוסע חלק או כמו סמרטוט ורועד.

רצוי כמובן שהרכב יהיה מידיים פרטיות כי מונית שקודה עובדות במשמרות. יש גם מוניות שמורות, אבל קשה מאוד למצוא.

דיזל קונים כדי לנסוע והקילומטרז בהתאם. וכאן הנקודה הקריטית היא איך טיפלו ברכב.

מבחינת שרידות, מנוע TDI הוא מסובך יותר מאחיו שבא ללא טורבו, אבל בטיפול נכון הם עוברים מיליון קילומטר. למנוע הזה שלל גירסאות טורבו החל מ90 סוסים ועד ל130.

פולו וקורדובה בעיקרון זה אותם מכלולים, יש מונית קורדובהה טורבו דיזל, לכן אני מאמין שלא אמורה להיות בעייה להשיג חלפים.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מאוד קשה למצוא רכב דיזל במצב נורמלי, אני לא מדבר בכלל על שמור.

קונים אותם ומשתמשים בהם כדי לנסוע הרבה, נקודה, ורובם במסגרת עבודה כלשהי.

אני חושב שאולי כדאי לך להביט על מגאן דיזל רגילה (רק לא פליטת צבא) או יותר טוב מגאן 2 DCI.

יותר קל למצוא במצב סביר לדעתי מאוקטביה, היא מאד חסכונית וממה שאני מכיר האמינות בסדר גמור, במיוחד בגיר הידני.

כבונוס תקבל רכב בטיחותי, נוח למדי ומאד חסכוני במחיר הקרן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

elibaba, הדיזלים של VAG מאותם שנים נפוצים ומוצלחים, אני חושב שכדאי להתמקד דווקא בקונצרן הזה ולא בצרפתיות (אולי למאט פיג'ו/סיטרואן שיש לא מאט כאלה עם דיזל). מבחינת בטיחות לאוקטביה יש 4 כוכבים, זה היה ברמה של וולבו באותם השנים.

הדיזלים של מרצדס לא פחות ממעולים, אבל לרוב זה גיר אוטומטי ולא חסכוני ברמה של VAGיות וגם יקר (למרות שמרצדס C מונית לשעבר משנת 2005 כן נכנסת לתקציב ואם הרכב שמור הוא לא כ"כ יקר לאחזקה, מצד השני מדובר לרוב על 600K+ ק"מ).

פורסם

אוקטביה קומבי 2004 דיזל ידנית עם 90 כ"ס ו-290K ק"מ,

או פולו 2003 דיזל TDI ידנית עם 100 כ"ס ו-300K ק"מ?

האם האוקטביה מסוגלת לנוע עם הזרם בכביש מהיר ללא התאמצות יתר?

על פניו מה נראה לכם קנייה יותר חכמה (לדעתי האוקטביה כי נפוצה יותר)?

Just daily

פורסם

אוקטביה 90 סוסים נוסעת טוב ובמישור מבצעת ללא בעיה עקיפות ללא הורדת הילוך.

אוקטביה גדולה יותר מפולו וכאן למעשה השיקול שלך - האם אתה רוצה אקסטרא מרווח, זה הרי גם שידרוג לאומת הרכב הקיים.

מעבר לזה לאוקטביה תא מטען ענק, זה מאוד נוח. אני הייתי הולך על אוקטביה.

הבדל של 10K ק" ברכבים שציינת לא משחק תפקיד. :-) העיקר איך שמרו על הרכב.

פורסם

מחזק את זה שמעליי.

אתה בטוח שלפולו יש 100 כ"ס? או שמדובר בגרסת ספורט שעם 130 כ"ס ו6 הילוכים?

לגבי האוקטביה (טור)- הביטוח שלה יקר להחריד באיזורים המועדים לפורענות. שים לב לך שלא תופתע אח"כ.

לגבי פולו TDI 130 שיש לנו מעט נסיון כרגע איתה- חזקה מאוד, שקטה יותר מגרסת הSDI של אותו הרכב, ובטח ובטח שקטה משמעותית מהפולו הנוכחית שלך.

הרכב משייט במהירויות 130 ק"ש ומעלה ללא מאמץ בזכות המנוע עתיר המומנט וההילוך השישי שמיועד למהירויות גבוהות ולחיסכון בדלק. הTDI חסכונית יותר מהSDI במהירויות הגבוהות מ110, בהנחה ולא מתפרעים איתה. וכשמתפרעים- תאמין לי שהיא יודעת לשתות.

טיפולים יקרים יותר? בהחלט ייתכן, אך אין לנו נסיון עדיין. שמעתי זאת גם מאדם שמבין דבר או שניים ברכב הזה ובאיביזה TDI FR. לפי מה שהבנתי- הטיפול קשה יותר (תא מנוע קטן וצפוף ממילא בגרסת הSDI נטולת המדגש), יש לה חלקים מיוחדים שמיוחדים לגרסה זו ולא דומים למה שמגיע מגרסאות השונות של הפולו וכדו'. אבל זה לא הרתיע אותנו.

אני מתייחס כאן לגרסת ה130. גרסת ה100 כ"ס- אין לי ידע עליה.

בהצלחה.

נ.ב. משום מה האוקטביה קורצת לי יותר. אני אוהב שימושיות (סטיישן). לדעתי- תבדוק עד כמה היא שמורה ותחליט.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כבר מצאת רכב ראוי קניה או לפחות בדיקה?

אתה הרי יודע כמוני, רכב דיזל בתקציב כמו שלך צריך לחפש בסבלנות, תוך כדי פשרה על קילומטראז'.

אני במקומך הייתי מעדיף פולו (במידה ואינך לא זקוק לרכב בגודל של אוקטביה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האמת היא שכבר מספר חודשים לפני שינה אני עובר על לוח יד 2 ומחפש מציאות.

עד היום לא מצאתי שום דבר מעניין, במקרה גם עלו בגורל 2 אופציות בו-זמנית.

את הרכבים אבדוק השבוע, אולם אם הראשון יתגלה פיקס כבר לא אבדוק את השני.

הפולו אחלה אופציה - מטריד אותי עיניין שרידות המנוע/טורבו ושלא נמכרו הרבה.

מדובר על הדגם המאובזר יותר עם מחשב דרך, ג'אנטים מקוריים, סאן-רוף וכו'.

על הנייר לא מרשים במיוחד - 300K ק"מ והיד 3 במספר.

הסקודה לעומת זאת - אני די בטוח בשרידות המנוע שלה ממה שיצא לי לשמוע.

אבל סטיישן (זה לא מפריע כל עוד רק צורה), 10 כ"ס פחות וללא תוספות מיוחדות.

על הנייר מרשימה יותר - 290K ק"מ והיד 2 במספר.

אז את מי לבדוק ראשונה? 8)

Just daily

פורסם

הנתונים היבשים די דומים.

מצב הרכבים יכול להיות שונה בצורה קיצונית.

אתה בטוח שלא עדיף מגאן DCI יותר חדש ועם כ 100 אלף ק"מ פחות על מד אוץ?

אולי רנו נחשב פחות אמין, אבל יותר נוח, חסכוני, בטיחותי ועם נתונים עדיפים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מחפש שיפור משמעותי בקג"מ לעומת הפולו SDI שלי, לסוע 100 קמ"ש בידיעה שגם 150 קמ"ש לא יזיזו למנוע, שרידות מכנית מקסימלית.

השאר לא כל כך חשוב, אני נוסע כ-35 עד 40 ק"מ ביום.

Just daily

פורסם

הדיזלים של מרצדס לא פחות ממעולים, אבל לרוב זה גיר אוטומטי

לרוב? יצא לך לראות מרצדס דיזל ידנית?

• תוכן חדש...