Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הוריי התעניינו ברכישת מכשיר סלולרי לפני מס' ימים(ב-12 באפריל) ולכן נכנסתי לאתר ZAP מצאתי מכשיר שעניין אותנו ונכנסתי לאחת החנויות המוצגות שם על מנת לעשות הזמנה. הזנתי את פרטינו אך התחרטתי. כנראה שכן לחצתי על הכפתור של השליחה שכן קיבלתי מייל מהם שמראה שהתבצעה הזמנה.

הוריי לפני מס' ימים רכשו סמארטפון דרך חנות אחרת ולכן אין לי צורך במכשיר ואני רוצה לבטל את ההזמנה שעשיתי.

עכשיו השאלה - אני רשאי לעשות זאת? לא קיבלתי את המוצר ועל פי מה שרשום זה אמור להגיע תוך 7 ימים עסקים כך שאם אתקשר אליהם מחר המוצר עדיין לא הגיע אליי.

אין להם איזושהי אפשרות להכריח אותי לשלם על המוצר ולקבלו?

אני מודע לכך שיש חוק לטובת הצרכן שאם אני לא מרוצה מהמוצר אני רשאי עד כמות מסויימת של ימים(14?) להחזיר את המוצר לחנות ולקבל החזר כספי מלא.

אני מעוניין למנוע את הגעת המוצר אליי וביטול ההזמנה. זה אפשרי?

תודה לעוזרים.

פורסם

מדובר בעסקת מכר מרחוק, כך שהחנות יכולה לחייב אותך תמורת הביטול ב-100 ש"ח או 5% מערך ההזמנה - הנמוך מביניהם. אפילו אם ההזמנה מגיעה לביתך אתה יכול להחזירה באותם תנאים בתנאי שלא תפתח את האריזה, וכמובן שדמי המשלוח יחולו עליך.

מכל מקום - אני ממליץ לך לשלוח הערב מייל +\- פקס (ולמיל לבקש אישור מסירה וקריאה) ולהתקשר לחנות מחר בבוקר על מנת לבטל את ההזמנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה בדיוק מה שאני מתכנן לעשות. מייל כבר שלחתי, אתקשר מחר בבוקר.

למה שהם יחייבו אותי על ביטול ההזמנה?

האם החוק שונה לגבי 'עסקת מכר מרחוק' ? זאת אומרת, במידה ואני לא מרוצה מהמוצר אני לא יכול להחזירו לחנות ולקבל החזר כספי מלא ללא קנסות? ( כמו שהיה קורה במידה והייתי רוכש מחנות רגילה ולא מקוונת)

עכשיו קראתי תקנון ורשום שדמי ביטול זה 100 שקל או 10 אחוז - הגבוה מביניהם. האם הדבר מעוגן בחוק? או שאני יכול לדרוש את התנאים שאתה רשמת?

פורסם

אתר המועצה הישראלית לצרכנות.

קרא בדוגמא הרביעית (מקרר).

כמוכן חפש את חוק הגנת הצרכן וחפש בו את הסיעף והתיקון הרלונטיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי מה שהבנתי הספק יכול לדרוש ממני דמי ביטול בסך 100 שקל או 5 אחוז לפי הנמוך מביניהם. זה בניגוד למה שרשום בתקנון האתר. מה שרשמתי למעלה זה מה שהחוק אומר? המוכר לא רשאי לדרוש ממני מעבר לזה?

לפי מה שרשום בקובץ של החוק להגנת הצרכן זה או 100 שקל או 5 אחוז לפי הנמוך מביניהם. מה שאומר שזה מה שאצפה לשמוע מחר בטלפון, במידה ולא, אדרוש את זה. אולי בכלל לא ידרשו דמי ביטול :p

פורסם

אם יהיו הוגנים לא ידרשו בכלל, יתכן שבכך ירויחו לקוח בעתיד. דמי הביטול שציטטתי הם לפי החוק, ודרישה לדמי ביטול יותר גבוהים תהיה בלתי חוקית.

פורסם

לפי החוק מדובר על 5% או 100 ש"ח הנמוך מביניהם. הם לא יכולים לקחת שקל אחד יותר (יכולים לנסות אבל זה בניגוד לחוק).

קח בחשבון שזה לא "קנס" אלא שזה מכסה חלק מהוצאות העיסקה. עלות סליקת כרטיס האשראי נעה בסביבות 2% מסכום העסקה. אם המוצר כבר נשלח אז הדמי משלוח והאריזה גם עולים כסף.

לפי התקנות החדשות של חברות האשראי כרטיס האשראי שלך מחוייב באותו הרגע שביצעת את ההזמנה כי לעסק אסור לשמור את הפרטים על השרת שלהם ולחייב במועד מאוחר יותר.

אסף

פורסם

לגבי תשלום - אני עברתי ל-PayPal גם ברכישה בתוך הארץ. היה די מוזר לראות בכרטיס האשראי חיוב בשקלים כחיוב מחו"ל, והחיוב ירד מהחשבון מיד ולא בתאריך החיוב החודשי הרגיל - כאילו היה במט"ח.

פורסם

עדכון - בשירות הלקוחות ביטלו את ההזמנה כמו כן גם קיבלתי מייל שההזמנה בוטלה. העניין הוא שזו לא הייתה הזמנה בכלל אלא נציג שירות היה אמור להתקשר אליי, לקחת את פרטי כרטיס האשראי שלי ואז הייתי מחוייב. בכל מקרה - לא היו דמי ביטול ושום דבר מעורב.

• תוכן חדש...