Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפושים זמן מה אחר רכב במצב טוב שישרת אותי כמה שנים טובות ובתקציב נמוך של כ 10-12 אלף שקל,

מצאתי כריזמה 98 מיד ראשונה עם 80 אלף ק"מ. בנסיעה הרכב מרגיש טוב מאד, נסיעה חלקה, ברקסים חדשים, גיר מחליף הילוכים ללא התנהגות חריגה. מבחינת צבע-פחחות וריפודים פנימיים האוטו שמור מאד.

עם זאת לרכב מספר בעיות נצפות (עוד לפני בדיקה) -

- הנורה של ה SRS דולקת באופן קבוע. האם זו בעיה מוכרת ברכב ? קראתי שיש רכבים שבהם היצרן תכנן שהנורית תדלק אוטומאטית אחרי 10 שנים בגלל התישנות של הכרית אויר... האם זו ההתנהגות בכריזמה ? הבנתי שזו יכולה גם להיות בעיית סליל לא תקין בהגה, ואז מה העלות ?

- מנגנון חלון קדמי הוצא מהדלת לחלוטין והחלון מקובע כאשר הוא סגור באופן קבוע. התכנון הוא להביא מנגנון משומש ולהתקין. האם יכולות לחכות לי "הפתעות" בנושא הזה ? (כמו מצב שבו לא יהיה בכלל אפשרי לתקן את החלון)

- להערכתי לא נעשתה החלפת רצועת טיימינג. מה תהיה העלות במוסך שיעשה את זה נכון ולא יקרע במחיר ?

- מתלים - המתלים מרגישים תקינים אך אני קורא שהם מתקלקלים תכופות ברכב הזה. האם נכון ומה עלות ההחלפה?

- אני גם קורא על משולשים שדורשים החלפה בעלות של 3000 ש"ח. לא כ"כ ברור לי במה מדובר אך אשמח לדעת אם למישהו יש מושג ובאיזה נסיבות יש להחליף אותם...

- לגבי הגיר, קראתי שהוא אינו רגיש כמו בלנסר (התחממות). האם זה נכון והגיר של הכריזמה אמין ?

- צריכת דלק - חלק מהמשתמשים ברכב הזה מדברים על 1:12 וחלק טוענים שהוא זולל דלק... למישהו מושג תכלס כמה הוא עושה בעיר ?

ובאופן כללי האם הייתם ממליצים על הרכישה?

סכום הרכישה כ 11K.

תודה על כל אינפורמציה.

פורסם

בבעלות המשפחה כריזמה 98 יד ראשונה ואצלי היא הייתה כמעט 8 שנים. שום נורת SRS לא דלקה.

נכנסה פעם בשנה למוסך לטיפול תקופתי וזהו. בנוסף, לא הייתה שום בעיה עם החלונות חשמל, חוץ מעניין של מתגים מתפרקים טיפה, אבל זו תופעה ידועה.

המכונית הייתה זריזה ועשתה את העבודה על הצד הטוב ביותר. יתרון חזק שלה הוא המזגן - ממש היה כייף.

קצת עצוב שלא יכולתי להשאיר אותה לשימושי הפרטי בלבד, אבל זו כבר הייתה בעיה אישית ולא בעיה של המכונית.

לפי דעתי, אסור להתעלם מהנורה הזו ושווה לבקר במוסך מורשה, ע"מ לדעת אם להתקדם הלאה או לא.

המחיר שלה הוא פשוט שערורייתי לעומת מה שהיא נותנת והיא נותנת...

פורסם

אני מוכרח להוסיף שכריזמה אחרת שבדקתי היתה נוראית לחלוטין לנהיגה. הבולמי זעזועים היו דפוקים לגמרי (לא תפקדו) והבלמים היו גמורים. האוטו גם לא הרגיש נוח לחלוטין לנהיגה. זו שהזכרתי בהודעה המקורית מתפקדת מעולה.

פורסם

שנת 98 הייתה לאח שלי 4 שנים עד שהושבתה בתאונה .מינימום טיפולים ללא שום תקלות מיוחדות. נהגתי בה הרבה פעמים וכמשפחתית היא מרווחת ונוסעת מצויין.עשתה כשמונים אלף ק"מ. צריכה דאז כמעט הכל בינעירוני (מושבניקים) 1/12-13

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אוטומטית - אני חוזר. נסיעה רגועה של 90% בינעירוני. תעמיס אנשים, תדליק מזגן, תלחץ על הדוושה ותקבל צריכה של מאזדה 3 באותה הסיטואציה. הרכב שימש כרכב שגיסתי נסעה איתו לעבודה הלוך חזור כל יום בגליל. היא נסעה לבד וכך גם אני שנסעתי בו.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...