Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי לנסר 07 1.6 אוטומטית ויש לי בעיה:

הטורים לא יציבים.

זה מתבטא בדברים הבאים:

1. בעמידה על D, הטורים יכולים להיות 900 סל"ד או 600 סל"ד, בלי שום עקביות (טמפרטורה, שעה ביממה... שום דבר).

2. בהעברה בין הילוכים (P-R-N-D) לוקח כ-15 שניות עד שהטורים מתייצבים. בזמן הזה הם עולים, יורדים, משתהים שנייה על ערך כלשהו ואז זזים... כ-15 שניות בכול פעם.

3. כשאני בנסיעה עוזב את הגז הטורים צונחים הרבה יותר מהר מהמצופה. אני יודע שזה סימפטום די מובהק של המערכת פליטה, אבל החלפתי ממיר קטליטי לפני 20K. אומנם לממיר לא איכותי במיוחד, אבל רק לפני 20K.

4. כל הפעלה של ציוד חשמלי- מאורות ועד חימום, דרך לחיצה על בלמים וסיבוב ההגה (הפעלה של משאבת הבלמים וההגה חשמלי) מזיזה את הטורים ב100~200 סל"ד.

5. בהתנעה של רכב קר יש ריח חזק יחסית של דלק, פחות אחרי שהרכב מתחמם.

אני רואה פה שתי אופציות: מצערת או מצתים (או כויילים). המצתים היו אמורים להיות מוחלפים לפי 50K, מצתי אירידיום (לפחות זה מה שהמוסך שטיפל ברכב מסר לי).

אשמח לעצת המומחים.

תודה מראש!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

שלום, תיבדוק קודם כול שאין דליפות של ואקום מסאפת היניקה, יכול ליהיות צינורית סדוקה שגורמת לתערובת לא נכונה וטורים לא יציבים.

אם זה בסדר תיבדוק ב 100% שמערכת הצתה תקינה. אם סליל הצתה או מצת לא תקין, המנוע יזייף בעמידה וגם בנסיה, מצת לא תקין נראה בדרך כלל שחור יותר מהשער, סליל לא תקין יכולים ליהיות עליו סימנים של פריצת ניצוץ בדרך כלל באיזור השרוול שלו.

אם כול זה בסדר אז תבצע ניקוי מצארת יסודי, פיח מצתבר ביזור השסתום אויר השולת על סר"ק (מנוע צעדים) יכול ליגרום לבעיות של טורים לא יציבים, אחרי הניקוי תבצע בדיקת 4 גזים למנוע, כך תוכל ליראות במדויק מה מצבו.

בהצלחה

פורסם

אני בודק את מצב הצינורות פעם בחודש, ובערך כל שבועיים במוסך עם כל מיני דברים (הייתה לי איזה בעיה עם המשולשים או משהו כזה והצקתי למוסכניק שיבדוק לי גם את הקטע של הטורים, אבל הוא רק עשה נסיעות מבחן שבהן לא ראו שום דבר, וגם היה לי טיפול לפני חודש בערך שהמוסכניק בדדק לי את כל הצינורות)

המצערת שלי אמורה להיות נקייה כי אני נוסע בעיקר בכבישים בינעירוניים (מהירויות גבוהות) ושם תוסף כל 10K.

וגם לפני 20 וקצת אלף ניקו לי את המצערת בצורה יסודית.

גזים- אני עושה טסט בעוד שבוע.

כשהרכב על P הטורים יחסית יציבים, אבל אחרי דקה בערך הם מתחילים קצת "לצוף"- טיפה עולים, ואז יורדים, ושוב עולים קצת (+- 100 סל"ד).

ורק כדי להבהיר את הנקודה הראשונה שלי בהודעה הקודמת:

אני נוסע ועוצר ברמזור- הטורים על 900 סל"ד. עוצר ברמזור שני- הטורים על 600. רמזור שלישי- 600. רמזור רביעי- 900. וזה משחק ככה בלי שום הסבר.

כשאני מעביר מ-D ל-N הטורים צונחים עד מצב שהמנוע מתחיל להחנק (על סף כיבוי אבל לא נכבה), בערך 500 סל"ד, ואחרי שנייה עולים ל-700~800.

פורסם

שאלה נוספת (OT- למה אי אפשר לערוך הודעות בפורום אחרי כמה שעות מהפרסום?)

מה אני צריך לבדוק בפלאגים?

כאמור, מדובר על מצובישי לנסר 2007 אקזקיוטיב. אני יודע שאמורים להיות פלאגים מאירידיום.

• תוכן חדש...