Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

ערב טוב,

אני מעוניין לקדוח דרך בטון מזויין (גג הבית, כ-20 ס"מ עובי) אבל לפי הנקודות בבית ותוואי הכבלים,

סביר ביותר שבמקום הקידוח יש כבלי חשמל. האופציות להזזת הקדח מוגבלות ויש עוד נקודות בסביבה.

להבנתי יש מכשירים שמאתרים כבלים אבל תהיתי אם הם יעבדו בבטון כזה,

גם בגלל העובי וגם בגלל מוטות פלדה עבים שמרושתים בגג.

מישהו מכיר את הנושא?

תודה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך אופצייה להשיג את תכנית הבנייה של הבית? אני מניח שמדובר על בית הרשום על שימך בטאבו.

מעבר לכך, צר לי אך אני לא מכיר כלים כאלה. מאמין שקיימים, אבל יעלו הון.

מה שנראה לי שתצטרך זה משהו עם מעין "רדאר" (תחשוב "הנוסע השמיני 2" והרדאר יד של החיילים, תצוגת התמצאות במרחב), בסגנון הזה. לא מכיר כלים כאלה בארצנו הקטנה כל כך. הלוואי שיכלתי לעזור לך יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• אחראי פורום
פורסם

תודה!

זה אכן בית שלי שנמצא בבנייה כרגע, הייתי נוכח בכל שלב ואני זוכר שהונחו שם כבלים

(ולמרות שיש תיעוד מצולם, דווקא הקטע הזה חסר לי), אבל בדיוק את המיקום אי אפשר לדעת.

אפילו החשמלאי לא יודע להגיד בוודאות, עברו כמה חודשים מאז.

המכשיר בקישור נראה על פניו מתאים, אבל העלות שלו זה כמו עלות תיקון של כבל קטוע :-)

התוכניות נותנות מידע על הנקודות בקירות, מה שרץ בתקרה זה לא עם תוכניות מודפסות, יותר החלטות בשטח של החשמלאי.

לגבי המכשיר בקישור של Ave, לפי מה שאני מבין הוא מזהה קווי מתח פעיל. המתח בבית עוד לא פעיל.

שמעתי מכמה בעלי מקצוע שהמכשירים הטובים עולים אלפי ש"ח.

פורסם
יש מלא גלאי מתח בשוק לדוגמה.

הבעייה שאין לי מושג מה היעילות שלהם :(

בטח מרק או מישהו אחר ידע.

יש לי שניים כאלה בבית, וזה יחסית משחק ילדים למה שהוא צריך. הדבר הזה מזהה מתח דרך בידוד כבל\ספק כוח, אבל ממש לא דרך קיר, ובמיוחד שלא אותו הקיר שמדבר עליו פותח השרשור.

אבא שלי (חשמלאי) אמר שבעבודה הם משתמשים במכשיר יותר רציני שהוא יותר בסגנון של גלאי מתכות, אבל לדעתי בקיר בטון עם רשת ברזל בתוכו הגלאי לא יהיה יעיל.

• אחראי פורום
פורסם
לי יש את המכשיר הזה:

http://www.mtools.co.il/51651/%D7%92%D7%9C%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%AA-Bosch

שעובד טוב עם קיר בלוקים, לא יצא לי לנסות על בטון מזויין.

לדעתי, תתקשר ליבואן והוא יכול להגיד לך.

הוא יודע להבחין בין סוגי מתכות? כפי שציינתי יש שם גם קונסטרוקציית ברזל בקוטר של כ-20-22 מ"מ,

השאלה אם המכשיר עושה את ההבחנות.

האמת שהצלחתי לסכם עם החשמלאי על עלות תיקון נמוכה בהרבה ממה שחשבתי,

אז החלטנו פשוט ללכת בשיטת המצליח. ישבתי עם הצילומים והתוכניות ויכול להיות שאצליח ליפול בדיוק בין כבלים.

תודה רבה.

פורסם

אם זה בית שכרגע בבניה יש לך את הזכות לקבל תכניות חשמל

החשמלאי אמור לעבוד לפיהם

אתה תקדח איפה שלא מופיע ואם יש נזק החשמלאי יאלץ לחצוב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש לך אופצייה להשיג את תכנית הבנייה של הבית? אני מניח שמדובר על בית הרשום על שימך בטאבו.

אין קשר. תוכניות עבודה של חשמל הבית (1:50) יש למהנדס החשמל. החשמלאי אמור לעבוד לפיהן.

אם הוא יצור קשר עם החשמלאי, הוא יוכל לעזור לו אם יש לו אותן בהישג יד. החשמלאי בטח לא יתעניין לראות רישום בטאבו, ובטאבו ובעיריה אין תוכניות חשמל 1:50. יש היתר 1:100, ובקנה מידה כזה אין שום פרוט חשמל.

בתוכניות כאלו לא מסומן מיקום מדוייק של הקו.

אם זה בית שכרגע בבניה יש לך את הזכות לקבל תכניות חשמל

החשמלאי אמור לעבוד לפיהם

אתה תקדח איפה שלא מופיע ואם יש נזק החשמלאי יאלץ לחצוב

מאיפה זה ? איפה כתובה הזכות הזו ?

במקרה הטוב יש תוכנית הדלקות ומעגלי חשמל / מיקום שקעים / נקודות מאור וכ'. בתכנית מופיע תוואי סכמטי לחיווט. בפועל החשמלאי מעביר לפי שיקולים תוך כדי עבודה.

גם בתכנית חשמל המפורטת ביותר, יש סימון לנקודות הקצה. תוואי החיווט בתכנית סכמטי בלבד, וביציקת גג למשל, החשמלי יעביר את החייוט לפני היציקה בין המילואה של צלעות התקרה (בתקרת צלעות), או לפי סידור הברזל (בתקרה מאסיבית), ובתכנית בוודאי שאין מידות לתוואי זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רעיון קצת מוזר אבל אולי זה משהוא ששווה בדיקה.

בשירותי הצבאי היו לנו מכשירי רנטגן ניידים.

זאת הייתה קופסא מלבנית במידות מקורבות של 20X20X50 ס"מ שהייתה מתחברת עם כבל אופטי למוניטור, היית מעמיד אותה מול האוביקט ועל המסך היית רואה שיקוף של מה שה"מצלמה" משקפת בתוך האוביקט.

מאחר ושרותי הצבאי היה לפני 25 שנים אני משוכנע שיש היום גרסאות אזרחיות שניתנות להשכרה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא ניתן לשכור ציוד כזה ללא תעודות/אישורים/הסמכות והדרכה.

בכדי שקרני X יעברו דרך בטון בעובי 20 סנטימטר צריך מכשיר בעל אנרגיה יחסית מאוד גבוהה מכיוון שבטון מסכך את מרבית הקרינה הרדיואקטיבית.

על-מנת להשתמש בציוד X-RAY בעלי אנרגיה גבוהה צריך לעבור הכשרה ולקבל הייתר מיוחד מהממונה לשימוש בחומרים רדיואקטיביים.

בזמנו עברתי קורס בנחל שורק והם אשר העניקו לי את התעודה, היום אינני יודע מי אחראי על הנושא.

ציוד הפולט קרינה רדיואקטיבי לא נמכר בשוק החופשי.

איזה כייף לי :)

• אחראי פורום
פורסם

יש לי dumbphone, אתה אומר לו "אפליקציה" - הוא נכבה.

רז הסביר נכון, התוכניות כוללות רק את נקודות המוצא (ארונות חשמל) ואת הקצוות - שקעים, מתגים.

מה הולך בגג - לפי שיקולו בזמן הביצוע. סתם דוגמא, הוא יכול לתכנן תוואי עד מחר,

באתי ושמתי לו שרוול לקמין/צינור ניקוז למזגן/תקשורת למזגן וכו' - התוואי משתנה.

מאחר וצילמתי באובססיביות, יש לי ניחוש איפה כנראה לא עובר כבל והקידוח יהיה צמוד לקיר כך שאני מצמצם עוד את הנזק האופציונלי.

הייתה לי הרגשה שמכשיר בדיקה לתנאים כאלה הוא יקר מאוד או בכלל לא נפוץ.

הקידוח הוא עבור ארובה לקמין. מחפירות שעשיתי עולה ששימוש בזוויות בארובה (כדי לצאת דרך בלוק איטונג שברור איפה מחווט),

גם ייקר את הארובה וגם יכביד על פעולת הקמין לאורך זמן. שני אלה יקרים יותר (וגם נראים פחות טוב) מעלות התיקון שהשגתי,

כך שגם כלכלית זה עדיף.

תודה לכל מי שענה, BBQ אצלי בגינה עוד חצי שנה :-P

איתי.

פורסם

ציוד הפולט קרינה רדיואקטיבי לא נמכר בשוק החופשי.

איזה שטויות!

אני מכיר לפחות איזה חמשה-שה אטיופים עם כזה ציוד וזה עוד רק בעפולה!:twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...